Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
denní zobrazení: 2257 / today visits: 2257 |
Zkusím oživit toto téma - jednak by mě zajímalo, zda citovaná kniha vyšla nebo brzy vyjde.
Současně bych rád shrnul příspěvky týkající se výzbroje. Padly tady následující názory:
názor 1) S-92 byly montovány převážně z ukořistěných dílů, zřejmě bez výzbroje, aby se daly vůbec udržet v provozu..
názor 2) S-92 byly vojákům dle protokolů předávány dokonce i s plnou výzbroj:
Standa Králík tvrdí: „Já se do těch papírů ještě nepodíval, ale domnívám se, že s kompletní výzbrojí šla z fabriky i S 92 následně označená jako V-33, protože v jednom zápise jsem se dočetl, že měla pro zkušební účely po určitou dobu odstraněnu kompletní kanonovou výzbroj a nahrazenu měřícími přístroji. Pokud by byl o tyto informace zájem, musel bych se na to podívat, abych s výrobním číslem nemlžil (S 92.2 ???).“
S dedukcí pana Králika si dovolím polemizovat, protože zápisp o „po určitou dobu odstraněné kompletní kanonové výzbroji“ logicky říká, že v době zkoušek stroj VÝZBROJ NEMĚL ŽÁDNOU, ale před odstraněním stav znám zřejmě není (protokol jsem neviděl). Takže logicky i po odstranění pouze spodních kanonů (při neexistenci horních) by byla skutečně „odstraněna plna kanonová výzbroj“. Podařilo se někomu dopátrat k důkazu, že alespoň jedna létající S-92 měla v přídi 4 kanony? Za tuto indormaci bych byl velice vděčný..
názor 3) nejčastější = část strojů byla bez výzbroje úplně (CS-92 všechny), a některé měly alespoň spodní kanony. Zde si dovolím opět citovat pana Králíka:
„Tak třeba postavte zrovna tu S 92.4, která měla prokazatelně po předání z fabriky pouze dva spodní kanony, zatímco otvory pro dva horní byly zaslepené. Údajně létala s označením V-34 a v tomto zbarvení byla rekonstruovaná do muzea ve Kbelích.“
Osobně bych se k tomuto tvrzení taktéž přikláněl, ale neviděl jsem jediné foto uspořádání kanonu pod krytem – ani foto náhrady za horní kanony. Může mi v této věci někdo poradit?
Pánové - zase oživím tuto diskuzi - doufám, že se někdo chytne.
Pustil jsem se do vlaštovky v 1/32 od Trumpety - narozdíl od čtvrtky je zde už do značné míry znát detail, takže jsem se chtěl pozeptat, jak jste na tom s bádáním. Konkrétně bych chtěl otevřít diskuzi ohledně kanonů na přídi.
Standa tvrdí, že V-34 měla spodní kanony. Existuje nějaké foto, nebo alespoň nákres, jak vypadalo závaží nahrazující horní kanony?
Druhý dotaz je směrem k označení. Mám snímek, bohužel jen černobílý, stroje bez označení ústavu na boku. Dokážr někdo identifikovat, která mašina to byla?
Poslední dotaz je na V-36. Objevil se už nějaký snímek s myšákem, nebo to je pořád jen na úrovni dohadů?
Děkuji!!!!
Nápověda |
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC: Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|