Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka Fit test
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Special Hobby velký   Plastic Planet velký



denní zobrazení: 84783 / today visits: 84783

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
73) 11.02.2002  -  Petr Dousek    Konference plastikových modelářů
Vážení,
dnes ráno se mi dostal do ruky dopis ze Svazu, informující o Konferenci v HK a volbě nové Komise KSPM. Tímto chci poopravit mojí předchozí informaci. Z dopisu vyplývá, že nejzasší termín pro potvrzení účasti na Konferenci a odeslání návrhů je 28.02.2002. JE NUTNÉ mít PÍSEMNÝ SOUHLAS kandidátů s navrženou kandidaturou.

Chtěl bych upozornit na větu z dopisu (doslova): "Konference se hlasem rozhodujícím se také účastní současní členové KPlM ČR". Takový postup se mi zdá mírně řečeno nestandardní, protože Stanovy SMČR (http://www.minfo.cz/smcr/stanovy.htm) se o ničem takovém nezmiňují:

Vyjímám z článku III: 5) Volby orgánů Svazu, republikových klubů a modelářských klubů se provádějí tajným hlasováním. Volby jsou právoplatné, zúčastní-li se jich nadpoloviční většina členů nebo delegátů.
Zvoleni jsou ti členové, kteří obdrželi nadpoloviční většinu hlasů přítomných členů NEBO delegátů.

