Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka Fit test
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Special Hobby velký   Plastic Planet velký



denní zobrazení: 234307 / today visits: 234307

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
106) 16.04.2013-09:30  -  jirka dominec    tankové eso Kurt Knispel

Nikdy předtím jsem o Peiperovi neslyšel. To, co sem pověsil Jochen, na mě působí dost jednostranně. /i sám Staufenberg se zamazal, než se stal hrdinou/. Objektivnější líčení mi připadá tohle:


http://www.historylearningsite.co.uk/joachim_peiper.htm

105) 16.04.2013-08:55  -  vici    tankové eso Kurt Knispel

Myslím že i Knispel by se v hrobě otáčel, kdyby viděl takovou propagaci takového zmrda jako byl Peiper

104) 16.04.2013-08:53  -  vici    tankové eso Kurt Knispel

Jochen je fakt nemocnej....

103) 16.04.2013-08:43  -  Vlasto    tankové eso Kurt Knispel

Pardon, nezmizlo, ja len zle vidím. No mám už na to vek

102) 16.04.2013-08:41  -  Vlasto    tankové eso Kurt Knispel

Hmm.. tak pár predošlých príspevkov zmizlo.

101) 16.04.2013-08:38  -  Vlasto    tankové eso Kurt Knispel

To PeJu: Nebol zo Eizenstein ale slávny Ilja Ehrenburg ktorý vyzýval vojakov ČA k znásilňovaniu a vraždeniu a to takým spôsobom že ho v roku 1945 musel zaraziť sám Stalin.


Mimochodom skúste sa zamyslieť kde sú obyvatelia Východného Pruska. Pár miliónov síce stihlo ujsť na západ ale kde sú tí ostatní? Kaliningrad (Konigsberg, Královec) je dnes ruské mesto. Svedectvá o  deťoch pribitých na vráta stodôl, masové znásilňovanie 8 -10 ročných dievčatiek brutálne mučenie, vraždy boli po obsadení Pruska ČA každodenným a masovým zjavom. To ani nespomínam neskoršie deportácie na Sibír.


Podľa svedectiev účastníkov neboli najhoršie prvosledové jednotky ale druhý sled a oddiely NKVD a SMERŠ.


No a nakoniec nechcem sa v žiadnom prípade zastávať Nemcov, boli to tiež pekné svine, ale také zhovadilosti ako od Sovietov nevidela Európa od dôb Tatarov.

100) 16.04.2013-08:38  -  Štefan Procházka    tankové eso Kurt Knispel

To Jochen -
"...Bydlím nedaleko Hlučína a Opavy, kde se na všechny muže vztahovala německá branná povinnost ..."

Vždyť místní obyvatelstvo si samo vybralo, kam patří. Po "dobrovolném odstoupení" pohraničí po Mnichovském diktátu, které předtím již dvacet let bylo součástí nově vzniklé ČSR vítali tatíčka Hitlera jako ztracenéhho syna. A jak jim poděkoval je nasnadě.

"..., proč si všichni berete do huby Němce. Rusové byli mnohem brutálnější, zajatce stříleli běžně, o jejich loupeživých nájezdech nemluvě, Stalin nechal vyhladovět snad milióny rusů, a dopustil se mnohem více zločinů, gulagy a mohl bych pokračovat, co je zrůdnější, že tato zvěrstva konal na vlastních lidech..."

Jaksi se zapomíná, kdo byli prvními hosty koncentráků na území říše ještě dávno před vypukntím války a holokaustu, jako takového. Bylo to německé civilní obyvatelstvo, politici, odboráři, vzdělanci, církevní pracovníci a komunisté. Jen lidé, kteří byli potencionálně nebezpeční kritikou režimu. Ale o tom jistě nikdo z vyšších důstojníků SS a Wehrmachtu nevěděl... Ono se stačí podívat na agitaci vzdělávání dětí v Hitlerjugen, a rozumnému člověku je hned jasné, co se jim bude honit hlavou za pár let, až dospějí. A ty dokumenty existují!
O vyhladovění vlastního obyvatelstva se také dá diskutovat. Vždyť samotné Hitlerovo prohlášení, že raději nechá celý Berlín zničit, než by jej osvobodili rusové je přece tak milostivé pro místní obyvatelstvo...

