Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Special Hobby velký   Plastic Planet velký



denní zobrazení: 54759 / today visits: 54759

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
542) 21.03.2021-12:33  -  Luboš    Burza literatury

Nemá někdo na prodej Publikace WWP - T-54/55 Variants in detail?

541) 07.05.2018-10:01  -  Ivo S.P.    Burza literatury

Nabízím publikace „HISTORIE a VOJENSTVÍ", ročníky 2011 - 2017, cena za ročník 190,- plus poštovné.

540) 17.12.2017-12:31  -  Libor Malý    Burza literatury - zbytky - levně

Ty MDF/SAM publikace na Mustanga vyfocené níže dám za 400,- Kč/kus.

539) 17.12.2017-11:58  -  Jirka Hadrava    Burza literatury

Dobrý den,


sháním publikace Intermodel (české překlady polských originálů). Případné nabídky prosím na e-mail v hlavičce a připojte prosím i fotku publikace, pokud je to možné. Prosil bych pouze nabídky nepoškozených publikací. Děkuji, Jirka


 


INT00014  Bf 109 (2.díl)


INT00017  Bf 109 (5.díl)


INT00003  Bf 110


INT00012  Jak-1/Jak-3


INT00021  Jak-7/Jak-9


INT00004  P-47 (1.díl)


INT00006  P-47 (2.díl)


INT00020  P-51 (2.díl)

538) 25.11.2017-16:21  -  Libor Malý    Burza literatury

Pro případné zájemce mám mail v hlavičce.


 



 



 



 


537) 25.11.2017-15:34  -  Raketýr    Burza literatury

FliegerRevue X


Koupím novější čísla časopisu FliegerRevue X. Cenu respektuji.


Případně pokud by někdo poradil, zda se u nás dá někde sehnat.


Děkuji

536) 01.03.2017-09:50  -  Zdenek    Burza literatury

Koupím publikaci British Lightnings od AirDOC. Možnost  výměny za eduardí publikace Aussie eight, Naši se vracejí nebo MF


535) 02.10.2016-14:05  -  tomikb    Burza literatury

Prodám :
4 čísla REVI (č. 1,10,24,44) - cena za všechny 130,- ( kus po 40,-)
Přistávali jsme za měsíčního světla 80,-
Proti lodím a přístavům 100,-

Poštovné 25 - 50,- dle domluvy a množství.

534) 23.09.2016-19:34  -  Karel Pilát    Burza literatury

V odkazu nějaká literatura na Luftwaffe k převzetí celou sobotu nebo v neděli (až odpol.) na E-dnu.

533) 11.06.2016-08:31  -  stufa    Burza literatury

Ahoj, prodám následující knížky:


Většina knih je nových - nevhodný dar, mám je 2x.


Poštovné od 20 do 40ti Kč, při odběru tří knih je pošta zdarma.


V případě zájmu mne kontaktujte: zd.jirovsky@centrum.cz


Zapomenutý hrdina 50Kč


Hrdinou bez glorioly je československy letec Jaromír Václav Daněk. Po okupaci Československa se ihned zapojil do odboje. Po vyzrazení uprchl na Slovensko, odkud se chtěl dostat přes Maďarsko do Jugoslávie a k československé zahraniční vojenské jednotce v Palestině. Po dvojím nezdaru cesty přes Maďarsko zvolil útěk přes Polsko a dal do Sovětského svazu k formující se vojenské jednotce pod velením podplukovníka Ludvíka Svobody v Buzuluku. Odtud se mu podařilo dostat s několika dalšími československými vojáky do Palestiny. Zapojil se do bojů v Egyptě, Sýrii a v Libyi při obraně Tobruku. Na podzim roku 1943 se přihlásil do formující se československé letecké jednotky ve Velké Británii. Jako letec – navigátor absolvoval 432 operačních hodin při dálkových průzkumných a pátracích letech po německých ponorkách a jako doprovod lodních konvojů. Po skončení války se vrátil do Československa. Změna politického kurzu po únoru 1948 přiměla Jaromíra Daňka znovu k emigraci. Tajně opustil vlast, odcestoval za svou ženou nejprve do Anglie, pak do Kanady. Stále se toužil vrátit zpět do vlasti, ale jeho návštěvě v roce 1968 zabránila srpnová invaze vojsk Varšavské smlouvy. Domů do Československa se už nikdy nepodíval. V roce 1992 byl posmrtně povýšen do hodnosti podplukovníka v.v.


