Válka Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Special Hobby velký   Plastic Planet velký



denní zobrazení: 216237 / today visits: 216237

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
30) 28.09.2015-09:38  -  Míra    Publikace ke stažení - zdroje
Pane Vilingre, co vás vede k názoru, že ta kopie zamezila byť jen jedinému prodeji vaší papírové knihy? To přece případně musíte u soudu prokázat ne - způsobenou škodu? Nehledejte za touto otázkou nějaký útok, ale jste jediný autor, který tu komunikuje pod svým jménem, tak se ptám. Mě totiž tohle prokazování škody a jednoznačný názor 1 stažení skenu = 1 zmařený prodej prostě nejde do hlavy, nevěřím mu, to rovnítko tam není a procento lidí, kteří na knihu mají a nekoupí si ji, raději stáhnou kopii je podle mě opravdu velmi malé. A pro jistotu podotýkám - vaši knihu papírově ani elektronicky nemám, nikdy jsem si ji koupit nechtěl a její sken jsem vlastně ani nikdy nehledal. Nějak jsem neměl pocit, že bych ji pro své patlání potřeboval.
29) 28.09.2015-09:35  -  jirka dominec    Publikace ke stažení - zdroje

Autorské právo je lidský konstrukt, poplatný době, ve které vzniknul (17. století?). Mělo by se změnit tak, aby odpovídalo současným podmínkám a měly z něj prospěch všechny zúčastněné strany, vyjma právníků.

28) 28.09.2015-09:26  -  Jakub Kubrt Vilingr    Publikace ke stažení - zdroje

Chápu tedy správně, že když budu hrát hokej a výzbroj na něj mne bude stát třeba 80.000,-, tak jí raději také ukradnu, protože vydělávám jen 13.000,- Kč? Aha, pak je mi vše jasné...


Mimochodem, také jsem našel svou knihu uloženou v .pdf na webu na veřejném úložišti. Podal jsem trestní oznámení, přes knihovnu odkud byla půjčená pro naskenování zjistil výpůjčku a pachahtele dohledal. Dopadlo to tak, že nic. A navíc jsem od Policie ČR dostal upozornění, že když o něm napíšu třeba někam na web, takže se vystavuji možnosti trestního stíhání se sazbou až 5 mio Kč, za poškození práv pachahatele (Zákon na ochranu osobních údajů). Jinými slovy, já jakožto autor zde v ČR nemám vůbec žádné páky ochránit své autorské dílo, na kterém jsem pracoval 5 let a naopak pachatel je chráněný Policií ČR a státem. Musím říci, že jsem byl hodně frustrovaný... Je to pak dobrá motivace dělat cokoli veřejně, protože lidi bohužel nerespektují to, že je poškozen vedle autora i nakladatel a všichni distributoři, kteří všichni přicházejí o peníze z prodeje, případně jim zboží zůstane na skladě...

27) 28.09.2015-01:40  -  Michal Vyparina    Publikace ke stažení - zdroje

lidé by nestahovali knihy, kdyby jim byly kdykoliv dostupné


Pánové,


zkuste prosím pochopit, že pokud modelář vydělává Kč 13.000,- měsíčně, z toho Kč 12.500,- dá za bydlení, jídlo, ostatní režie. Kde má vzít na knihu, která stojí Kč 1.999,-????


Dalším aspektem je vydání knihy v jediném nákladu nebo je jako součást nějaké stavebnice. Stavíte např. měřítko 1/144 a potřebujete fotky spitu mk.IX z čs. služby. Koupíte si kvůli tomu čtvrtkovou stavebnici NSV????


 


Oba dva případy dokumentují to, proč lidé stahují knihy z internetu. Netvrdím, že je to správné, ale je chyba na obou stranách barikády.


 


Na závěr perla od kolegy modeláře. ""Kurwa", jak to není zaplacené, že jsem to stáhl.?? !!! Platím těm "cypům" z o2 za stažená data, platím!! Je to v ceně poskytnutí služby internet!!! Je!!!"

26) 28.09.2015-00:26  -  nepokradeš    Publikace ke stažení - zdroje

to MH "Proč většina je ochotná dát peníze spíše za model, než za knihu? "


No proto že jsou modeláři.


 

25) 27.09.2015-23:53  -  MH    Publikace ke stažení - zdroje

...že cena publikace je třeba 4x větší, než cena modelu... - zkuste se také zamyslet nad tím, jestli náhodou kvalitní publikace, výsledek několikaletého úsilí (např. drahá kniha o Liberátorech od p. Pajera a jiné podobné) není poněkud hodnotnější, než model, o kterém se za nějaký rok (ne-li dříve) zjistí, že je vlastně spíše jen karikaturou svého vzoru, atp. Proč většina je ochotná dát peníze spíše za model, než za knihu? Ta kniha bude mít hodnotu i za padesát, sto let. Model ne.

