Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka Fit test
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 100853 / today visits: 100853

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
93) 14.02.2002  -  Kamil Meluzín    Konference plastikových modelářů
Pane Bašný máte ještě k prodeji publikaci
o RAF camouflage + colors /50-60 léta/ z vydavatelství
Scale Aircraft Modelling. Mněl jste ji v Nymburce a já pitomej jsem ji od Vás nevzal.
92) 14.02.2002  -  Petr Zatřepálek    Konference plastikových modelářů
Jirko, tak to je síla! Že zrovna ze všech dostupných a hezkých modelů si vybereš zrovna ty nejpracnější! To se nedivim že pak novinky u tebe přibývají pomalu... Gannet je nádhernej poletuch, ale ten Frog je fakt šílenost. Snad se ho dočkám ve čtvrtce jako kitu a ne jenom vakáče... Jinak sorry všem za odběh od tématu.
91) 14.02.2002  -  Jirka Bašný    Konference plastikových modelářů
To Petr 89) asi jsi mě špatně pochopil - modely i nadále stavím (naposledy dokončeno Su-22 a Meteor F8-konverze), teď mám před dokončením Il-28 od Bílka (fuj, už to víckrát neudělám) a asi z poloviny rozestavěný Fairey Gannet od Froga. Jestli ho znáš, tak si dovedeš představit co to je. Něco jako předpřipravený lepší vakuform. Obrysově OK a to je vše. No interier, no podvozky a šachty atd atd..... Takže tohle půjde pomaleji. No a přemýšlím o dalším - asi Vampire či Sea Venom, Firefly či tak něco.
A jinak, jestli tohle bude číst Libor Malý - dík za toho "nestora").....
90) 13.02.2002  -  Petr Dousek    Konference plastikových modelářů
Vraťme se k tématu. Nemá asi moc smysl házet čísly, jak moc by mohly být volby zmanipulované. Stanovy SMČR jsou jasné a jestli jsem dobře pochopil příspěvky Jirky Bašného, je věta o "rozhodujícím hlase" (která protiřečí jak volebním pravidlům, tak demokratickým principům zakotveným ve Stanovách) v pozvánce omylem. Za každý jednotlivý KPM tedy volí jeden delegát. Písemný souhlas kandidátů bude předkládán až na Konferenci v HK. Existující návrh dnešní komise bude doplněn o protinávrhy, takto připravený seznam se vytiskne v počtu rovnajícím se počtu delegátů s oprávněním hlasovat. Každý delegát zaškrtne v seznamu ty, pro které hlasuje na jednotlivé pozice (čili maximálně 9 lidí) a seznam vloží do krabice. Pak se vše spočítá a výsledek se vyhlásí. OK?! ---Návrh současné komise je taky trochu "nadstandard", myslel jsem, že kandidátky volí pouze jednotlivé KPM na členských schůzích, ale budiž jí ten návrh odměnou za dlouholetou činnost. Přimlouvám se za zveřejnění všech došlých kandidátek co nejdříve po konečném termínu 28.II.02, buď zde, nebo na webu SMČR. Kandidátka 1.KPM Liberec:
--aviatici:
1. Petr Bortel, Rokycany
2. Zdeněk Fabík, Děčín
3. Michal Šourek, Liberec
--technikáři:
1. Jan Moštěk, Praha
2. Michal Pelikán, Děčín
3. Stanislav Kreutzer, Rokycany
--figurky&diorámata: Karel Rešl, Praha
--mládež: Petr Šámal, Praha
--koordinátor: Jan Mikač, Chodov
89) 13.02.2002  -  Petr Zatřepálek    Konference plastikových modelářů
Jirko, mrzí mne, že jsi to vzal osobně. Svou poznámkou jsem nemyslel tebe – o tobě vím a myslím že i většina dalších modelářů, že jsi dobrý rozhodčí a pro modelařinu jsi udělal mnoho záslužného. Tím co jsem psal jsem mínil lidi, od kterých jsem nikdy buď ani model neviděl nebo ty modely opravdu patřily k značně podprůměrným. Pokud jde o tebe – je jen škoda že modely nestavíš. Je to pro mě překvapení, neb jsem myslel že na Anglii jsi vzal nějakou novinku. Pokud jde o rozhodčí – vím že je hodně subjektivní posuzovat cizí modely a de facto i rozhodčí samotné, ale přesto nesouhlasím, že někdo kdo modely dělat neumí či spíše řečeno neumí si představit obtížnost stavby a posoudit použité modelářské techniky může objektivně posoudit úroveň hodnoceného modelu. Za sebe mohu říci, že jsem měl možnost bodovat na regionálních soutěžích a nemám pocit, že bych byl ten na kterého si soutěžící stěžovali. Ale na soutěžích jsem získal dojem, že je hodně rozhodčích, kteří díky své řekněme nekompetentnosti upřednostňují např. dobře vystínovaný a líbivý model před jinými, čistě a perfektně slepenými. A nemyslím si, že jakékoliv školení těmto lidem pomůže získat cit pro posuzování modelů.
