Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Special Hobby velký   Plastic Planet velký



denní zobrazení: 165402 / today visits: 165402

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
18) 14.04.2013-13:51  -  V.Turek - Jester    Spitfire Eduard
Hrušky a jablka. Všechno dohromady. Ani zelinář by z tebe nebyl.
17) 14.04.2013-13:37  -  105th. Monster     Spitfire Eduard

Mě stačí tři MiGy MF co mám. Další MiGy MF mě nezajímají a nepředpokládám že bych nakupoval zboží za 2500Kč. Tím pádem BFC momentálně není na pořadu dne. Ale to je jen můj pohled. Mimochodem - kdyby nebylo tehdy nízké ceny Overtrees je docela možné že bych si koupil jeden MiG, nebo také žádný. Takže opět platí - cena, cena, cena... Na to není potřeba ani Bastiat, ani Hayek či Mises.

16) 14.04.2013-13:35  -  Jirka Pokorný    Spitfire Eduard

Co si Thude pořídit časopis pro pány třeba i za doporučenou cenu? Přijdeš alespoň na jiný myšlenky...

15) 14.04.2013-13:29  -  105th. Monster     Spitfire Eduard

Dobře, v pohodě. Jak říkám - já to beru čistě z pohledu zákazníka a jako zákazník jdu u jednoho identického zboží po ceně. A řídím se asi jediným ekonomickým pravidlem které jsem pochopil dokonale - mezním užitkem. Dám příklad - první Spitfire jsem koupil za 675Kč, což je běžná cena. I proto že jsem ho chtěl mít dřív než se začne "oficiálně" prodávat a navíc jsem se na něj těšil. Pak jakmile to šlo jsem si objednal Overtreesy. Ovšem bez leptů, které byly tehdy nepřeceněné, takže musím někde sehnat lepty - jedno zda Eduard nebo Marabu. Tím mám ovšem doma tři Spitfiry. Pokud však nyní narazím na obchod kde se dá Spitfire koupit (zaokrouhleně) o -100Kč laciněji jsem ochoten si koupit ještě čtvrtý (nemusím uvažovat o leptech a zbude mi třeba sto korun na něco jiného.) Čistě teoreticky, pokud budu mít zbytných ještě jednou 600Kč jsem ochoten si koupit i pátý Spitfire. Nicméně pokud bych narazil na ještě výhodnější nabídku nedá se předpokládat že bych si byl ochoten koupit ještě šestý nebo sedmý Spitfire, protože čistě teoreticky je už čtvrtým Spitfirem můj mezní užitek téměř naplněn. Suma sumárum - za plnou cenu si nejsem ochoten čtvrtý Spitfire koupit (což je zcela v souladu s teorii), asi si už nebudu objednávat ani další Overtrees Mk. IXc late, protože bych musel platit poštovné. Pokud ale narazím na cenu která je nižší jsem ochoten uspokojit svůj mezní užitek minimálně jednou ale ne více než 2x. Co je tedy výhodnější jak pro prodejce tak pro výrobce ? Jestli prodá ještě jeden (dva) Spitfiry, nebo už žádné ? Plus samozřejmě podpořím i místního obchodníka, se kterým tím pádem uzavřu obchod, takže se třeba dá předpokládat že zrovna tahle prodejna přežije a nebude muset zavřít. Protože v případě že by měl Spitfire za doporučenou cenu nemám žádnou motivaci koupit si další Spitfire.


Logické ne ? Přesně dle Bastiata co je a co není vidět. Já si koupím Spitfire. Uspokojím svůj mezní užitek po dalším Spitfiru. Eduard vyexpedoval a prodal další Spitfire (to je důležité - prodal-často se operuje s tím že se něco vyrobilo ale ne že se to prodalo !!!), tím padem má důvod vyrobit další Spitfire, obchodník prodá Spitfire, vezme si od eduardu další kus, dělníci v Eduardu budou mít práci a prodavač v Modelshopu také, přičemž majitel modelshopu bude mít zisk, i eduardi budou mít zisk. Plus se tím samozřejmě sníží zisk konkurenčním výrobcům, protože pokud budu mít doma čtyři (pět) spitfirů late, nebudu si už ochoten koupit žádný další spitfire late od jakéhokoliv dalšího výrobce, protože usuzuji že čtyři (pět) spitfirů late je dostatečná zásoba. Jsem ochoten si koupit jakoukoliv jinou verzi Spitfiru IX ale už ne pozdní. Tím pádem čistě teoreticky utrpí ztrátu třeba nějaký asijský producent ale ne Eduard. Mě samozřejmě jako Čecha zajímá aby fungoval český průmysl, asijský průmysl mne nezajímá. A to je to co je a není vidět. Ale protože takhle lidi neuvažujou, tak tu máme socialismus převlečený za kapitalismus.