99) 16.04.2013-08:05  -  PeJu    tankové eso Kurt Knispel

Thude, Ty tak strašne naivne kecáš, že to až mraky brzdí. Takže niekoľko poznámok k tvojmu textu



  1. Z tvojich textov vidno dve veci - jednak máš niečo načítané a za druhé je tam hromada propagandy, ktorú si asi vôbec neuvedomuješ!
    Využi posledné príležitosti na to, aby si sa porozprával s očitými účastníkmi, to je najcennejší zdroj a často odporuje obecnej propagande.

  2. prvolíniové jednotky ČA (RKKA) boli zložené väčšinou z nie moc vzdelaných a vycvičených ľudí, často trestancov (vorov po zakone aj politických), šikmookých a ďalších národností, ktorí ani nevedeli poriadne po rusky, obecne sa dá povedať, že z veľkej časti to bola svoloč, pretože ani Rusi si nechceli nechať vybiť elitu (ktorú si nestihli vybiť od občianskej vojny sami) už aj vzhľadom na to, že ruská taktika zapríčinila to, že ČA mala vždy vyššie straty ako Nemci.
    Takže pri prechode frontu bolo treba asi na tri dni schovať alkohol, ženy, hodinky a čokoľvek cennejšie, kým sa prvý sled nepohne ďalej no a mať šťastie.
    Keď sa dostali k chlastu, bol prúser.

  3. Od roku cca 1942 hlavný propagandista Ejzenštejn (myslím) burcoval slabú bojovú morálku tým, že oficiálne nabádal vojakov na pomstu, rabovanie a znásilňovanie na nemeckých územiach. Pred koncom vojny to musel po incidentoch vo východnom Prusku zastaviť.
    Druhá vec bola, že niekedy sa tak správali aj k nie-nemcom.
    Je zaujímavé, že rumunskí vojaci (už červení) boli na tom materiálne ešte úbohejšie, ale neviem o nejakých veľkých incidentoch okrem krádeží z hladu.

  4. Ruskí dôstojníci sa prevažne k vojakom správali ako k hovädám, pretože tí sa tak správali a správali sa tak o.i aj preto, že nemali na iné správanie podmienky a vôbec moc perspektívy.
    Elitné ruské jednotky mali vyššiu bojovú morálku a lepšie správanie.

  5. Keby si aspoň tušil niečo o praktikách, akými Stalin dosiahol zvýšenie vojenskej morálky a výroby a de facto obrat vo vojne, tak by si tri dni v kuse grcal. Na tom nie je nič obdivuhodné, je to len Jozefova silná vôľa+masívna propaganda +neuveriteľná brutalita+zavedenie nedeliteľnej vojenskej právomoci pre dôstojníkov.
    Zožeň si napríklad učebnicu Vojenských dejín pre VŠ vojenské z roku 1988 a tam sa to píše asi takto : "velenie prijalo rozhodné a nevyhnutné opatrenia"
    Vieš, čo to asi znamenalo?

  6. Nemky sú naozaj obecne omnoho škaredšie

  7. Hitlera vo voľbách volilo (z hlavy) asi 30% oprávnených voličov, ostatní volili iných alebo sa nezúčastnili.

  8. Zásluhy ZSSR na výhre v WWII sa spochybniť nedajú, pretože sú jednak fakt, a okrem toho za tým stojí 35-50 miliónov mŕtvych občanov ZSSR, aj keď Nemci sú zodpovední len za časť.

  9. BTW v Taliansku tri dni rabovali a znásilňovali spojeneckí vojaci - a to s povolením veliteľstva!


Týmto nebránim Nemcov, ale snažím sa, aby sa pri posudzovaní udalostí wwII používal vlastný rozum.

98) 16.04.2013-07:29  -  strýc Artuš    tankové eso Kurt Knispel

To Mah "









Ku..a, keď tí Nemci boli takí dobrí, kto vypálil tisícky dedín (hlavne Poľsko, Bielorusko, Ukrajina, Rusko) a vyzabíjal v nich státisíce a možno milióny civilov ?




Máti byla ze slovenska a říkala, že za války se nejvíc báli partizánů a potom rusů. Němci se chovali relativně slušně. Asi to byla nějaká divná horská dědina.

