Plastic Planet malý Válka Fit test Special Hobby malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 229855 / today visits: 229855

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
21) 04.04.2005  -  luděk Vala    Muzeum pana Tarantíka
To Strýc Artuš:S prominutím,vy jste UFON!!!!Kdybyste věděl....s39(neberte to špatně,ale kolik takových lidí v našem státě je???Upřímně!!!---po čertech málo, to snad uznáte!!!!!!!!!!!

To EDDIE:Zachovat do budoucnosti?Mám pocit že dost z těch kousků co tam má už zachráněna je nebo alespon jim prodloužil jejich současný vzhled!!Mnohé již byli před sešrotováním a některé stály jen tak "odkopnuty" v rohu letiště(či hangáru) ajediné co se snimi dělo je, že je rozkrádali vojáci!!!(viz.Mig 21, nebo ty "třiadvacítky")

To Roman šlajer:Romane Romane,rád bych ti připomeněl, co si řikal ještě před nedávnem!!!!Moc sis nestěžoval co já vim!!!(jsem moc zklamán...........)

A pro všechny co "remcali",rád bych věděl,kolik z Vás by dali dohromady tolik exponátů a do jakého stavu byste je uvedli???(Za vlastní náklady, podotýkám........)Mám pocit že to vstupne je opravdu
směšné,za 50Korun kterými mu snad přispějete si toho moc nepořídí to snad chápete!
Souhlasím s panem Jardou, Karel bude jedině rád, pomozte pokud se vám to nelíbí,postavte tam stany a můžete začít...jak říkáte, práce je tam dost a místo řečí aspon pomůžete!!
Sám se často podílím na nějakém tom dílku a pokud to lze rád mu pomohu,protože Karel se svým synem opravdu nemůže zvládnout vše.....
Mimochodem, kolika z vás se podařilo plazit se pod podlahou Il-18 a nýtovat nosníky dohromady?!Hm? No kolika?Chce se mi z toho Fšehos34s34
Pánové.....to bych se na to vybod....
20) 04.04.2005  -  strýc Artuš    Muzeum pana Tarantíka
Z některých příspěvků mám pocit, že by pan Tarantík měl být pohnán před soud a potrestán za to, co se šrotem pořízeným za svoje zdaněné peníze udělal.
On si z toho může udělat třeba UFO.
19) 04.04.2005  -  Roman Šlajer    Muzeum pana Tarantíka
Já jsem se byl v tomto takzvaném "muzeu" po delší době podívat zase předminulý týden (bydlím sice v Plzni, ale na častější návštěvy tam nemám sílu). Je mi smutno z toho co se s těmi letadly a tanky děje, jak tu někdo napsal pan Tarantík je šmelinář a jde mu asi jen o to aby na tom pozemku měl co největší množství šrotu, který už asi jen on považuje za muzejní exponáty. Bohužel jeho činnost nevede k zachraňování a renovaci letadel a tanků, ale k jejich devastaci. Když jsem teď např. viděl směrovku ze Su-22 naroubovanou brutálním způsobem na francouzskou Mystere (myslím), tak se mi podlomila kolena. Co si o tomto "muzeu" myslí obec Zruč, je poznat z toho, že část jeho pozemku už zabírají nově postavené rodinné domky, které ho asi co nevidět z místa vytlačí. Myslím, že jsou tam nějaké nevyjasněné náležitosti ohledně toho pozemku, kde je to jeho šrotiště uskladněno, pozemek mu myslím nepatří, má ho od Zruče jenom v pronájmu a obec by tam jistě raději měla ty domky. Toto je znát i na chování pana Tarantíka, který je viditelně nervózní a silně podrážděný. Pokud by někoho zajímali ty hrůzy co jsou tam k vidění, měl jsem tam při poslední návštěvě digitál, tak mohu pro informaci pár fotek zaslat.
18) 04.04.2005  -  bitaxe    Muzeum pana Tarantíka
to Jarda pokud se budu chtít zabývat modely 1:1 raději nabídnu tu práci někde kde to k něčemu povede (třeba do Kbel) dělám to tak už leta, a na rozdíl od Tarantíkova vrakoviště (byť v TV oslaveného málem jako evropská špička) je zde ta práce vidět. Muzeum ve Kbelích na rozdíl od vašich představ netrpí přebytkem lidí ani financí, naštěstí je tam parta lidí kteří i v podmínkách nijak skvělých dělají hodně.
17) 04.04.2005  -  Franta Blažek    Muzeum pana Tarantíka
Byl jsem se u pana Tarantíka podívat a jeho muzeum u mne získalo název "Aerovrakáč".
