![]() |
![]() |
| Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
| Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
| denní zobrazení: 28550 / today visits: 28550 |
Ach jo,teprve teď jsem si pořádně přečetl,na co se petrs ptá,omlouvám se.Tak v tomto případě opravdu babo raď,s tímto zaplaťbůh nemám zkušenosti,ale přikláněl bych se k postupu H.Jezla.
petrs: tak tady bude rada opravdu hodně drahá, existuje-li vůbec. Problém asi nevyřeším, nicméně ze zeptám - co to bylo za lesklý lak? Předpokládám že Gunze, který skoro vůbec nepoužívám, mám obavy právě z jeho houževnatosti v případě, kdy je třeba něco opravit. Za nastalé situace bych možná volil přebroušení celého modelu přes nýty tak, aby barva odprýskala po celém povrchu, což by snad nebylo na škodu z hlediska znázornění olétání. Nakonec bych to celý přefouk matným lakem, ale nějakým opravdu matným, ten by měl nad povrch vystupující nerovnosti obtisku utlumit. Dělal jsem to tak jednou na 1/72 Hellcatu.
Zdenka - odpoved pekna, ale trochu ve stylu "zeptejte se na co chcete, ja na co chci odpovim" :-D
Ja nyty pod obtiskama "lovim" jehlou, stejne tak opravuju nevyrazne nyty (klidne az po barve a laku). Neni to tak hrozne jak se zda, u nekterych modelu jsem "prepichaval" celej model. Takze prepichat pres obtisky, okolo obtisku, prebrousit, nejhorsi opryskani barvy okolo nytu prestrikat pistoli, zalakovat, srovnat hrany obtisku a pred finalnim lakem zaretusovat zbyle opryskani barvy okolo nytu. Ale je to teda pruda :-(
Pokud zjistím,že mi při nýtování ujela ruka (popisuji nýtování neslepených součástek stavebnice),tupým koncem skalpelu zatlačím vzhřezlý plastik okolo nýtů (srovnám plochu),zakapu vteřinovým lepidlem a po zaschnutí přebrousím a vyleštím.Vteřiňák používám (místo klasického tmelu) proto,že opravená místa jsou stejně tvrdá (ba i tvrdší) než okolní plastik a při následném opravném nýtování nemám problém s vydrolováním.Používám nýtovadla RB a 3Detail-s oběma druhy naprostá spokojenost
.
Nýtování opravuju opětovným projetím nýtovacím kolečkem na nastříkaným modelu i přes obtisky. Kolečko prostě nasadím na původní díry a projedu. To se dá opakovat jak po surfu, tak po barvě i po laku. Samozřejmě už tolik natlačím abych nemusel brousit případnou vytlačenou hmotu. Pokud musím brousit používám teď lešticí utěrky Gunze. Dříve to byl smirek 2000 a výše. Samozřejmě velmi opatrně.
Potřebuju poradit s opravou, postup nýtování znám a dělám to shodně jako ty.
Já osobně na nýtovadlo dost tlačím-nýty jsou hlubší.Nýtuji před lepením,lépe se mi manipuluje s díly stavebnice.Trup (podél přepážek) a další oblé plochy (náběžné hrany) nýtuji až po slepení,mám jistotu,že se mi nýtové řady "potkají".V negativních úhlech (přechod křídlo trup),kam se s kolečkem moc nedostanu,jen nýtové řady lehce naznačím a dopíchám jehlou.Je to rychlé a relativně bezpečné.
Já navážu na téma. Onýtoval jsem povrch, nastříkal surf, preshading a pak barvu v co nejtenčích vrstvách. V tu chvíli to ještě šlo. Ale pak přišel na řadu lesklý lak, kde už byly nýty použitelné jen tak tak a následné obtisky (hobbyboss) byly hřebíkem do rakve. V současné době řeším situaci, kdy jsem nýtové řady musel projet opět nýtovadlem a znovu přebrousil. Jenže tím pádem jsem v bezprostředním okolí nýtů vzal i barvu a budu to muset celé přestříkat. Obtisk přitom stále vystupuje dost nad povrch a teď babo raď. Jak ho mám za pomocí lesklého laku srovnat s povrchem a přitom nepřijít o nýtování, které by se utopilo v laku? Model už byl skoro hotový, takové práce s ním a teď to vypadá na tragédii...
Ruka ujíždět nesmí.s40
Když už se to stane, někdy pomůže plast zatlačit zpátky třeba hrotem propisky.
Jen k tomu Mr.Dissolved Putty-taky mi vyschnul, nalil jsem do sklenice Gunze ředidlo a funguje v pohodě dál, dokonce mi přijde ještě lepší.
Nápověda |
|
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
|
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
|
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:
Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
|
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|