97) 16.04.2013-02:18  -  Jochen     tankové eso Kurt Knispel

Joachim Peiper:


  Jochen Peiper se narodil 30. ledna 1915 do důstojnické rodiny v Berlíně.V roce 1938 se stal pobočníkem
  Reichsführera SS Heinricha Himmlera, ale po vypuknutí války toužil sloužit na bojové frontě. Byl velitelem 10. oddílu  
  SS LAH v Polsku, Holandsku, Belgii a Francii. V roce 1941 se účastnil bojů v Rusku s 3. rotou 2. regimentu
  pancéřových granátníků SS. Nahradil 320. pěchotní divizi generála Postela lokalizovanou u Charkova. 19. března
  1943 dobil Bielgorod. V září téhož roku už je v Itálii. V listopadu bojuje za říši v Jitomiru a spolu s 1. armádní
  skupinou proráží obklíčení u Podolska. Až do října 1944 bojoval na západní frontě. 16. prosince 1944 je se svou
  1. pancéřovou divizí SS LAH pod velením 6. pancéřového armádního sboru Seppa Dietricha útočným čelem
  ofenzívy v Ardenách.Postupoval k La Gleize blízko Stavelotu. Byl odříznut od zbytku armádní skupiny a obklíčen,
  ale podařilo se mu spolu s jeho muži pěšky uniknout z obklíčení,v ledové zimě a pouze za cenu zanechání veškerého
  válečného materiálu na místě. Pod velením Seppa Dietricha bojoval tento muž proti sovětům na západním břehu
  Dunaje blízko Vídně až do konce. Byl obklíčen spojenci a přinucen vzdát se v Alpách nedaleko od St.Pollen. Za
  své válečné kariéry dosáhl hodnosti Obersturmbannführera SS a stal se držitelem Válečného kříže s meči.Po
  kapitulaci Německa byl uvězněn, bit a týrán. Byl obviněn z nařízení popravy amerických válečných vězňů v Baugnes blízko Malmedy během ofenzívy v Ardenách: Vojáci USA, zajati skupinou Kampftruppe J.P., byli shromážděni na louce, aby vyčkali tranportu do předních linií. Peiper s nimi nechal několik svých mužů jako stráž. On sám se přemístil do čela své tankové kolony, která pokračovala směrem k Ligneuville. Mezitím, co většina Kampftruppe dorazila do Baugnez, se vojáci, kteří zůstali na místě, dali do řeči o novinkách se svými kamarády. Spähwagen byl vyhozen do vzduchu a nyní byl ve fázi oprav. Najednou si voják sedící na tanku všiml, že se někteří američané zbavili pout a snaží se utéct. Ale rána, vystřelená do vzduchu z jeho samopalu vyvolala paniku mezi zajatci, kteří začali zmatkovat a rozutíkali se na všechny strany. Bylo použito samopalů a 21 američanů bylo zastřeleno na útěku.Poté, co byli muži 1.SS Panzer divize donuceni kapitulovat, byli vystopováni a deportováni do tábora Zuffenhausen. 400 z nich bylo přemístěno do vězení ve Schwäbisch Hall blízko Stuttgartu. Peiperova jednotka se skládala
z většinou velmi mladých vojáků. Jednomu bylo 16, dvěma 17, jedenácti 18 a osmi z nich 19 let. 22 z 72 obviněných bylo pod 20 let, všichni byli mučeni, aby z nich bylo vymláceno přiznání. Peiper byl exemplárním příkladem pro své muže a pod jeho velením si skupina počínala perfektně. Za celý čas v jeho jednotkách nebyla ani jedna zrada! Muži byli převezeni do koncentračního tábora Dachau, kde bylo 72 z 74 obviněných odsouzeno v loutkovém procesu. Ze zbývajících dvou jeden spáchal sebevraždu a druhý byl alsasan, a proto vyl předán francouzské válečné justici. 43 mužů (mezi nimi Peiper, který byl zodpovědný za konání svých mužů) bylo odsouzeno k smrti oběšením, 22 k doživotnímu vězení, 8 k dvaceti létům a 11 k deseti letům žaláře. Rozsudek byl později upraven, a rozsudky smrti byly změněny na doživotní vězení. Po jedenácti letech vězení byl J.Peiper spolu s posledním ze svých kamarádů propuštěn. To se stalo v prosinci 1956.V lednu 1957 začal pracovat v závodech Porsche ve Frankfurtu. Odbory si ale vyžádaly jeho propuštění z práce. Poté pracoval v závodech Volkswagen ve Stuttgartu, ale odtud byl také propuštěn díky silné levicové agitaci odborů. Poté poznal, že už dále nemůže žít v Německu a přestěhoval se se svojí rodinou do Francie. Během ofenzívy v roce 