Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
denní zobrazení: 23284 / today visits: 23284 |
Taky mám všechna čísla. Ale poslední dva roky jsem Novinky kupoval už jen ze setrvačnosti. Ten časopis tak nějak vyšuměl do ztracena...
Škoda,byl jsem poctivý čtenář mám všechna čísla.
Tak jsem se právě dočetl, že nynější č. 104 je úplně poslední. Nějak nám ty časopisy začínají umírat.
Po včerejším prolistování nového vydání Novinek musím v návaznosti na můj příspěvek č. 16 konstatovat, že barevnost obrázků je vyrovnaná a téměř všechny fotky jsou pěkně čitelné a koukatelné. Téměř proto, protože by se našla nějaká rozostřená a stodevítka je na většině obrázků tak nějak divně ořezaná, většinou jí chybí ocas (a nebo je to záměrně kvůli svastice?).
S fotografem to možná něco společného taky má, ale do oranžova vyšly třeba taky fotky v rubrice "Ze sportu" o Kit Saloonu Nymburk 2016, které jsem jim posílal a u mě v kompu byly OK.
Ony ty oranžové fotky asi nebudou problém grafika, ale fotografky jednoho konkrétního modeláře - Petra Kulta, který několik posledních čísel bohatě zásobuje svýma článkama a všechny jsou takhle zabarveny. Jen v tomhle čísle má tři. Větší problém bych ale viděl u Jeepu, který má sloužit jako pohon pily, Jeepy se takto k pohonu všeho možného skutečně používali, ale zajímalo by mě zda se autor zamyslel nad tím, jak dlouho by ten řemen asi zůstal na té pneumatice. Ve skutečnosti se použil třeba jen ráfek, nebo jiné kolo, které by ten řemen udrželo.
Dneska jsem si prohlížel nově vyšlé Novinky. Nevím jak ostatním, ale mně se zdá, že grafika - a to podotýkám že opakovaně, protože to tak bylo i ve starších vydáních - nějak hapruje a některé fotky modelů jsou zabarveny do žlutooranžova, což dost degraduje reálnou barevnou podobu daného modelu. Nedalo by se s tím něco udělat redaktorská rado?
José: Zkus jiné téma - tohle téma je o časopise Novinky MPM (viz. příspěvek č 12)
Pane Riedel, nedávno jsem si koupil 2 modely z vaší produkce a to Boomerang a He-100D 1:72 a musím vás moc pochválit, že konečně někdo pochopil a převedl do skutečnosti "sen" mnoha modelářů a totiž to, že jste u těchto typů letadel začali dělat boční okénka za pilotem jako součást kabiny, čili nemusí se lepit samostatně a velmi nepohodlně zvlášť do výřezů v trupu. Moc bych se přimlouval, aby jste v tom pokračovali i u typů jako MB-152 a podobně, pokud je budete dělat. Taky je v poslední době vidět, že jdete s kvalitou hodně nahoru a věnujete modelům kvalitní přípravu. Přeji hodně zdaru.
Vyšlo nové číslo,60.
Nápověda |
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC: Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|