Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka Fit test
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 53754 / today visits: 53754

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
17) 01.09.09 13:53:52  -  Damir    Ceskoslovenska Stuka

To Petr J: dekujem pro pomoc. Tak, existuje len velmy mala moznost ze Stuka v VLU letala ale ze pan Bunt nedostal informace, a ze letala neoficialne. Trochu vetsa (ale taky mala) moznost je ze Stuka v zeme mela nejake Cs. znake (v 2 rok mozne nekdo neco namaloval..). Je tak jeden S-92 mal znake (stribrni, modri blesk?) jen pro zeme, nikdy tak neletal?

Samozrejme, postaveni Cs. Stuke neni skutecna, seriozna a spickova modelarina, je to kousek len pro osebnu radost. Neco na pul ceste do SCI-FI. Myslim si: "Ak Stuka mela svuje osebne Cs. jmeno (B-37), a minimalne 2 rok byla "aktivna" (nevadi v nebe nebo zeme), budu postavit model. Jsem postavil a Cs. FW-190, a budu postavit Ar-396... Taky si myslim postavit a B-135 v Cs. barvach..

16) 01.09.09 13:44:42  -  Damir    Ceskoslovenska Stuka

To Michael Janousek: FW-190 na dvou fotkach??? 

A, ano, mam zajem a o stuke z Plzne a Hradcanech, tak jak jsou vypadale v kvetnu 1945.  Bohuzel fotky nemem, prosim o nejake  informace  na zbarveni a marking (doplnke).

15) 01.09.09 13:35:37  -  Peter J    Ceskoslovenska Stuka

Teraz som telefonoval s plk. Buntom, ktorý lietal na Stuke v rámci SVZ a po vojne sa pohyboval aj v Prahe.

Jednoznačne potvrdil, že Stuky u nás bojovo nelietali (ale to je známe) a takisto vtedy nezaznamenal žiadnu informáciu o tom, že by lietala skušobne, resp. že by vôbec lietala s čs znakmi.

Jeho pamäť už samozrejme nie je to, čo bola, ale nakoľko Stuku má doteraz veľmi rád (jednu Doru som mu musel postaviť), je dosť pravdepodobné, že sa o tento typ zaujímal a teda že by sa to k nemu donieslo.

Podľa mňa je nepravdepodobné, ze by niekde v depozitári bola Stuka so krížami a svastikou, skôr si myslím, že mala nejaké (provizórne?) znaky, ale ak lietala, tak len neoficiálne. Škoda.

14) 01.09.09 13:07:37  -  Michael Janoušek    Ceskoslovenska Stuka
Rád  bych přidal svůj názor a spíše shrnutí.
1. Jak poznamenal Pavel Klouček, to že měla štuka čs. označení, celkem nic neznamená, podobných příkladů kdy letadlo mělo vojenské označení a nikdy vojenské znaky nemělo je víc.
2. Existují písemné dokumenty i jedna mázlá fotka Do-217, které zaznamenávají celkem dost letadel (třeba Ju-88) ve výzkumáku. To ovšem neznamená, že létaly.
3. Vzhledem k tomu že existuje kniha startů ze Kbel, kterou pan Irra zná, pochybuji, že by se o nějakém letu  nezmínil a stejně tak se mi nejeví reálné, aby štuku měl jiný subjekt než výzkumák.
4. Ani pan Šorel, ani nikdo jiný zatím nepředložil jakoukoliv fotku.
5. Pokud tedy někdo chce štuku dělat, může si budˇ udělat v podstatě jakoukoliv what if, nebo počkat.
6. Pro Damira. Přítomnost štuk na Hradčanech i v Plzni je mimo veškerou pochybnost včetně fotografií.
7. Pro pana Decarliho- argumentovat plánkem z Humy je opravdu legrační. A dost dobře se nedá shodnout natož polemizovat o něčem, na co nejsou doklady. Nevím o žádném německém letadle (s výjimkou kolekce narychlo přetřených kusů v 45.roce Ju-86 atd.) které by měly čs. znaky a přitom nelétaly. Snad kromě trupů Ar-396 jako katafalky. Fw-190 je pokud vím na dvou fotkách, které jeho podobu celkem objasňují, ale protože nemíním debatovat nad podklady typu Šorel a plánek z Humy nechme toto téma na fantazii těch, kdo potřebují stavět právě to, na co nic není a hlavně to nějak zdůvodnit.
13) 01.09.09 12:33:41  -  Damir    Ceskoslovenska Stuka

To Martin: ja budu 100% dat Cs. znake do modelu, jen bych chtel najit nejaku moznost pro zustatek. 

Myslite ze jedna od 11 Stuka co zustale v CR mela camo RLM70/71/65? 