Nelze snad směšovat jak hlasy členů Komise jako voleného orgánu, tak hlasy volících delegátů. To odporuje naprosto hrubým způsobem jakýmkoliv demokratickým principům (o nichž je zmínka v odstaci 3) stejného článku) už od dob Říše římské. Slůvko NEBO ve stanovách je myslím nad slunce jasné. Členové jednotlivých KPM zvolí kandidátku a delegáta, tak, aby na konferenci nemuseli všichni členové klubů a delegát tedy reprezentoval názor většiny členů klubu. Jelikož Komise KSPM je tady pro jednotlivé kluby a jejich členy, a ne sama pro sebe, nechápu, proč by se do volby měl plést ještě někdo jiný než delegáti v zastoupení za všechny členy jednotlivých KPM. Navíc aby stará Komise volila sebe samu, devíti nebo kolika hlasy proti nějakým patnácti (kéž by) delegátům, kteří se doufám dostaví?! To už není jen logický nonsens, ale výsměch!
72) 11.02.2002  -  Petr Zatřepálek    Konference plastikových modelářů
Jirko děkuji moc za odpověď - konečně mi tady někdo dokázal rozumě napsat k čemu svaz slouží a jak to funguje. Co by mě a určitě i další modeláře ale ještě zajímalo, je to, jaké cíle byly stanoveny na stávájící funkční období a co z toho se podařilo dosáhnout. Pokud jde o další moje tvrzení v příspěvcích výše - jsou důkazem toho, že mezi modeláři chybí podstatné informace. Nebo je snad normální, že doposud krom tebe nikdo ze Svazu na této diskusní stránce na naše příspěvky rozumně neodpověděl? Nemám-li totiž dostatek informací přímo od zdroje, dávám přednost zprávám zprostředkovaným. A tak se nemůžeš divit, že šeptanda potom bují. Možná by nebylo od věci zveřejnit zde stanovy Svazu a popisy činností jednotlivých funkcionářů ať každý má jasno.
71) 11.02.2002  -  Jirka Bašný    Konference plastikových modelářů
Tak popřádku:
ad 59) Petře, všechny peníze z ministerstva školství, kultury atd... (tedy prachy ze státního rozpočtu, potažmo z daní) jdou jednak do podpory klubů s činností s dětma a mládeží (částečná podpora mj. i cyklu soutěží pro žáky) a také na tzv. "činnost ve volném čase". Z těch peněz jde mj. podpora na MR seniorů, školení rozhodčích a něco málo jiného, z hlavy to teď nevysypu. Peníze na částečnou podporu reprezentace jdou buďto opět z ministerstva (to na tzv. olympijské sporty, což modelařina jaksi není a tím cucáme ze zadního cecku) a jednak z podílu na zisku Sazky a.s., kde je SMČR akcionářem, byť velmi, velmi malým. Takže oněch 100-120K na Anglii pochází tedy od sázkařů, nejde to z ničích daní. Pakliže ovšem sázíte, tak ano..s6)...
No a k té Anglii adresně. Jezdím tam od té doby co je možno, zprvu pěkně za peníze soukromé, vydělané...., poté jako vedoucí delegace (teamu a pod), nicmnéně taky jako organizátor, druhý řidič, navigátor atd atd... No a taky jako modelář, že. A nějak jsem si nevšiml těch "několik zasloužilých". Můžeš je prosím specifikovat?
Jinak poznámka k různým tvrzením v předchozích příspěvcích. Řeči o zkorumpovanosti by byly k smíchu kdyby nebyly k pláči. Chtěl bych tady zdůraznit že ŽÁDNÝ z "bafuňářů" kitařské komise není nikterak placen ani jinak odměňován a veškerou činnost vykonává ve svém volném čase. Pouze cestovné na jednání komise je hrazeno, stejně jako kafe na místě... toť vše. Tohle mohu stopro potvrdit a kdo tvrdí něco jiného, tak by pro svá tvrzení měl mít taky nějaké důkazy či fakta. No a jako školitel rozhodčích - to samé.
Samozřejmě - může se objevit otázka - proč to vlastně děláš? No, občas mě tohle taky napadne, ale odpověď je jediná a jednoduchá - baví mě to a mám dojem že ta moje práce k něčemu je, no a taky jsem toho názoru že tuhle práci je třeba dělat. Viz např. dnešní problémy s některými rozhodčími na bodovačkách. Se Svazarmem jsme s jásotem zrušili i systém školení a kategorií rozhodčích a dnes se tohle ukazuje jako neuvážené. Na soutěžích na které se dostanu je to bohužel občas vidět. Takže tady je třeba taky prostor pro nápravu.
No, témat na diskuzi a práci je dost, teď jen "aby se nám ty kecy z huby do rukou vraziti ráčily (volně klasik....). Z poznatků při hledání pořadatele MR2002 vyplývá, že to nebude jednoduché.
70) 10.02.2002  -  KPM Nymburk    Konference plastikových modelářů
Do komise PM ČR navrhujeme za KPM 501 Nymburk tyto osoby - letadla: Petr BORTEL, KPM Rokycany, technika: Ing. Jan HORÁK, Helicopter Club ČR Mělník a Ing. Milan KLOUČEK, SPL Liberec, dioráma: Ondřej KUBEŠ, KPM Brno, mládež: Lumír APELTAUER, MK Černošice.
69) 02.02.2002  -  Libor Malý    Konference plastikových modelářů
Pavle, to je přesně to co jsem měl na mysli. Vím žes nikoho neobvinil. Stejně dobře také vím, že nám tady zase něco nefunguje a to je to co mně vadí. Existují totiž názory že když něco "zatluče" ústředí tak je zde právě krajánek od toho aby to napravil. To že se tomu nedělo léta předtím ale najednou nevadí. Snad se to vše obrátí po 8.3. k lepšímu.
68) 01.02.2002  -  Pavel Klouček    Konference plastikových modelářů
To Libor. Já, pokud sis všiml, jsem nikoho neobvinil z toho, že přesné místo v Hradci nám nebylo sděleno. Já jen vyslovil skromné přání, že se k nám donese včas ať už jakoukoli formou.
67) 31.01.2002  -  Libor Malý    Konference plastikových modelářů
To Pavel Klouček: Tobě to krajánek neřekl KDE se konference koná? A pokud opravdu ne, tak si stejně myslím že to není krajánkova chyba a tuplem ne když se na Svazu domluvilo že se pozvánky posílat budou! Avšak všeho dočasu, 15.2. je ještě daleko...s8
66) 31.01.2002  -  Libor Malý    Konference plastikových modelářů
V rámci nadcházejícího předvolebního boje, ze kterého by 9.3.2002 měla vzejít nová komise řídící a koordinující činnost klubů plastikových modelářů SMČR, se začínají od zainteresovaných - ať potencionálních voličů či volených - objevovat různé návrhy na zlepšení činnosti této komise. Je to tak dobře. Horší by ale bylo kdyby nastala situace, ve které by bylo navrhováno něco, co navrhovatel za mnoho let svého působení v těchto strukturách nikdy nesplnil. Lidé bdící, nepřipomíná vám to něco? A jestli ano, poraďte mi, měl bych se tomu smát a nebo nad tím plakat?
65) 30.01.2002  -  Libor Malý    Konference plastikových modelářů
Včera jsem hovořil s několika kluby a zatím žádný z nich stejně jako my pozvánku na koferenci neobdržel. Ani na webu SMČR není ani čárka. Když to půjde takhle dál, tak se do Hradce asi nepodíváme. Jinak to devítičlenné obsazení komise není dogma, můžeme dávat i jiné návrhy. Mně osobně připadá jeden člověk na figurky a diorámata málo a chybí mi tam zástupce za lodě a civilní dopravní prostředky (ty však mohou být spolu s technikou).
64) 30.01.2002  -  Jezevčík    Konference plastikových modelářů
Možná je to mimo, ale včera jsem si prolistovával starší L+K (do roku 1973)a podobné problémy jsou pořád. Mimo vysvětlování problémů s materiálně technickou základnou (že prostě v DTM nic není) se probíralo to, že funkcionáři na členy kašlou, jak mohou hodnotit rozhodčí, kteří už léta nepostavili model, že v některých klubech při soutěžích vyhrávají pouze domácí modeláři atd. Všem doporučuji k četbě, ročníky jsou svázané k dispozici v Městské knihovně, ale pouze prezenčně. Zvlášť výživný je 1983-85. Všem modelářům mohu doporučit. Taky stojí za to si pamatovat ta jména kritiků... Je to prostě deja vu.
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1711723591.307 forum