Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
denní zobrazení: 17575 / today visits: 17575 |
...ne, že bych neměl co dělat, ale toto téma ještě doplním ukázkou instalace několika pur doplňků (sedačku ještě nemám)...
...a ještě radar...
...a předchozí fotkou se dostáváme i k resinovým kolům, ke kterým jen toto:
...a nakonec:
P.S. to, jestli model padá na zadek jsem nemohl vyzkoušet, protože v mé stavebnici Mirage F.1 E/CH chyběl rámeček s křídly a s výškovkami..., ale pro ty, kteří budou dělat model s odkrytým radarem doporučuji vnitřek radaru odvrtat a vyplnit olovem co se vejde...
K e-shopu:
výjádření vedoucího prodejního oddělení:
Pracujeme na to, snad už zítra to bude fungovat s napojením na MoneyS5.
Já to rozvedu, od ledna jedeme na novém systému, zavádění programu a napojení na e-shopy je dost komplikovaná záležitost. Ale již snad....
Ale jo.. v pohodě, jestli to 98% uvidí stejně jako vy, tak si ty sacáky poupravím a namnožím sám a je to vyřešeno. A popožeňte ty vaše eshopisty s naskladněním resinů..dyť je to divný že si anglán na hannantsu koupí vaše resiny (skladem od začátku března) dřív než čech na českém výrobcově eshopu (ještě skladem ani nebylo).
To jak to vidí Jarda Galler myslím bude vidět tak 98% modelářů, kteří si Mirage koupí. Já tedy nevím, jaké deformace máte Conquestadore u sacáků na mysli, ale bylo by dost naivní se domnívat, že resinové se budou deformovat méně. Pokud něco hrozí, tak deformace a smršťování odlitků. A to nemluvím o jejich odřezávání od nálitků. Tam pak stačí křivě říznout a už to nesedí. A může za to výrobce. Nasavače rozhodně necháme tak jak jsou. Pro Vaši informaci, do bedny nepadají, celá Mirage se lisuje z jedné formy, výlisek má rozměr 50 x 65 cm. Obsluha lisu ho rozstříhává a ukládá do krabic jednotlivé rámečky. Nevylučuji, že se něco může poškodit, při balení či přepravě. Ale to bude marginalita. Jediné, co ještě nechám prověřit, zda by bylo technicky možné, je případné zkrácení vyhazovačů okolo sacáků. To by vytvořilo plastové válečky okolo sacáků vyšší a byly by tak více chráněny. Tryska je opravdu přesazená, pověřil jsem vedoucího lisovny, aby zjistil, čím je to způsobeno, zda se pohlo jadérko formy nebo zda je to jiná chyba. Zatím jsem nedostal info, čím je to způsobeno.
Ohledně provedení vstupů vzduchu bych nic neměnil - tak jak jsou v plastu mně naprosto vyhovují - naopak oceňuji, že se nelepí z více dílů, kdy lícování v těchto partiích je často problém i u jiných firem....a nijak poškozené je nemám ani na jedné Miráži. Jen ty vtoky jsou umístěny nebezpečně do plochy (ale asi to jinak nešlo).
A nějak ste nevyjádřil k té trysce...ta vám přijde taky fajn?
V tomto s Vámi nesouhlasím, ale nehádám se. Kdyby to bylo rozdělený a stejně tak kvalitně vylisovaný, tzn. dobře odladěné bez deformací, tak by si to sedlo jak prdel na hrnec samo o sobě a modelář by nic tmelit nemusel. Pokud počítáte s tím že technologii ještě vy sami nebo ten kdo vám ty formy dělá zvládnutou nemáte a tedy tam deformace vznikne, nepovažuji sám o sobě za problém začistit dvě vůči sobě rovné plochy tak, ať pěkně sednou. Tak jak to máte vyřešeno nyní, znamenají odrbkané špičky pro modeláře. Za prvé je to nejvyšší (nejexponovanější) místo z jedné strany rámečku a tedy s čímklovi se ten rámeček "potká" tak to schytávají právě ty špičky. Jestli chcete, tak postnu v jakém stavu ty špičky mám a právě takto ke mě doputovaly již od vás. Přemýšlel sem chvíli nad tím, jestli ty rámečky po vylisování z formy někdo opatrně tahá z formy, nebo jsou vyhazovači odstraněny z formy, kde to následně padá do nějaké bedny, kde to právě kvůli zmíněné exponovanosti schytají právě ty špičky sacáků. A že by PUR nepřinesl lepší výsledek? Rozhodně by tloušťka náběžné hrany byla jemnější což vám technologie vstřikování v tomto směru neposkytne a nevím jestli ste se na ten sacák díval důkladně..ale když si to dáte proti světlu, tak uvidíte, že i přes vaši snahu o eliminaci smrštění vlivem vybrání ze zadní strany, kde se ten sacák lepí, tak tam je stejně vcelku výrazná vtaženina zevnitř.
Vím, že s vámi bývá obvykle rozumná řeč, teď mi vaše poslední věta připadá jako malinký alibismus :) .
Na sacáky jsem se díval a nevidím důvod, proč je měnit. Naopak, jsme docela pyšní na to, že ten docela složitý tvar nemusí modeláři slepovat z více dílů. Jaký přínos by mělo vlepování "boule se špičkou" do otvoru jen o něco málo většího, než je samotná boule. Bez možnosti tmelení a případné opravy ve velmi malém prostoru sacího kanálu. Vstup vzduchu má správný tvar k nahrazení PUR dílem není důvod, rozhodně by nepřinesl nic lepšího....
A jak to vidíte pane Riedle s možností resinových sacáků? Stojí či nestojí to pro vás za poskytnutí možné náhrady modelářům?
To, že v modelech SH72289 nejsou ližiny Sidewinderů je chyba, která mne velmi mrzí. Nepozorností vypadly z balícího vzoru PUR díly č.2. A ještě ke všemu je to má vina, abych byl zcela konkrétní. S reklamacemi se obracejte na mail hradecky(zavináč)specialhobby.eu
Výzbroj, po které pátráte jsou rakety Kukri, pro jihoafrické Mirage F.1AZ. V rámečku jsou kromě zmíněných Kukri, Matra Magic a Magic 2. A pokud někomu chybí SOP se zalomeným kýlem (pro Libyjské či Irácké F.1), tak ji máme v jiné formě.
Nápověda |
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC: Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|