Plastic Planet malý Válka Fit test Special Hobby malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Special Hobby velký   Plastic Planet velký



denní zobrazení: 98314 / today visits: 98314

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
31726) 06.10.2018-11:15  -  Vladimír Šulc    Dotaz na Eduardy

Kdepak, pane Škopáne, já jsem Vaši kritiku povšechně nevztáhl na všechny, výstavy, já jsem Vám jen na rovinu napsal, že ta Vaše kritika je nesmyslná. Řeknu to natvrdo, je úplně blbá a mimo mísu.


Rozdělovat výstavy na malé a velké, a ty velké šmahem odmítnout jako komerční a tudíž špatné a podřadné, je hloupé a škodlivé. Malé, střední a velké výstavy jsou rovnocennou součástí systému, díky němuž modelařina žije a prosperuje, a který by bez kteréhokoli tohoto prvku nemohl správně fungovat. Ve všech zemích, kde modelařina žije a funguje, to tak je, a my můžeme být rádi, že my mezi ty země patříme.


Mimochodem, Eduard (a jiné firmy také) podporuje i desítky těchto malých a středních výstav. Sice tam nejezdíme prodávat, ale z Vašeho radikálního pohledu je i to komerční znesvecení, ne? Neměl byste tyhle kolaboranty také vyřadit ze svého kalendáře?

31725) 06.10.2018-09:58  -  kragh    Dotaz na Eduardy

V Telfordu zabírají prodejci v kombinaci s mimosoutěžními prezentacemi podstatně větší plochu než soutěžící a jsou odděleni a myslím, že to funguje. To rozšíření E-day na 2 haly bych tedy nezavrhoval. I když 2 haly=dvojnásobný pronájem (?), takže pokud se splní obavy p. Šulce a letošní akce skončí ve ztrátě, nevidím to jako reálné...

31724) 06.10.2018-09:32  -  Libor Malý    Dotaz na Eduardy

Zbyňku, co je prosím Tě neslušného na tom, že součástí show jsou stánky prodejců? Píši záměrně show, protože E-day svým doprovodným programem show bezesporu je. A prodejci, stejně jak na jiných akcích tohoto druhu, jsou její nezbytnou součástí a jsou atraktivní pro mnoho návštěvníků, kteří na podnik jedou primárně za nákupy. A nemyslím si, že by si jen nakoupili a odešli, soutěžní modely si jistě prohlédnou také. Vždyť i v Nové Pace prodejci bývali a tys byl jedním z organizátorů Šutráku. Tenkrát to bylo v pořádku a dnes není? Tomu nerozumím. Další věcí je, že prodejci jsou pro organizátory zdrojem příjmů a pochybuji, že by je někdo z organizátorů vehementě přemlouval k účasti. Např. na našem letošním Kit Saloonu se na poslední chvíli přihlásil prodejce až z Velké Británie a po uzávěrce další z Ukrajiny. Proč asi? Nejspíš v očekávání toho, že se jim vyplatí vážit takovou cestu a že prodá. Takže zájem o účast na tom kterém podniku podle mého vychází primárně od prodejců. Ještě k té Tebou zmíněné okrajové záležitosti - osobně za okrajovou záležitost považuji účast těch, co se zabývají plastikařinou, na akci s honosným názvem modelářský veletrh. Teď bude jedna taková v Letňanech...

31723) 06.10.2018-06:56  -  Zbyněk Škopán     Dotaz na Eduardy

Pozoruji že se panu Šulcovi podařilo převrátit vše naruby,  a moji kritiku povšechně vztáhnout na všechny  výstavy a akce  tedy i ty co pořadají kluby a nadšenci.a tím pádem otočit hněv pořadatelů  na moji  hlavu..


Právě na podporu  snah klubů a namnoze dokonce i jedinců,  při znalosti možností a limitů  "klubů"  jsem před lety začal dělat  kalendař.  Oni  po většinou  fakt nemají na to aby si zaplatili  celostránkové inzeráty v modelážských periodikách... pokud dostanou  nějakou dotaci,  tak vše dají do nájmů a výroby cen  (pamatuji jak v jednom  východočeském městě  se dotace města rovnala výši nájmu kulturního domu patřicího městu)


A pokud  někdo považuje  za degradaci to, že volám po tom aby se povýšila "společenská stránka"  a zde nemyslím  jen Eday


konec konců  se u mě jedná konzistentní názor  viz zde


https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=863&t=100278


tak  opravdu nevím...

31722) 05.10.2018-23:04  -  Vladimír Šulc    Dotaz na Eduardy

Je to něco přes 500 jednotlivých zákazníků, přičemž někdo mohl být třeba dvakrát. Což je cca 12,5% návštěvníků. Samozřejmě, mnozí jiní nakupovali jinde.


Zmiňuji to proto, že s tím nakupováním to není tak žhavé. Počet nakupujících na našem stánku se plus minus kryje s počtem vystavujících modelářům (ale ty dvě množiny nejsou totožné, jen se protínají). Upozorňuji, že to není jen letos, ty poměry jsou stejné co to sleduji, což je asi od roku 2005.


Z těch statistik mi vyplývá, že minimálně 2500, ale možná až 3000 návštěvníků je nemodelářská veřejnost (nedokáži tam zjistit, kolik je v tom čísle nesoutěžních modelářů), která se přijde podívat na modely. Samozřejmě, z těchto lidí si řada něco koupí, ale asi ne Bednu, možná autíčko od Abrexu nebo něco podobného. Ale nejdou tam primárně nakupovat, jdou se dívat na modely. Což je to, co považuji za důležité ba přímo za skvělé, to ukazuje naše hobby jako zajímavou zábavu, něco, za co stojí třemtisícům lidí obětovat půlku nebo i třeba celou sobotu.


