Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka Fit test
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Special Hobby velký   Plastic Planet velký



denní zobrazení: 214587 / today visits: 214587

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
47) 10.12.2015-13:10  -  jirka dominec    Nezletilí nebudou smět pracovat s chemikáliemi

EU je ten spolek, co nás nutí zavádět pravidla. VĚTŠINOU rozumná. Bez ní bychom byli ... ne tam, kde si myslíte, leč na stejném místě, jako Ukrajina nebo Bělorusko.


Je obecně známo, že některé státy (Island, Norsko a Švýcarsko) v EU nejsou, a přesto se nepropadly do země. Ale taky je známo, že většina států, které v EU nejsou (a připadají v úvahu, ne tedy Austrálie), by v ní chtěla být.


Národní státy jsou výdobytek 19. století a myslím, že mladší z nás se dožijí jejich zániku.

46) 10.12.2015-13:08  -  El Thud    Nezletilí nebudou smět pracovat s chemikáliemi

Vy jste na mě pane Šulci dneska nějaký zlý.


To nejsou nesmysly. Tohle co píšu je skutečný pravicový pohled. Takhle uvažují pravičáci. Ti opravdoví. Ale beru to tak že vy patříte na opačný konec názorového spektra mezi euro-optimisty. Jinak za to že je svoboda slova fakt nemůže EU. Ta ji naopak chce regulovat. Opravdová svoboda slova  - a zbraňová svoboda také, když už jste to zmínil -  je jen a pouze v USA.  Slova nejsou činy. A zlí lidé si vždycky najdou způsob jak se dostat ke zbraní, i když je absolutní zbraňová prohibice (jako ve Francii.). EU měla být založená na volném pohybu lidí a zboží a společné měně. Jenže se to přetransformovalo v něco moc ošklivého, ukázalo se že jedno ani druhé nefunguje. Přečtěte si vyděšený komentář na idnesu, z toho co se dneska děje v Polsku. Poláci si najednou zvolili euroskeptickou vládu. Orbán v Maďarsku je taky euroskeptik. Ve Francii vyhrála místní volby madame LePen, tipuji že má docela slušnou šanci stát se první francouzskou prezidentkou. Británie bude hlasovat o tom jestli vystoupí z EU. Ukazuje se že v Evropě neplatí že je Evropa ztmelená. Viz. referendum o oddělení Skotska, snahy o samostatnost Katalánska a jiných malých států, které byly v historii samostatnými státními útvary. I samotná Belgie je dlouhodobě rozdělena spory mezi Vlámy a Valony. Celá EU je jedna veliká potěmkinová vesnice. Evropa nejsou Spojené státy (Americké).  Což si vůdci EU neuvědomují. Pokud se EU rozpadne, nestane se nic. Státy budou zase samostatné, suverénní, vrátí se staré měny. Každý stát bude mít opět svou vlastní politiku a nikdo mu nebude do toho kecat. Žádné kvóty na cokoliv. Svět se vrátí do starých kolejí a všechno bude zase v pořádku. Evropa bude zase tou starou dobrou Evropou suverénních států a na EU se bude jednou vzpomínat jako na dobrou myšlenku, která se zvrtla- jako mnoho myšlenek před tím i potom.


 

45) 10.12.2015-11:46  -  mediální analytik    Nezletilí nebudou smět pracovat s chemikáliemi

Podotýkám, že náklady na implementaci různých nařízení EU jsou prakticky nevyčíslitelné (jak způsobem výpočtu tak objemem). Nemluvě o reálně nasraných lidech, kteří mají kvůli EU mnohem více práce (často zbytečné) a přidáno nedostali.


Přepočítávat tu byrokracii a reálné škody jen na rozpočet EU je chybné. To by se muselo jednat o něco izolovaného jak v prostoru, tak v čase. Jenže řízení z EU se týká všech a ovlivňuje budoucnost.


Např. dotace by měly být využívány účelně a ku prospěchu obyvatel, ale nevím kdo máte jaké zkušenosti s tím, že se tak skutečně děje. Mám přímou zkušenost s několika dotačními programy za stovky milionů, resp. za několik miliard korun a lepší by asi bylo, kdyby k nim vůbec nedošlo, resp. kdyby ty peníze byly použity zcela jiným způsobem. Fakticky si v řadě případů vlastně skupinka lidí zajistí na určitou dobu velmi nadstandardní příjmy a praktická využitelnost jejich výtvoru je nula nebo naopak potřebuje, aby se do toho stále pumpovaly další a další finance. Bez nich to není životaschopné.


Nechci nikomu říkat co si má o EU myslet. Někomu je lépe s ní, někomu by bylo lépe bez ní (a nejsou to jen nostalgičtí zpátečníci). Překvapivě existují i země, které v EU nejsou. Zatím se nezhroutily. EU naopak vypadá, že k tomu zhroucení směřuje.


Dokud byla EU co nejvíce ekonomickým společenstvím, mohlo to fungovat a být prospěšné. Jakmile se v řízení EU začala na úkor reálných ekonomických a bezpečnostních zájmů prosazovat ideologie různých zájmových skupin, které jsou zcela odtržené od reality, dochází k úpadku.


Myšlenka dobrá, ale ten lidský faktor. Takový socialismus s lidskou tváří.


Je to téma na dlouhou debatu, takže mne tu nechytejte za slovíčka.