14) 14.04.2013-13:09  -  GHOST    Spitfire Eduard

Thude, ach Thude ... copak jsi nic nepochopil ??? Já osobně MiGa BFC koupil jednak proto, že jsem na Migy "zatížený" a pak také proto, že se mi vstupem do BFC otevřela brána k větší dostupnosti doplňků ... příliš drahé plechy jsem kritizoval neustále ... ted' mám levnější modely, plechy i brasiny a když objednám nad 2500,- ještě i dopravu zadara ... a to se vyplatí ...

13) 14.04.2013-12:48  -  V.Turek - Jester    Spitfire Eduard
Nebudu ti to tady vysvětlovat, protože to nemá se spitem nic společného. Nicméně radit se můžeš s kým chceš. Ale nepiš o něčem, čemu prd rozumíš. Až budeš podnkat v obchodě, tak ti to třeba dojde. Zvlášť, pokud budeš výrobce a prodejce současně.
12) 14.04.2013-12:43  -  105th. Monster     Spitfire Eduard

Jak to ? Je něco jako doporučená cena - ale obchodník se ji může- nebo nemusí řídit. A dát nižší cenu nežli konkurence je dobrý tah. Nedávno byl zajímavý článek o tom že některé zboží se neustále prodáva v akcích napříč všemi řetězci - CocaCola, Milka atd.. Viz odkaz. Jasně u zbytného zboží by manipulace s cenou asi vyvolala nevoli a třeba i socialistický zásah státu - regulaci - ale modely - včetně Spitfiru - jsou zboží nezbytné. A samozřejmě jestliže bude mít jeden obchodník Spitfire za 700 a druhý za 600 tak  já nakoupím u obchodníka co má zboží za 600. Já jsem vydělal (100Kč) obchodník vydělal (dal jsem vydělat jemu a ne konkurenci) a oba jsme spokojení. Ostatně i sám výrobce přece tohle dělá - zařídil si BFC kde máte slevy... Ale musíte si koupit MiG s králikama. Já MiG s králíkama nechci, Eduard mé peníze dostane tak jak tak (částečně rovnou -via Overtrees, částečně oklikou via prodejci) a opět - všichni budou spokojeni, já z toho že mám levnějšího Spitfira - a nemusím si kvůli tomu kupovat MiG a Eduard že zase prodal jeden Spitfire, možná i dva ( i když už mi to příjde šílené, já to nakonec snad opravdu dosáhnu na těch šest kusů a to jsem myslel všechny verze a ne jen Mk. IXc ! )


Navíc myslím že takhle je to libertariánské, ale kdyžtak se poradím s kamarády libertariány.

11) 14.04.2013-12:40  -  TOM    Spitfire Eduard

Takto si Thůd představuje foto dokladající kvalitu dekálů:


 


http://forum.modelarovo.cz/download/file.php?id=7714&sid=f3840c7bc2511eec4402fb7ffaf9de58&mode=view/P1130525.JPG

10) 14.04.2013-12:14  -  V.Turek - Jester    Spitfire Eduard
Thude, nehci se s tebou hádat a ani to nemá vztah ke spitfiru, ale to, že každý může prodávat za kolik chce je pěkný blud.
9) 14.04.2013-12:00  -  1@5th. Monster    Spitfire Eduard

Máme volný trh, každý může prodávat za kolik chce, pokud chce někdo prodávat za méně než je doporučená cena tak asi ví proč. Regulace jsou socanský výmysl. A pro nás -zákazníky je nižší cena samo výhodou. Stěžovat si že mám něco levněji ? To přece není normální :)

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714831818.9129 forum