Navíc v televizi neukázali ten šrot, který má kolem plotu a o kterém prohlašoval, že z toho budou kompletní letadla (pancéřová vana ze šturmovika a nic víc k němu! a pod.). Bylo mi svým způsobem líto Tý Mirage III i toho téměř kompletního Starfightera na betonových soklech. Byl jsem tam v září a mezi jednotlivýma komponentama podvozků rour byly pavučiny jak volejbalový sítě a pavouci vypasený jak vlašský ořechy. Mašiny sice shromáždil, ale taková ta hobbystická péče tomu 100% schází. A to nemluvím o popiskách pro návštěvníky. Co tam bylo lákavýho pro děti byly kolotoče z vrtulí dopraváků, aby nezlobili, když tatínek tiše pláče nad vystavenýma mašinama. A to si myslím, že fakt, že se jedná o soukromé muzeum není osvobozující omluva. To je můj názor po návštěvě AEROMUZEA ve Zruči u Plzně.s7s7s7
16) 04.04.2005  -  Michael Janoušek    Muzeum pana Tarantíka
Nelze nepřispět. Pan tarantík vyměnil kompletní a často svým způsobem unikátní či zajímavá letadla za šrot, který není schopen ani ochoten dovést do stavu, který by se jen trochu dal nazvat muzeem. Je pravda, že i na západ od nás existují různá "muzea" ale nikde nejsou letadla rozřezaná rozbruškou a následně spojena několika plechovými pásky. Pokud se podíváte do Kunovic, zde jsou pod širým nebem mašiny, kde chodí kompletní elektrika nebo jdou bez problémů nahodit. A to že jsou opršené to nedokázalo vyřešit žádné museum na světě. Ve Zruči je prostě šrotiště, je ovšem pravda,m že stojí za shlédnutí, protože co jde jen trochu vyšmelit, to zmizí. Seznam toho co Tarantík zašmelil je obsáhlý, zato nevím o tom, že by cokoliv zrenovoval, konzervoval, nebo aspoň ošetřil.
15) 03.04.2005  -  Hugo    Muzeum pana Tarantíka
Co se týše práce 1:1, tak té mám dost v mém zaměstnání. A Kbely? Nevím, co na to říct. Letadla, která stojí venku jsou opravdu v ..... Zato ale mají mnohem více exponátů. A pokud se nemýlím, tak muzeum přešlo pod armádu a armáda bude mít peníze tak akorát na údržbu, natož obnovu.
14) 03.04.2005  -  Hugo    Muzeum pana Tarantíka
Nejednalo se jen o žalostný stav exponátů, ale i to, jak jsou letadla sestaveny. Baky na Mig-21 na vnitřních závěsnících, vypouštěcí zařízení na CH-23 nacpané na Mig-19,(jest-li si dobre pamatuji) knipl z albíka v kokpitu Mig-19 apod.
13) 03.04.2005  -  EDDIE    Muzeum pana Tarantíka
No možná by jsi měl vědět že díky p.Tarantíkovi zmizely z republiky takové unikáty jako křídlo Arada 96, že to vlastně není muzeum ale vrakoviště kde se "renovuje" pilou a kladiven. Je to jako by jsi si pořídil gotický hrad a snažil se z něj udělat zábavný park. Neberu nikomu jeho zálibu ale měl by se rozlišovat zájem něco zachránit pro budoucnost na rozdíl od toho kdy svým diletanstvím zničím nenahraditelné. Naštěstí většina toho šrotu je unikátní jen v našich končinách. A vůbec nemluvím o tom jak k některým "kouskům" p.Tarantík přišel......
12) 03.04.2005  -  Jarda    Muzeum pana Tarantíka
Pánové,pánové!
Nemám s panem Tarantíkem nic společného,ale musím se ho zastat.Uvědomte si,že :
1.Je jako soukromá osoba,sběratel,který se rozhodl,že si pořídí muzeum vojenské
techniky.
2.Je skutečně bohulibé,že se rozhodl všechny exponáty(tedy téměř všechny)volně
zpřístupnit.Vstupné 50,-Kč je jen symbolické.I když jsou exponáty zpravidla
kupovány za cenu šrotu,jde v tomto případě o velké částky(+ demontáže,převoz,
zpětná montáž).Aby se náklady aspoň částečně pokryly,muselo by být vstupné mno-
násobně větší.
3.Exponáty jsou vystaveny vlivu počasí - zde si porovnejte exponáty ve Kbelích,
téměř žádný rozdíl a toto muzeum jako státní instituce určitě disponuje většími
částkami a má více možností.
4.Oproti Kbelím si zde můžete vyfotit a omakat téměř vše,tak dalece zase exponáty
zničené nejsou,bohužel tam nemá nic od svastik či koblih,ale vlastně vůbec nic
z WW II.
5.Dle různých příspěvků zde přispívají samí znalci,odborníci,milovníci letadel a
různých blátoplazů.V létě je hezké počasí(většinou),místa na stanování je tam
také dost.Dejte se dohromady,obětujte týden dovolené na údržbu,očistu exponátů
atd. jen za možnost pracovat třeba s letadlem 1 : 1.Snad by to pan Tarantík
umožnil.Věřím,že by to byla lepší dovolená než se někde péci u vody a ne
kritizovat,jak je zvykem v těchto končinách - viz příspěvek č.9 a 10.
6.Na závěr - aspoň 1-2x za rok se tam jen tak podívám i se ženou.Za sebe mohu říci
že je skutečně ohromující,kolik toho za tak krátkou dobu pan Tarantík dokázal
shromáždit.
1  2  3  4  5  6  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1716055945.1324 forum