24) 27.09.2015-20:36  -  Sombrero    Publikace ke stažení - zdroje

Pánové,

Děkuji všem za tipy...

Upřímně, byl jsem si plně vědom, že moje otázka vyprovokuje útok. Nehodlám svůj postoj omluvat, v pořádku není. Ale to spousta věcí v tomhle světě, v téhle době atd... Do publikací jsem nasypal peněz spousty a stále si často publikaci koupím i za draho. A chápu, že to na věci nic nemění. Přesto, pokud si chci postavit něco, na co nemám materiály prakticky žádné a je to mimo mou obvyklou oblast modelařiny, pak koupit si kvůli jednomu modelu publikaci jejíž cena je klidně 4x cena modelu je pro mě luxus na, který prostě nemám. Nekradu pro kšeft, ani jen tak z plezíru. A jak asi chápete, tak na stažené publikaci, kterou bych si nikdy nekoupil vydavatel, potažmo autor nezchudne. Ale opět, i to na věci nic nemění. Nicméně sumasumárum, v téhle oblasti osobně konflikt necítím. Alespoň ne zatím, třeba se to změní.

A snad ještě to "OKRADENÝ": máte zajímavý nick i retoriku. A zajímavý je i ten soud o tom, kdo považuje stahování za normální. Možná jen neberete v potaz, že existují lidé, kteří sami to, co dělají neprodávají za peníze, ale nabízejí to buď zcela zdarma nebo za cenzu symbolickou. Takže se z tohohle pohledu považuji za někoho, kdo by byl oprávněn, jak píšete, mudrovat... i když možná ne, protože pokud někdo použije něco z toho, na čem dělám, pak to ani nepovažuji za kráděž. Ale to by bylo na jinou debatu.

Honza

23) 27.09.2015-20:27  -  Pavel Knotek    Publikace ke stažení - zdroje

A ještě perlička na závěr. U mnou uvedené domény .ru je navíc zajímavé, podle jakého právního řádu by se vůbec postupovalo při případném řešení autorských práv. Podle našeho českého asi ne, podle pravidel EU také ne. A jestli to nevadí Rusům, že to dosud nezablokovali, tak tedy netuším, proč to probíráme tady.

22) 27.09.2015-19:44  -  ladik_2    Publikace ke stažení - zdroje

A co tenhle případ? Koupím si zvukové CD a udělám si jeho kopii. Pro vlastní potřebu. A pak ho pujčím či uložím u svého známého. Takže bude mít hromadu kopií mých CD. Porušuju zákon? A nebo on?

21) 27.09.2015-19:30  -  Pavel Knotek    Publikace ke stažení - zdroje

tak tak Pavle Knotku... knížku si zakoupím a pro vlastní potřebu, abych knihu nemusel pořád vytahovat a listovat v ní, tak si ji naskenuju do pdf souboru a nikde ji nešířím ok?


 


podle mě je ale jiný případ, když si tuto nelegální kopii stáhnu z internetu a ještě dále šířím odkazy kde se tyto nelegální kopie nachází, což je váš případ


============ konec citace ==============


Poněkud budu oponovat a to ne proto, že bych nějak bránil sebe a své konání, ale jen tak z principu. Považuji v konečném důsledku za lhostejné, kdo to dané PDF udělá, zda já nebo někdo jiný (nevyjadřuji se ale vůbec k tomu, zda je v pořádku, že toto dá na web, nejsem právník, abych se do tohoto pouštěl). Autorský zákon nemá podmínku, že bych si dané autorské dílo před zkopírováním měl koupit. To tam prostě není, nebo jsem to ani já, ani lidi, se kterými jsem o o tom už v minulosti bavil, neviděl.


Zda někdo poruší autorský zákon, pokud si kopii stáhne z webu také netuším, avšak mi logicky vychází, že je to nějaká forma pořízení kopie. Tudíž by nemělo být. A jestli odkaz poskytnu já, nebo google, je v tom rozdíl? Já jen odpovídal na dotaz, stejně jak to udělá google (nebo jiný vyhledávač, to je snad jedno). Kolega se zeptal, já mu odpověděl, protože jsem zcela náhodou věděl.


Já nenamítám, že to není a nebo je zcela správné vůči autorům. O tomto nijak nediskutuji. Jen poukazuji na různé aspekty této problematiky. Řešení je na jiných.

1  2  3  4  5  6  7  8  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714325282.7077 forum