Co pro doplnke? Jake barve a marking mele Stuke z jednotek:

Stab/SG4           Ju-87D   Olomouc-South

I/SG4                Ju-87D  Olomouc-South

III/SG2             Ju-87D   Milovice

Gruppe Herzog   Ju-87D   Vysoke Myto

Je to spis dotaz pro milovnike Luftwaffe, ne pro milovnike Cs. letectva.  

Samozrejme rozumim ze  presna informace "..ceskoslovenska stuka vypadala tak a tak.." ne existuje. Ale mozne existuje neco jako "...v uzemi CR zustale Stuke v RLM70/71/65 z jednotke XY, a mele zlutu pruhu okolo trupa a cerny vrtulovi kuzel.." Je to dostatecne pro muj osebny zaver: "Ok, to bude muja ceskoslovenska stuka, budu prepokladat ze presne ta stuka prosla do VLU, a tam dostala Cs. znake na premalovane znake Luftwaffe.." 

 

12) 01.09.09 11:42:16  -  Martin DECARLI    Ceskoslovenska Stuka
to Pavel Klouček: No ale v podstatě si neprotiřečíme...myslím že Damirovi i mne a další "čs modelářům" jde o to zda měli(aspon na zemi) naše znaky. a to určo jak se asi shodneme měli i eroplány jež se nepoužívali ke zkouškám či v armádě.

Ten přiklad AR 396 je přesný-vždyt v Humě ta celostříbrná verze taky nejspíše"létala" jako naše olomoucká S 92 s bleskem...

Prostě pochybuju že ve vlastenecké euforii tady někdo trpěl letadla s trámovými kříži a že by je nepřetřel našimi.

Bohužel ale si už začínám myslet že skutečnou podobu JU 87 a FW 190 si už pamětníci vzali do hrobu a že je už jen na fantazii modeláře jak se k tomu postaví...No jo...no...skoda :( 
11) 01.09.09 11:28:49  -  Pavel Klouček    Ceskoslovenska Stuka
Damire, to čs označení dostala i letadla, která k armádě nakonec zařazena nebyla, například Gotha Go-145 nebo Arado Ar-396. Takže tohle jako důkaz bráno být nemůže. Ohledně těch Štuk v Hradčanech - skončila tam Rudelova jednotka v květnu 1945, je fotka na třeba původně noční D-8 s již denními výfuky a pěkný článek o posledních přeletech odtamtud směr američani v jednom z letošních HPM. Letiště se německy jmenovalo Kummer am See.
10) 01.09.09 11:19:17  -  Damir    Ceskoslovenska Stuka

To Zbynek Skopan: thanks.

Myslim si ze ak je jeden Ju-87 zrušen u VLÚ 29.3.1947. (je to potvrzeno), musil 2 rok byt v nejakem markingu... Taky myslim ze letadlo  jen pro studovani v zeme neby dostalo ceske jmeno (B-37).  Kolik vim, byl bi to jedini  letoun z ceskoslovenskim jmenom co neletal.  Prepokladam ze jsou mechanici studovali a dalsa nemecka letadla ( napriklad FW-190D), ale ta nedostala ceskoslovenske jmeno...

9) 01.09.09 10:48:31  -  Pavel P.    Ceskoslovenska Stuka
Nemám to teď sice před sebou, ale mám silné tušení, že se v Šorelově knize píše, že naše odborníky na Stuce zajímalo především zařízení pro automatické vybírání střemhlavého letu. To samo o sobě neperspektivní být nemuselo.
8) 01.09.09 10:29:39  -  Zbyněk Škopán KPM Nová Paka    Ceskoslovenska Stuka

Dotaz a odpověď na vojenství.cz:

 

620. Doslechl jsem se, že po válce zůstalo ve stavu našeho letectva i několik kořistních Ju-87 Stuka. Můžete mi objasnit tuto informaci, případně udat pramen, ze kterého by se dala vysledovat kamufláž pro stavbu modelu? (odpovídá Miroslav Irra)

Jediný mně známý zdroj ke kamufláži čs. Stuky je kniha V. Šorela "Letadla čs. pilotů", II. vydání, Albatros 1986. Je ovšem otázkou, nakolik se jí dá věřit. K 22.3.1946 bylo u nás 11 ks, z nich jen jeden schopný případné opravy. Za léta 1945 - 1950 jsem nenašel žádnou stopu o provozu Ju-87 u čs. leteckých útvarů. Jediný záznam mám o zrušení jednoho Ju-87 u VLÚ 29.3.1947. Někteří autoři tvrdí, že jeden kus zkoušel VLÚ a dokonce snad i létal, ale nic, co by to potvrzovalo, jsem nenalezl. Je možné, že ho studovali jen na zemi bez opravy, protože tento typ již byl v r. 1945 neperspektivní.

 

1  2  3  4  5  6  7  8  9  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1711618562.366 forum