Plastic Planet malý Válka Fit test Special Hobby malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 38125 / today visits: 38125

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
177) 06.01.2011  -  Radek Typlt    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?

Zento : měl by si si doplnit informace o mojí rodině. Ani já , ani manželka nemáme už s Modelářem nic společného. Takže trochu mýlka.

Jinak děkuji za zařazení do elitní kategorie lidí ovlivňující modelářské veřejné mínění.Se všemi bych klidně šel na pivko. A víš proč? Protože něco umí a hlavně se nestydí pod svůj názor podepsat .

176) 06.01.2011  -  Damir    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?

To Franta FJB: dekujem pro link. Jsem proctal vasu recenze na Eduarduv La-7. Je to opravdu nejlepsi La-7 v trhu, a 100-krat prekonava stare KP a Frog. KP-uva  La-7 (napsoti La-5FN) je opravdu nepouzitelna. 

Ale mam par vec pro ptat: 

Vnitrek kabine La-7 ma 2 casti: predna (pred sedadlem) a posledna (je to ta "jama" pozadi sedacke). Muj Eduarduv Lavocka ceka nejake informace co dat do te "jame" pozadi sedacke. Eduard bohuzel tam nic nedal, a je to zvlast zajimave v Profipack krabice: muzete mat superdetail-prednu cast kabinke, a nic pozadi... V fotky vaseho hotoveho modelu v te "jame" (pozadi sedacke) mate neco, velmy podobne dilu z KP La-5FN... V tekstu jste napsali ze jste modelu pridali jen pase... 

Je vasa recenze 100% presna? Nic nejste tmelili? Jaki byl prechod trup-kridlo? Taj dil pozadi sedacke opravdu nejste pridali? 

BTW: ak nekdo ma fotku skutecne "jame" pozadi sedacke (z Muzeuma Kbely?) prosim o pomoc, chtel bych se pustit do Eduarda...

175) 06.01.2011  -  Patetus    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?

Já sice Stránský vím, že si ani tak nebudeš připadat hloupě, ale... za poslední půl rok jsem neprolistoval jediné číslo Modeláře. To je fakt...

Ale až se zase budeš mlátit do svého propadlého hrudníku za doprovodu keců o pravdě a lásce, zapřemejšlej (opravdu aspoň zapřemejšlej!) nad těma svejma vejblitkama... že se cejtíš nedoceněnej je jenom Tvůj problém. 

Prej šéfredaktor...

174) 06.01.2011  -  Patetus    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?
FrantaFJB: koukl jsem jen na čtvrtkového FW od Eduardů - páč nic dalšího sem ani neviděl, ani se nepokoušel slepit. O modelu jsem se nic moc nedozvěděl a navíc... vyjít to v časáku, nedočet bych ani "úvodník". Tušíte proč?
173) 06.01.2011  -  Danny    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?

Něco jsem přehlédl:

Damir: "Co je kapitalismus? Hnat lide koupit novo. A novo. A novo. A novo. "

Především, kapitalismus je svoboda volby. Chci model, mohu si vybrat, jestli chci patlat fokouše, mezka, tomcata, dreideckera. Když mezka, tak jestli E, F, G, K, a mám na výběr 1:72 až 1:32. Pořád mám na výběr, jak prachy utratím, a především, zda je utratím.

Vžij se do reality, že nemáš na výběr mezi KP a čímkoli dalším, že Bf-109, pokud ji chceš, musíš sochat z S-199, a třeba fokouše - jakéhokoli - nemáš z čeho udělat, a představ si, že ne každý měl  zajet do domu hrůzy (DTM), kde se občas prodávaly Humbrolky, byly občas k mání Revelly, pokud's měl štěstí a dostalo se na tebe. 
172) 06.01.2011  -  Zenta    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?
Damire i já tě obdivuji a to z jiného důvodu!
Tady se vlastně snažíš stát za modeláři a za férovostí v časopisech a to aby se tam neklamali čtenáři v recenzích.
Je to jistě správná a potřebná věc, ale podívej se na reakce lidí a prohlédni kdo jsou :
Radek Typlt – časopis Modelář i s manželkou
Honza Jezl – časopis Modelář recenzent
Richard Plos – nový distributor
Honza Hora – výrobce a Plastik Planet prodejce
Patetus – šefredaktor Modeláře J.Štěrbáček
Jan Bobek – výrobce HGW
Aleš Peřík – KPM Brno – hodně dopisovatelů co píší do Modeláře
Glock Říha – spolumajitel ModelWebu a autor recenzí
Jakub Vilingr – moderátor ModelForum a autor recenzí v Modeláři a ModelWebu
Dál bych mohl pokračovat……

Damire všichni tihle lidé dělají tu modelářskou polévku co se občas bude přiklánět směrem o kterým píšeš a nikdo status quo že se recenze nekritizují nebude porušovat. Pokud by to udělali tak by mohli mít pak problémy, jiný pohled na svůj produkt ze strany recenzenta, kabonící se kamarádi z klubu a hlášky že to přehnal a tak dále.
Píšeš na toto diskusní forum kde se objevují a píší lidi co nastavují modelářský svět u nás, problém je že amatérský přístup běžného lepiče se dostal třeba do toho Modeláře. Pokud jej vede pan Štěrbáček, který není ani profesionální novinář a před tím než začal dělat redaktora ani na úrovni ne modelařil, tak se není čemu divit jaký má přístup k recenzím. Co si budeš myslet o podnikatelském produktu a jeho provozovateli když volá:
Čtenáři napište nám recenze a články jinak nebudeme mít co tisknout!