Spitfire nad Evropou - Československý stíhač Otto Smik a jeho doba 200Kč


Stíhací pilot Otto Smik (1922-1944), nejúspěšnější čs. stíhač druhé poloviny 2. světové války, byl nevšední osobností. Nejen svým původem a místem narození, ale zejména bojovými a služebními úspěchy. Osud mu sice vyměřil pouhých 22 roků života, ale vydaly by na román, hebo přinejmenším cestopis. Prvních dvanáct roků prožil v Gruzii, odkud se s rodinou přestěhoval do Československa, jehož barvy pak za války hájil a proslavil na evropském nebi. Za vysněnou zbraní podnikl složitou a nebezpečnou cestu přes Slovensko, Maďarsko, Jugoslávii, Řecko a Libanon do Francie a po jejím pádu do Velké Británie. Část leteckého výcviku absolvoval tam, část až ve vzdálené Kanadě. Létal a bojoval nad Británií, Francií, Belgií, Nizozemskem i Německem. Pochovali ho nejprve v Nizozemsku, později v Belgii, aby místo svého posledního odpočinku nakonec nalezl na Slovensku. Za svého jej měli či mají Čechoslováci, Slováci, Britové i Židé, ale ulice jsou po něm nazvány jen v nizozemském Zwolle a v české Praze. Jeho kariéra byla krátká a závratná. Z obyčejného důstojnického sluhy to dotáhl až na velitele britské peruti, jednoho z pouhých tří čs. letců, jimž velení RAF prokázalo takové uznání. Bojoval výhradně ha Spitfirech různých verzí a stal se nejúspěšnějším čs. stíhačem v kabině tohoto legendárního letounu. V historické tabulce čs. stíhacích es zaujímá pátou nejvyšší příčku co do počtu sestřelených nepřátelských letounů a druhou v počtu vykonaných ofenzivních operací. Provedl celkem 263 operačních letů, z nichž 215 podnikl nad nepřátelským územím. Ve vzdušných bojích sestřelil celkem 10 nepřátelských letounů jistě, 2 pravděpodobně a 3 poškodil; zlikvidoval i 3 bezpilotní střely V-l - nehledě ovšem na další četné cíle zničené či poškozené na zemi a na vodě. Proslul i svým dvojím sestřelením nad nepřátelským územím poprvé dokázal uniknout zajetí a vrátit se zpět, podruhé na jeho návrat kamarádi čekali marně. Pochyby a pátrání po místě jeho posledního odpočinku však skončily až více než dvě desítky let po jeho smrti. O tom všem a ještě o mnohém dalším vypráví tato bohatě vypravená kniha, uzavřená podrobnými tabulkami.


Zeppeliny útočí 100Kč


Publikací, které se zabývají problematikou první světové války u nás dosud mnoho nevyšlo. O to více tedy může být pro českého čtenáře atraktivní tato kniha, popisující nasazení německých vzducholodí v letech 1914-1918. Kniha je souborem 25 povídek, v nichž líčí své zážitky a osudy sami členové posádek vzducholodi. tato dnes už poněkud exotická oblast je pro většinu čtenářů zastřena určitou nejasností a dohady. V tomto směru kniha mnohá diskutabilní fakta objasňuje.


V drátech sténá vítr 100Kč


Dramatické i humorné vzpomínky britského stíhacího pilota na jeho výcvik, kdy se učil létat převážně na Caudronu G-III, ale hlavně na jeho pozdější vojenskou službu na B.E.2c a popisování leteckých soubojů v kabině S.E.5, kdy byl členem a později dokonce velitelem slavně letky RAF č.56. Kniha je ve Velké Británii považována za leteckou klasiku.


Sundejte Hartmanna! 80Kč


Dva renomovaní američtí autoři Raymond F. Toliver a Travor J. Constable, ve své knize "Sundejte Hartmanna!" podávají svědectví nejen o životě nejlepšího německého stíhače druhé světové války Ericha Hartmana (*12.4.1922 - +20.12.1993), ale líčí i osudy válečného zajatace Hartmanna, který prožil více jak 10 let v táborech NKVD v Sovětském svazu. Čtenář má kromě bojovýchosudů možnost seznámit se s hrůznými metodami, jež sovětská moc používala nejen proti opozici ve vlastní zemi, ale i pro trestání válečných zajatců.