88) 13.02.2002  -  Jirka Bašný    Konference plastikových modelářů
K bodu "rozhodující hlas" od Zdeňka - na poslední komisi PM se probíralo jen kdo z původní komise má zájem kandidovat i do další. Na žádné projednání si jednak nevzpomínám a ani v zápisu z jednání (jak ruční, tak i e-přepis) o tomhle není ani čárky. Ano, asi jeden z nás pravdu nemluví, a nebo si to jeden z nás nepamatuje. To že jsem pozvánku neformuloval a jen /bohužel nedůsledně/ zkontroloval a pustil dál je ovšem moje chyba. No a když jsme u těch předpokladů - dejme tomu že přijede 15-20 zástupců klubů. Z bývalé sedmičlenné komise přijedou tak tři-čtyři lidi co vím, z toho dva jsou z jednoho klubu a dva jsou již na kandidátkách některých klubů. Pořád tedy ať počítám jak počítám tak se "výrazného zmanipulování voleb" nemohu dopočítat. Mýlím-li se a máte-li jiná čísla tak je prosím uveďte a nepoužívejte jen silné až expresívní výrazy.
Ad Libor - ano jsem plně pro ať přijede co nejvíce zástupců klubů z celé republiky. Čím víc reprezentativní setkání to bude tím jen líp.
Ad Petr - s Tvým axiomem že jen slušný a dobrý modelář může být rozhodčím bohužel nemohu souhlasit. Ano, jsem-li současně aktivní a alespoň průměrný modelář (byť i bývalý) tak mi to v mé rozhodcovské praxi může dost pomoci, když ne jinak tak alespoň pro to že znám různé fígle kterými někteří modeláři se snaží "ochcat" bodovače. A taky vím líp kam a jak se na model dívat. Ale na druhé straně, znám dost současných i bývalých dobrých ba výborných modelářů kteří samozřejmě působí (-bili) jako bodovači a podle mých poznatků a i ostatních kolegů jako bodovači průměrní, podprůměrní či dokonce mizerní. Jmenovat tady a teď nebudu nicméně až se zase někde potkáme tak ti budu moct říct o koho jde (šlo).
A víš proč ještě tenhle mezi veřejností dost rozšířený názor kulhá na obě nožky? No připusťme že na Tvém názoru něco je - potom tedy ve všech bodovaných sportech od akrobatického parašutismu přes leteckou akrobacii, skoky do vody, gymnastiku, skateboardy, akrobatické lyžování, krasobruslení, atd atd atd... to dělají špatně bo jejich rozhodčí nejsou JEN dobří akrobaté, krasobruslaři atd atd atd. Jsou tam zastoupeni TAKÉ (většinou bývalí už neaktivní) ale kromě nich taky lidi kteří nikdy do závodu nenastoupili. A přesto jsou asi rozhodčími dobrými když rozhodují třeba MS. Ona ta problematika je jen a jen i jednom - o schopnosti bodovače nezaujatě posoudit poměr mezi výkonem závodníka, modeláře atd... A tahle schopnost nechodí ruku v ruce se schopností onen posuzovaný výkon podat v nadprůměrné či vynikající kvalitě. A na závěr, jestli jsi svojí větou o modeláři teoretikovi myslel mne, tak si myslím že pravdu nemáš, nestavím sice pět či šest modelů ročně, ale jeden či dva ano, a to myslím si na úrovni mírně nadprůměrné (dříve to bylo lepší - inu léta běží...). Jestli jsi myslel někoho jiného tak jako bych minulou větu nenapsal.
