Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
denní zobrazení: 17162 / today visits: 17162 |
Tady je hotová. Možná ji ještě trošku odtrátuju, ale bůhví kdy.
Ředitel vám jasně naznačil, že jste neumětelové .
Toho motoru bych se nabál ale křídel jo
Ano, listopadové. S brassin motorem a ostatními doplňky.
Tak to dej fotky 100% až do toho řízneš tak by mě zajímalo jak to dopadne... kdysi jsem si rozřezal křádla u Spitfire Mk.Vc a pak to bylo jako harmonika a musel jsem vlepit spoustu zpevnění...
Imho to budou ty zbraně co se teprv začnou prodávat? v listopadu?
IMHO mám doma BF-109G-6 tam je celková pevnost křidla zajištěná spoustou "žeber" jakož i konstrukcí pro podvozek... Mustangové křídlo by potřebovalo vlepovací nosník před hranu křidélek a odtokovky který by zafixoval výšku profilu v celé délce....
Mačkám to tak záměrně, protože až to budu lepit k sobě tak tam šoupnu svorku, ta to bude mačkat asi ještě víc.
Poptávaná fota zatím nemohu dát, budu do křídla roubovat brassin zbraně.
- myslím , že to mačkáš až ti bělí prsty ... slep to a vyzkoušej vlepit vložky s hlavněmi kulometu a dej foto a pak fotky zezadu na sparu pro vlepení klapky .....Na 2 a 3 jsou vidět křivé díly, já je měl ještě více ohlé..
Mám na stolečku v pořadí třetího poníka od Edíka. Včera jsem se jal, nabuzen internetovou debatou, která následovala po výměně názorů na článek Pepy Choreně z Modeláře 9/2019, říznout do šachet. Zvolil jsem následující postup:
1. všechny díly šachty jsem ještě v rámečcích nabarvil stříknutím Fengdou a opatřil washem ze směsi laku Future a přípravku Vallejo. Co se konzistence washe týče byl docela hustý a netřeba připomínat, že se wash zachytil zejména v prohlubních dílů. Nakonec jsem díly v zinkchromatu nastříkal matným lakem Gunze H.
2. Lepil jsem Tamiya Quick Settingem. Nejdřív ohrádku - stěny šachty. Trochu se mi to pokroutilo.
3. A sestava bočnic taky zpočátku nechtěla moc držet při sobě, stejně tak středový díl rozdělující šachtu. Otvor pro zasunutí tohoto dílu skrz strop jsem musel malinko rozšířit skalpelem, wash zde zapracoval.
4. Udržet správný tvar bočnic napomohl strop šachty. Ten jsem vmáčknul jeho zoubky do vybrání v bočnicích a sestavu začal opatřovat lepidlem zleva za stálého tlaku prsty ruku tak, aby se zoubky do vybrání zatlačily co nejhlouběji.
5. Tady už mám zalepeno a zatlačeno po celém obvodu spojů stropu šachty s bočnicemi.
6. Zde si všimněte, že přední stěna šachty s otvory nedoléhá úplně k vymezovačům na dílu spodní půlky křídla, ve středu v místě otvoru ale k zarážkám doléhá.
7. Tady to doléhání je už lepší, protože na fotce č. 6 jsem ještě neměl v šachtě vlepená žebra. Ty jsem tam nacvakal, uznávám že v rozporu s návodem, až po nalepení sestavy šachty do dílu křídla. Lepidla nebylo skoro potřeba, většina žeber držela i tak. Řekl bych, že žebra trochu šachtu "roztáhla". Spoj stropu šachty s bočnicemi jsem vepředu lehce přejel hrubým smirkem, vlastně ho jen začistil.
8. A tady je výsledek. Škvírečka v náběžce široká možná tak jak je široké rytí paneláže. A to to držím jenom v ruce bez lepidla.
Nápověda |
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC: Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|