Sebevražedné jednotky 80Kč


Na všech bojištích druhé světové války, kde bojovali stateční muži, docházelo k případům, kdy se bojovník, obklopený nepřátelskou přesilou a bez naděje na záchranu, rozhodl obětovat vlastní život a vzít ssebou na věčnost co nejvíce nepřátel... Něco jiného ovšem je, když se celé armády rozhodly vytvářet specializované jednotky sebevrahů, kteří měli svou obětí pozdržet neodvratnou porážku. Sebevražedný boj se stal především doménou císařského Japonska, které uvedlo do života zrůdnou koncepci Kamikadze - božského větru, jenž měl smést Američany blížící se ze všech stran k samému centru císařství. Již ne tak jednoznačné byly sebevražedné jednotky, které vznikly v rámci agónie nacistického Německa. Specializované zbraně německých letců a námořníku sice byly určeny k tomu, aby po navedení svým řidičem na cíl, zničily nepřítele přímým nárazem, podle německé koncepce měl ale pilot či kormidelník svůj bojový prostředek včas opustit... Většinou by se mu to ovšem podařit nemohlo... O tom všem se můžete dočíst v této pozoruhodné knize.


Rytíři vzdušných bojů 100Kč


Kanadská letecká esa bojující nad zákopy první světové války. Skutečné příběhy napsané vrtulí a kulometem.


Kříž proti hvězdě 100Kč


Když v červnu 1941 vtrhla nacistická armáda do Sovětského svazu, očekávala německá generalita, že válka bude mít rychlý průběh. Nasvědčovalo tomu vše. Drtivý postup nacistických obrněných klínů. Úspěchy německých jednotek na všech úsecích fronty a v neposlední řadě i zdrcující převaha, kterou měli němečtí piloti nad svými protivníky v letounech s rudými hvězdami na křídlech. Rychlá zkáza sovětských armád se ale nekonala a sověti postupně začali přebírat iniciativu...


Douglas Dauntless 80Kč


Historie, vývoj a použití střemhlavého bombardéru amerického námořnictva.


1. divize svobodné Francie 100Kč


Po strašlivé porážce na jaře 1940 se z dobrovolníků přicházejících z Anglie, všech kolonií a unikajících z ponížené a porobené vlasti zformovala na Blízkém východě 1. divize Svobodné Francie (1. DFL). Její muži, přes zdánlivou beznadějnost situace a riziko, které hrozilo jim i jejich rodinám doma, porušili tradiční principy kázně a pozvedli zbraně proti nepříteli již v době, kdy byla porážka Německa pouhou iluzí. Autor v knize přibližuje bojovou cestu této divize, která vedla z Eritreje přes Sýrii, Egypt, Tunisko a Itálii do rodné Francie, a její nelehkou existenci v rámci britské armády.


Letadla 1939-45: Stíhací a bombardovací letadla Velké Británie 1. díl 100Kč


Výpravná encyklopedická řada edice: Letadla 1939-1945, má za úkol zprostředkovat stručnou a ilustrativní formou základní orientaci v typech stíhacích a bombardovacích letadel, používaných v letech 2. světové války. Jednotlivé typy letadel jsou v knihách řazeny do skupin podle jména původního výrobce. Do technicko-historických popisů jsou zařazeny významné varianty letadel, které jsou zachyceny v náčrtcích bokorysů, na čtyřpohledových výkresech a také na barevných bočních pohledech, jež současně poskytují základní informaci o zbarvení a označování letadel různých zemí..


Šeříkový sólokapr 120Kč


Tato kniha historických reportáží zkušeného autora literatury faktu je věnována památce těch válečných korespondentů, fotografů a kameramanů zemí západní části protihitlerovské koalice, kteří v květnu 1945 marně usilovali o to získat pražský scoop a vyslat jako první zprávu o osvobození Prahy. Politické hry způsobily, že se z toho radovali jejich sovětští kolegové, jak již dnes všichni víme, k neskonalé škodě města, země i českého národa...


Ze sovětského zajetí do polské armády 50Kč


Vzpomínky rodáka z Těšínska Józefa Franka (1920-1997) přibližují dosud málo známou stránku našich moderních dějin osudy příslušníků polské menšiny na území Československa. Odchod do polské armády v srpnu 1939, zajetí v důsledku rusko-německého paktu, obtížné podmínky v internačních táborech na území SSSR, dlouhá cesta přes Střední Východ a výcvik pro boj v polské zahraniční armádě to vše popisuje J. Franek s humorem a dobrými pozorovatelskými schopnostmi. Do samotných bojových operací se sice již nestihl zapojit, konec války pro něj znamenal obtíže jiného druhu chladné uvítání ze strany československých úřadů a poznání, že život v osvobozené vlasti nebude pro příslušníky menšin nijak jednoduchý. Józef Franek zůstal aktivní v podpoře kultury a vzdělanosti polské menšiny na území Československa a později České republiky. I tyto aspekty jeho života připomíná úvodní studie historika a překladatele pamětí Jiřího Friedla, která uvádí do zajímavé, komplikované a nelehké historie regionu Těšínska/Zaolzí a jeho obyvatel.