87) 12.02.2002  -  Petr Zatřepálek    Konference plastikových modelářů
K tematu rozhodčí - vysvětlení o tom že když já nejsem ve svazu, nemohu bodovat, beru. K tématu rozhodčích bych jen chtěl poznamenat, že soudcovat by měli lidé co opravdu umějí modely stavět a nejsou jen modeláři teoretiky co postaví jeden model za několik let a na úrovni druhé výkonnostní. Ne vždy jsem na soutěžích svědkem dodržování tohoto pravidla. I od toho by tady měla být komise která kompetentnost rozhodčího dokáže posoudit. Je to také jak vidím o ne zcela důsledné práci některých krajánků.
86) 12.02.2002  -  Libor Malý    Konference plastikových modelářů
Plně se ztotožňuji s tím co zde včera napsal Petr Dousek. Ve stanovách se o "hlase rozhodujícím" nepíše ani čárka takže mi připadá že si někdo přisvojuje právu jemu nepatřící, jinými slovy všichni jsme si rovni ale někdo zase ještě víc. Chtěl bych též apelovat na všechny kluby s právem účasti, vyšlete své kandidáty tak aby nedošlo k patové situaci že konference nebude usnášeníschopná. Osobně si nemyslím že by se zástupci klubů na konferenci vyslaní nebyli schopni správně rozhodnout. Své kandidáty budou mít za předpokladu jejich zveřejnění dopředu již vybrány a budou tedy hlasovat ne tak jak jim navelela strana ale jak se na těchto lidech usnesli ve svém klubu. Navíc nejsme politici ale modeláři (alespoň drtivá většina diskutujících), jimž ve valné většině případů dosavadní systém řízení pro jeho nefunkčnost nevyhovoval a určitě chceme změnu všichni (k lepšímu, pochopitelně).
85) 12.02.2002  -  Zdeněk Fabík    Konference plastikových modelářů
K Jiřímu Bašnému, já jsem se ptal Jiřího Šreibera a on - tj. současný krajánek za Severočeský kraj - mi řekl, že úmluvu o rozhodujícím hlasu současného vedení jste dojednali na svém posledním setkání 15. ledna t. r., z toho mi vyplývá, že jeden z vás dvou neříká pravdu.
Nyní budu spekulovat, ale připusťme že s největší prvděpodobností do Hradce nepřijedou všichni delegáti klubů, budeme rádi když jich tam bude 15 - 20 a pokud by hlasování současného vedení podpořili delegáti jejich kmenových klubů dá se už mluvit o výrazném zmanipulování budoucích voleb.
84) 12.02.2002  -  Zdeněk Fabík    Konference plastikových modelářů
K Jiřímu Bašnému, já jsem se ptal Jiřího Šreibera a on - tj. současný krajánek za Severočeský kraj - mi řekl, že úmluvu o rozhodujícím hlasu současného vedení jste dojednali na svém posledním setkání 15. ledna t. r., z toho mi vyplývá, že jeden z vás dvou neříká pravdu.
Nyní budu spekulovat, ale připusťme že s největší prvděpodobností do Hradce nepřijedou všichni delegáti klubů, budeme rádi když jich tam bude 15 - 20 a pokud by hlasování současného vedení podpořili delegáti jejich kmenových klubů dá se už mluvit o výrazném zmanipulování budoucích voleb.
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1711648612.9402 forum