1940 se již seznámil s okolím Langres Plateau a již tenkrát si stačil tento region zamilovat pro jeho krásu a klid. Během války pomohl francouzskému válečnému zajatci, německému vlastenci, který pracoval v Reutlingen pro nějaké Peiperovy příbuzné. Na Peiperovo přání bylo onomu muži, Gauthierovi, povoleno vrátit se do Francie ke své rodině. Gauthier to Peiperovi nikdy nezapomněl a byl to právě on, kdo mu na oplátku pomohl v roce 1957, kdy musel Peiper opustit Německo a prodal mu mlýn u Traves. Ale budova byla ve velmi špatném stavu a Peiper neměl finanční prostředky na nezbytné opravy. Mlýn poté odkoupil
SS-Obersturmbannführer Erwin Ketelhut a v roce 1960 si Peiper postavil dům ve Spannplate, vysoko u břehu Saone, schovaný za keři, který nebyl vidět od silnice a byl tak trochu jako vojenská pevnost. I přes útoky a anonymní telefonáty tady J.Peiper žil relativně v pohodě více jak šestnáct let.11 června 1976 byl Peiper nakoupit nějaké dráty a další potřeby pro opravu plotu v odchodě ve Vesoul, hlavního města toho kraje.
  Obchodník, alsasan Paul Cacheux, člen komunistické strany poznal podle přízvuku němce a zeptal se, jestli
  nebyl Peiper během války ve Francii. Peiper zaplatil šekem, na kterém bylo jeho jméno a adresa.Paul Cacheux
  si vyhledal jeho jméno v "hnědém seznamu", kde byla registrována jména všech hledaných němců. Poté předal
  data komunistické Resistanci. 22 června 1976 vyšel ve francouzských komunistických novinách "L’Humanité"
  článek s názvem: "Co pohledává tento nacista ve Francii?" Obsah článku se zabýval tím, jak
  donutit Peipera opustit Francii. Poté byly v Traves distribuovány mezi lidi letáky, které ukazovaly Peipera jako
  válečného zločince a nacistu. Na zdech se objevily nápisy "Peipere, dojdeme si pro tebe 14 července!"
  (14 července je francouzský státní svátek).Ráno 13 července poslal Peiper svojí ženu, která měla rakovinu,
  zpět do Německa. On sám nechtěl opustit svůj dům, protože předpokládal, že by ho komunisté vypálili.Odmítl
  také nabídku svého souseda Ketelhuta,aby přečkal noc v Ketelhutově mlýně,a dokonce odmítl i jeho nabídku,
  že bude čekat s Peiperem, protože by mohl zastřelit nějaké útočníky. Peiper tehdy řekl: "Ne, už bylo dost
  zabíjení". Jochen Peiper čekal na verandě jeho domu, odkud mohl dobře pozorovat řeku Saone. Erwin
  Ketelhut mu také půjčil svojí kulovnici. Ve 22:30 Peiper uslyšel nějaký hluk v křovinách a uviděl tucet lidí
  šplhajících se po břehu řeky. Vystřelil do vzduchu, aby odradil opilé útočníky. Zavolali na něj, aby vyšel ven,
  on tak učinil a otevřel dveře, aby s nimi promluvil.Co se odehrálo potom se můžeme jen domnívat. Tělo Obersturmbannführera Jochena Peipera bylo nalezeno ohořelé, bez nohou a rukou. Zemřel asi v jednu hodinu po půlnoci. Dům byl ohořelý,stropy propadlé. Co se stalo mezi 22:30 a 1:00? Byl Obersturmbannführer naživu, když jeho tělo mrzačili? Byl ještě stále naživu, když ho zapalovali?Podlaha byla politá směsi benzínu a motorového oleje. Peiper ležel ve své ložnici,na levé straně, se zády ke stěně,jednu uřezanou ruku pohozenou přes tělo. Nic na něj nespadlo,zemřel zřejmě intenzivním žárem. Tělo nebylo zpopelněné, jen ohořelé.Erwin Ketelhut a francouzi, kteří ho znali a měli rádi se shodli, že neměl takto zemřít. Vrahové přijeli na místo činu svým autem přes louku k řece, kde již byly připraveny dvě loďky. Těmi se přeplavili přes Saone a na druhé straně se vyšplhali keři po strmém břehu řeky. Po činu utekli druhou stranou přes dům na ulici. Požárníci
prohledali řeku, aby nalezli chybějící části těla. Vyšetřování francouzské policie trvalo přes půl roku, byli vyslýcháni komunisté z Vesoul a Resistance. Nikdo nic nevěděl! Potom byl případ odložen ad acta, nikdo nebyl zatčen nebo potrestán.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714331645.8481 forum