Za tím, co píše pan Škopán, vidím snahu o degradaci Edaye (ale třeba i ModelBrna a dalších velkých akcí) na jakýsi jarmark, v lepším případě veletrh, kde jde modelařina stranou a jde tam jen o prachy (kde jsem to jen četl, že jde přece vždycky jen o prachy...). Proti tomu se důrazně ohrazuji, považuji to za nesmysl. Eday a MRČ je především o modelařině, modelářích a modelech, na ty se tam ti lidé jdou podívat. A to, že je se na Mistrovství Republiky přijde podívat 3000 lidí, považuji já osobně za úspěch a  za hodnotu samu o sobě, za něco, čeho bychom si jako modeláři měli vážit a být na to hrdí. Pro ModelBrno potažmo další výstavy/soutěže toplatí stejně. Pokud v rámci ModelBrna probíhá MR mládeže, a chodí se na to dívat veřejnost, tak je to stejné jako s Edayem - buďme na to hrdí! A buďme rádi, že ta mládež modely staví a s modely soutěží!


A že tam Eduard, Special Hobby nebo třeba Muzikant vydělají peníze, co je na tom špatně? Cítí se tím snad ti, kdo tam ty peníze utratili, poškozeni? A měl by někdo na to, aby takovou soutěž uspořádal, bez toho, že mu ti prodejci na tu výstavu aspoň trochu přispějí? Nebo jinak, přišlo by tam tolik lidí, kdyby tam byly jen ty modely? To teď vypadá jako protimluv, ale není. Já si myslím, že tyto velké akce, nejen Eday, fungují, pokud se výstava modelů, prodej, a doprovodný program vhodně doplňují a dostanou se do  rovnováhy. Pak tam začne fungovat jakási synergie, z výstavy se stane tradiční společenská událost, a tato synergie, tento výstavní esprit, pak naplní halu. Nebo haly, budeme-li to všichni dělat dobře.


Čert vem pana Škopána a jeho kalendář - když tam nemá všechny akce, tak je stejně na pendrek. Já doufám, že Eday a další výstavy, velké i malé, udržíme co nejdéle. Protože dokud tady tyhle akce budou, bude náše hobby žít. Až ty akce skončí, naše hobby skončí s nimi. Nebo naopak, ale to už je jedno.


 

31721) 05.10.2018-22:42  -  olouch    Dotaz na Eduardy

Thude, co to, prosím Vás, melete za nesmysly? Beden asi nebylo vyrobeno kolem šesti tisíc, podle Vašich počtů, ale přesto vyprodané rozhodně nebyly. ještě odpoledne jsme je na stánku Eduardu viděl a bylo jich tam docela dost. A právě teď je jich na e-shopu více než deset k objednání...


Pro pana Šulce, na stánku jsme moc nenakoupili, jen drobnosti, řešili jsme to objednáním v rámci afterparty večer před výstavou a včera přišla krabice až domů. Pohodlnější než stát frontu a tahat se s tím z výstavy. Moc děkujeme za změnu místa, oproti loňskému hotelu to bylo nesrovnatelné.

31720) 05.10.2018-20:43  -   Thud     Dotaz na Eduardy

2500-3000 ? Všichni prý měli bedny, někdo i dvě nebo tři. (Já nemám žádnou, všude ausverkauft v MpM ji ani nemají zalistovanou...)

31719) 05.10.2018-20:34  -  Vladimír Šulc    Dotaz na Eduardy

Na E-dayi bylo letos něco přes 4000 lidí, včetně vystavujících modelářů. Kolik si myslíte, Thůde, že z nich přišlo k nám na stánek nakoupit?

31718) 05.10.2018-20:33  -  Vladimír Šulc    Dotaz na Eduardy

Radek: obvykle na sebe vydělá. Letos ale hrozí, že skončí ve ztrátě. Zatím ale nevím, ještě to není  uzavřené.

31717) 05.10.2018-19:52  -  Tomteda46    Dotaz na Eduardy

Smile Pane Škopáne, začínám si myslet, že tato debata má úzkou vazbu na Kalendář modelářských soutěží umístěný na Vašem webu. Tam jste už dopředu E-Day pominul s vysvětlením, že se jedná o veletrh. Budí to tedy dojem, že máte dopředu jasno a pak mi není jasný důvod Vašeho dotazu. Nu snad to byla řečnická otázka. Já mám stále pocit, že aby výstava byla výstavou, potřebuje nutně diváky. Diváci si pak výstavou podpořeným dojmem, někdy i v emocích, nakoupí. Co by asi třeba ani nekoupili. Stejně tak i modeláři. To prospívá prodejcům a to zase organizátorům a to se (v případě E-Daye určitě) vrací zase k modelářům. Já to vnímám jako zákonitý kolotoč zájmu, nabídky a poptávky. A když se vrátím na začátek. Určitě se dá zajistit časová mezera pro klidnou a bezpečnou instalaci modelů. Ale organizátor o této potřebě musí minimálně vědět. A co se týče Vaší zmínky o vykoupených prodejcích. Upřímně, jsem trochu v rozpacích. Vy jako zasloužilý modelář zcela jistě můžete mít VIP přístup u každého z nich. A i kdyby ne, téměř všichni mají rozjetý předobjednávkový systém. Tak se dostane na každého. Ale s tlačenicí bude problém asi vždy. Před časem si bankéři v Londýnské City vynucovali speciální pás chodníku výhradně jen pro ně. Tak jako u nás mají cyklisté. Jak asi dopadli? Smajlik modelar .  Ale můžete třeba vyzkoušet blikající maják na hlavě. To Vám uhnu taky.  Smajlik modelar. Ale vážně, pojďme se radši vrátit ke stolu a něco vytvořit.


 

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87  88  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1711646895.7406 forum