Nad ledem a Saharou 50Kč


Kniha vychází z deníku P.W.Stahla, člena Kampfgeschwader 30, vyzbrojené Junkersy 88. Tento deník zpracovaný do podoby autobiografického románu popisuje osudy civilního zkušebního pilota povolaného během obsazení Polska do vojenské služby.


Trojúhelník naděje 50Kč


Vzpomínky bývalého československého letce, který se aktivně účastnil zahraničního odboje za 2.světové války.
Autor vzpomíná na svůj odchod z vlasti v září 1938 do Polska, Francie a posléze do Anglie. Tam byl zařazen ke 313. peruti, ve které prodělal bitvu o Anglii a řadu dalších bojových akcí. V r. 1944 odešel do SSSR, kde vytvořil základ 1. čs. stíhacího leteckého pluku. S tímto plukem pak autor odletěl na pomoc Slovenskému národnímu povstání.


Rudé hvězdy válečného nebe 40Kč


První část pojednává o jednookém pilotovi ,který se proslavil v bojích druhé světové války.Druhá část knihy popisuje historii 46. pluku vojenského ženského letectva, který se účastnil nočních náletů na německá postavení i soustředění armády. Letadla se v hluboké tmě přiblížila v tichosti k cíli a bez nejmenšího tušení protivníka svrhla svůj smrtonosný náklad. Němci dali těmto ženským jednotkám přezdívku „Noční čarodějnice“ (Nachthexen), což bylo příslušnicemi pluku přijato tak, že si samy začaly takto říkat.


Nebe nad Seinou 20Kč


Čtivá, hezky psaná kniha, která chytne a nepustí.
Pojednává o útěku letce por. Václava Šikla z protektorátu do Polska, Francie, severní Afriky a konečně do Anglie. Největší část knihy je věnována Francii, cizinecké legii a bitvě o Francii.
Francie je autorova srdeční záležitost, hezky popisuje zdejší krajinu, památky a významná místa.
V jedné pasáži této knihy vyjadřuje autor přání: "...až budu mít dovolenou, půjčím si auto a celou tuto zemi si projedu…“. Já sám jsem měl při čtení této knihy stejné přání ...
Nechvalně se vyjadřuje o bojové morálce obyvatelstva Francie v době před vyhlášením války. Naopak vyzdvihuje své válečné druhy a svého francouzského velitele, který je vedl do boje a po kapitulaci Francie, se všemožně snažil pomoci "svým" podřízeným Čechům v útěku do Africké kolonie.
V Casablance v Maroku spolu s kpt. Kulhánkem organizuje stahování čs. pilotů z koloniálního letectva a transport do Anglie. Posledním transportem odjíždí i nejlepší čs. stíhací piloti bitvy o Francii Vašátko a Peřina. Za dramatických okolností, jako poslední, odjíždí do Anglie i Šikl s Kulhánkem.


KX-B neodpovídá 20Kč


Válečný příběh generála Aloise Šišky, veterána ze slavné 311. československé bombardovací perutě RAF, patří v mnoha okolnostech ke světovým unikátům. Po Vánocích roku 1941 se mu podařilo s těžce poškozeným wellingtonem přistát v rozbouřeném Severním moři. Podle statistik měli trosečníci před sebou šanci sotva několika hodin života, a přece strávili v malém gumovém člunu zmítaném bouří a mrazivým větrem, zalévaném ledovými vlnami, neuvěřitelných šest dnů a šest nocí. Z posádky přežili tři muži, jež moře vyplavilo na holandské pobřeží, přímo do zajetí


Jak se plaší smrt 20Kč


Liška líčí život skupiny našich stíhacích letců za druhé světové války na letišti ve Whitehillu, a to jak vzrušujících okamžicích vzdušných soubojů, kdy o životě rozhodují zlomky vteriny a vítězí ten kdo lépe zvládl zbraň, tak i ve chvílích odpočinku.


Bombardéry útočí 20Kč


Vzpomínky bombardovacího letce z nočních náletů na Německo.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1713855960.5996 forum