 


 

44) 10.12.2015-11:44  -  Lone Star    Nezletilí nebudou smět pracovat s chemikáliemi

"už jen svoboda pohybu lidí, služeb a tovaru nespadla ani z nebes, ani z Kremluani z White House"


za Rakouska-Uherska, nebo za první republiky, bylo možno se pohybovati docela svobodně...

43) 10.12.2015-11:36  -  Čurila Plenkovič    Nezletilí nebudou smět pracovat s chemikáliemi

2 J. Dominec: To chápu. za ty peníze bych to taky chvíli dělat vydržel.


Bohužel EU nemuže být lepší už z principu. To je jako s komunismem. Myšlenka dokonalá, ale  není pro lidi.


V jakém bychom byli proboha průšvihu, kdyby nebyla EU? To jsou výmysly těch, co mají pupeční šňůru do Bruselu.


Všichni politici se dopouštějí dnes několika zásadních chyb:


1. Chtějí si nahrabat co nejvíc a co nejrychleji.


2. Nemyslí na budoucnost. Dohlédnou max. na konec volebního období. Jinak řečeno po mě potopa.


3. Za svá rozhodnutí odmítají  absolutně nést zodpovědnost.


4. Chtějí mít ze všech občanů stádo s IQ tykve, aby ho mohli snadno oblbovat a řídit. Střední třída je pro ně nepřítel číslo jedna.


A tak jsme tam, kde jsme..(..!..)


 

42) 10.12.2015-11:03  -  jirka dominec    Nezletilí nebudou smět pracovat s chemikáliemi

"Rozpočet EU na rok 2015 činí 142 miliard eur. V absolutním měřítku je to obrovská částka. Představuje však pouhé 1 % celkové hodnoty statků a služeb, které ekonomiky států EU za rok společně vytvoří."


Souhlasím s homerem - EU by mohla být lepší (kupř. kdybych jí řídil já), ale je to jen lidský výtvor opatřený mnoha chybami. Ale bez EU bychom byli v pěkném průšvihu.

41) 10.12.2015-10:49  -  Mirek    Nezletilí nebudou smět pracovat s chemikáliemi

Asi jsem debil, ale rentabilitě Bruselu moc nerozumím. Jde o neskutečný byrokratický aparát, s neskutečnými náklady. Nic neprodukuje, nic nevyrábí, jen různě přerozděluje nekryté peníze skrze bankovní převody. Ano, něco se ušetřilo při zavedení bezcelní zóny, ale je to jen zlomek toho, co ten aparát na režii sežere. Rozdělování dotací jak na mezinárodních, tak na národních úrovních je značně zvláštní, a vytváří prostor pro korupci. Proč dávat firmám dotace? Když chce někdo podnikat, tak ať podniká, ale za své. Pokud mu to nejde, tak ať to zabalí.

40) 10.12.2015-10:20  -  homer    Nezletilí nebudou smět pracovat s chemikáliemi

"EU nevděčíme za nic, co by nebylo bez ní."


prokazatelný blábol


 


kupř. už jen svoboda pohybu lidí, služeb a tovaru nespadla ani z nebes, ani z Kremluani z White House a o těch miliardách za které se tady staví a provozuje to, na co by bez dotací nebylo ani náhodou ani nemluvě. EU není a nikdy nebude ideální (což taky nikdo netvrdí), ale zatím nic lepšího tady nebylo a jen díky tlachům vzpomínkově nostalgických ani brzo nebude... no a že by to snad bez EU mělo být nutně lepší je pořád jen touha bez reálného základu a ve své podstatě Utopie. O tom jak EU vypadá, je taky odrazem toho, jak a koho lidi volí, nebo spíš vůbec nevolí....jak se říká, všichni mají takovou vládu, jakou si zaslouží a konkrétně tobě, jfb, a thudovi zvláště, ji taky hodně přeju takovou, jaká je.

39) 10.12.2015-10:11  -  jirka dominec    Nezletilí nebudou smět pracovat s chemikáliemi

1. Dotace jsou svinstvo. Ale externality taky. - kupř. dotace na lepší kotle na snížení spalin. Co je horší?


2. Jsem přesvědčen, že naši politici jsou v průměru horší, než ti v EU (nebo alespoň ti v "západní EU").

38) 10.12.2015-10:11  -  Vladimír Šulc    Nezletilí nebudou smět pracovat s chemikáliemi

Marian_r: Tak Vám přeji hodně štěstí a věřím, že víte, co děláte Taky to možná máte na Slovensku trochu jinak než my tady Abyste to nechápal jako ironii, já považuji každého, kdo vede kroužek a pracuje s dětmi bez diskuze za hrdinu hodného obdivu.


Čurila: Láďo, jestli ono to nebude tím, že nejezdíš na kole a miluješ Číňany


jfb: jako že za socíku se kradlo míň než dneska? Si děláte prdel, že jo?


Thůde, jedna z výhod dneška je, že člověk může beztrestně plácat nesmysly, čehož, jak vidno, z plna hrdla využíváte. Nicméně, k problematice užívání chemických látek, jako barev nebo lepidel, jste se ve Vašem elaborátu vyjádřit neráčil. Což chápu, stejně jako palné zbraně jich v praxi naopak příliš nevyužíváte, nebo se mýlím?

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714665994.0271 forum