To je jako by truhlář volal na zákazníky:

Dodejte mi dřevo, klíh a hřebíky nebo vám nebudu mít co prodát!

To není odborný modelářský časopis ale sranda periodikum kde stačí být jenom zadobře s šéfredaktorem a již se nebude koukat na tvojí erudovanost, nezaujatost nebo feedbackovou vazbu na nějakého výrobce.

Profesionální časopis bude mít profesionální strukturu a vedení ale ne jednoho nemodeláře a druhého komika co se podepisuje Emil Rozkošný a dělá si prču ze všech a nepozná ani výrobce šebestový B.35.

Jenom si Damire prohlédni tiráž Modeláře a hledej kolik lidí, odborně – modelářsky, řídí ten časopis a jak velká je redakční rada ?

A já ti sem zatím dám tiráž časopisu Model Hobby:

Šefredaktor: Tomáš Jalovec

Redakční rada a spolupracovníci :

Ing. Jan Jalovec
Ing. Petr Antoš
Jaromír Pipek
Jiří Černý
Jan Kolda
Jan Pokorný
Ivan Najman
Otakar Šaffek
Pavel Bosák
Vladislav Matyskovič
Ivo Červenka
Ing.Lubomír Koutný
Zdeněk Bedřich

Všichni tito lidé jsou vynikající modeláři a u některých se nebojím napsat i nestoři např. Bosák,Koutný,Šaffek a další.
Pak se nediv nad odborným přístupem v jejich časopisu a jeho úspěchem a prohlédni si i to poskrovnu reklam v časopisu v porovnání s Modelářem kde si připadáš jak v reklamním plátku od Penny a hle Model Hobby vychází již řadu let a ještě pořádají Model Hobby veletrh o rozsahu malé Shizuoky.
Modelář tak maximálně prd, jenom si občas pan redaktor natočí nějaký ten spot s panem Šulcem kde jak malý kluk drží číslo Modeláře a pak si zahraje na moderátora Hellllou Vladimir !….. Hellooou Jindra!! a dají si to na web aby ukázali jak pěkně redakce spolupracuje s výrobce.
Damire jsi evidentně srdcař co to chce mít férové a mělo by to tak i být ale kde jsou ve hře miliony a to jsou tak tam nečekej férovost, budeš li patřit mezi skupinku vyvolených budeš se mít dobře.
171) 06.01.2011  -  Damir    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?

To Danny: ano, je to prvny vysledek. Ale ak kouknest trochu navic, prijede a jini:

 http://translate.google.com/translate?u=http%3A//scalemodels.ru/modules/myarticles/article_storyid_1036.html&sl=ru&tl=en&hl=en&ie=UTF8

Jsem velmy zvedav - proc jsi vyberal AML a ne KP ?

To co pse pro AML...

...dashboard... However, all three options can be safely sent to the basket - the width of this panel is less than needed to 2-2.5 mm

Resin sidewalls ...absolutely not stand in its place. ...The impression is that the sidewall designed for another model

In general, is going very bad. ...Particularly horrible butt wings and fuselage.

Profile of the upper halves of the wings does not match the fairing profile... .. not to mention the fact that this part of the model is highly questionable from the standpoint of compliance with the prototype - it is too flat.


Wing span is less than about 3 mm.

The wing is shifted back by approximately 2 mm. 

The fuselage is wider at 2-2.5 mm. Highly salient, the plane looks like a fat, clumsy. 

Sections of the fuselage is wrong. This is probably the most unpleasant  problem with this model.  Instead of simple, harmonious fuselage La-5, we have a meaningless set of puffy, sagging sections, has nothing to do with the original.

wing fairing is too large radius. Another very noticeable and trudnoispravimy disadvantage.

The rear, fixed portion of the lantern too inclined. Lantern in Czech drawings differs markedly from the drawings Voronin; lantern AML closer to the first, but it still does not comply with them.  It is unclear how the lantern can be entered in the fuselage - so that it snaps into place, the fuselage of a lantern should be approximately 1-2 mm below!

The front edge of the keel is too big sweep.
 

Coke is quite irregular in shape. 

Muj dotaz je primo on topic. Proc nekdo kupi novi model, ak ma stary? Pravepodebne neco procta v nejake recenze. Neni dostatecne myslit "..je tonove, a nove musy byt lepse..". Opravdu mam velky zajem - proc myslis ze AML budes "jen slepit", a bude to mensa prace nez "preryvat KP" ? Neni tu nutna nejaka paralelna recenze od nezavisleho modelaru (tam kde mas duveru)?

170) 06.01.2011  -  Franta FJB    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?
To Damir: Když jste takový "tvrdý a zarputilý  kritik", koukněte na tento odkaz, kde si dělám stavěcí články pro sebe a pár zvědavých, je tam i pár mých osobních recenzí, o kterých si myslím že jsou nezaujaté a zhodnoťte, ať vím na čem jsem. A nešetřete mně!!!
169) 06.01.2011  -  Danny    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?

Damire, recenzi lze najít jako první výsledek ve vyhledávání.

http://vvs.hobbyvista.com/Modeling/Lavochkin/La-5/AML/Preview/index.php

Něco bych rád ještě napsal, ale nevyhnul bych se argumentum ad hominem, příčí se mi argumentum ad verecundiam, a argumentum ad populum prost nesnáším.

168) 06.01.2011  -  Franta FJB    Kdo a kde v CR pse objektivne recenze?
To Damir: Jak v pohádce "O statečném kováři" . A nedá si říct a nedá si říct!s1
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714960450.8093 forum