Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
denní zobrazení: 1496 / today visits: 1496 |
...díky za uznání, ale včera jsem zapomněl na několik věcí, které bych měl napravit:
- již od počátku jsem měl v hlavě imatrikulaci G- AFYH, což jsem ale v testu opomněl zmínit, takže má výtka ohledně výfuků se týká právě této verze viz přiložené foto
- další drobností, které stojí za pozornost jsou vrtulové kužely, které sice návod nezmiňuje, ale ve stavebnici jsou, a jsou i vidět na fotkách G-AFUE
- dle fotek se mi zdají sloupky antén na hřbetě trupu krátké a subtilní - asi je nahradím většími
- další věcí co jsem zapomněl je díl MP16
Moc děkuju za tento fit test, byl velice inspirativní a svrbí mě prsty abych zařízl do svého Flaminga.
Mrzí mě ty podvozky, ty budu dělat asi celé znovu, protože jsou fakt úplně mimo. Další místo, které by si zasloužilo více péče je napojení výfuků do cowlingů a celkově řešení motorů, ale třeba to nakonec nepůjde tak vidět na hotovém modelu, když se to neudělá.
Krásná předloha = krásný model, který se navíc nestavěl špatně. Lícování bylo skoro bez problémů a tak jak je model na fotkách, je bez tmelení a tam, kde jsem potřeboval doplnit chybějící materiál (kolem motorových gondol), tak jsem to provedl gelovým vteřiňákem - rychlé, nepropadající se a po vyleštění hladké řešení. K dokonalostí spojů a začištění drobných oděrek povrchu bude potřeba sem tam tmelem šáhnout, protože příprava modelu pod stříbrný nástřik vyžaduje více práce než pod vojenské camo.
Antény na spodku trupu ještě nejsou instalovány - zatím nevím, jestli se mi z plechu vůbec líbí.
Minule jsem ale skončil u fotky podvozku, tak nyní jím budu pokračovat, protože to je asi největší zádrhel na stavebnici. Jak je vidět na fotkách, tak výsledek je trochu odlišný od předlohy. Plechy kryjící vidlici podvozku by měly kopírovat tvar spodní gondoly motoru, protože to je vlastně jediný kryt zavřeného podvozku. Modelové provedení vypadá v mém případě divně.
...dám si pauzu.
Děkuji. Sleduji a jednoho krásného dne, až nebudu mít co dělat, si ho taky koupím.
Skvěle, děkuji! Kabina vypadá náramně.
Musím říct že návod má celkem rezervy, chtělo by to zajít na pivo s tvůrcem a nechat si povyprávět správný postup.
Tak pár fotek pro srovnání velikosti (vs Jetstream od Fixe, který mi také právě leží na stole) a taky ukázka volně položené kabiny bez úprav a rovněž volně přiložené horní poloviny křídla. V obou případech jsem příjemně překvapen lícováním, stejně tak i lícováním polovin trupu - nic jsem nemusel přibrušovat nebo upravovat.
Uvidím co bude dál, protože nyní koukám do návodu na sestavu křídel a motorů a není mi moc jasný postup v krocích 9 a 10. Zítra moudřejší večera...
Ještě mě napadlo... Bylo by prosím možné porovnat velikost Flaminga s něčím jiným? Nebo oproti pravítku? Děkuji!
Mockrát děkuju za tento fit test. Hodně nad Flamingem přemýšlím, ale čekám ještě, jaké budou markingy v poslední krabici (taky nejsem rozhodnut jestli chci dělat stříbřenku nebo maskovaného...)
Každopádně je super vidět "jak to sedí"! Budu moc rád za další fotky a přeji hodně štěstí do stavby.
Škoda těch plechů palubky, chybička se vloudila, tak doufám že nebude něco podobného i s podvozky...
Dnešní počasí mi dovolilo trochu postoupit v testu. Snad jsem na nic u popisek fotek nezapomněl, ale vzpomínám si, že mi něco nesedělo v číslování a provedení upínacích pásů. Ale to je prkotina...
Nápověda |
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC: Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|