Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka Fit test
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 144831 / today visits: 144831

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
11) 26.03.10 08:23:41  -  Objevitel    Objektivní recenze nebo PR článek? B-534 na Modelwebu
534 ko: JAK MŮŽE BÝT KONKURENCE NĚCO, CO JEŠTĚ NEEXISTUJE? Potom je třeba napsat, že ve 2. pololetí 2045 vyrobí B-534 Hasegawa a v roce 2067 HobbyBoss. To už je na Chocholouška.
10) 26.03.10 08:14:03  -  Petr AZmodel Muzikant    Objektivní recenze nebo PR článek? B-534 na Modelwebu
Jakube,trochu Tě poopravím.Já se nedistancoval,pouze jsem poukázal na to ,co píšeš v posledním odstavci...

=....Bohužel u nás je velmi zakořeněný nešvar kritizovat každého a všechny, kteří se snaží cokoli veřejně prezentovat. Mám s tím sám bohaté zkušenosti a zde také početný anonymní fanklub (tím jsem chtěl svůj fanklub pozdravit, protože čekám, že se někdo z členů ozve a masérsky si do mě kopne, anonymně samozřejmě).......

S tímto s tebou naprosto souhlasím.

Já ,když jsem ještě modelařil ,tak jsem od recenzí chtěl info jak je model dobrej a proč si ho mám koupit a samozřejmě i jaká má "mouchy " a na co si dát pozor.
Dnes je trend  u nás v Čechách jak píšeš pouze stavebnici "zdrbat a znechutit všem ostatním" a nějaká radost z modelařiny a z toho ,že nějaký model vůbec vzniknul se úplně vytrácí.
To je pouze můj osobní názor .

Petr Muzikant
AZmodel LEGATO
9) 26.03.10 08:07:04  -  Karel Pilát    Objektivní recenze nebo PR článek? B-534 na Modelwebu
Myslím, že RS si mne ruce. Model, o kterém se nepíše, jako by nebyl.

A že "článek" není objektivní? Každá recenze je subjektivním názorem toho kterého autora. Co když to Filip psal po noci projuchané se dvěma kamarádkami? Taky bych byl happy. Pokud bych chtěl objektivní zhodnocení, model si koupím za své a sestavím si ho sám.

A navíc - je potřeba prodávat. Co když to ten Eduard udělá rychle a bude to mít lepší?
8) 26.03.10 07:35:14  -  Jakub "Kubrt" Vilingr    Objektivní recenze nebo PR článek? B-534 na Modelwebu

To anonym 534:

Jen k tomu propojení Legato/AZ Model s recenzentem potažmo Modelwebem/Modelforem. Po uveřejnění recenze na Vickers Supermarine Spitfire Mk. I od AZ Models se pan Muzikant distancoval od Modelwebu a oznámil, že již nebude dávat své modely na recenze, protože měl pocit, že ho článek poškodil:

http://modelweb.modelforum.cz/view.php?cisloclanku=2009100009

Takže konspirační teorie o PR článku se zhroutila jako domeček z karet, bohužel...

Článek Filipa Tomčiho považuji za korektní. Navíc předloha Avia B.534 je pro nás značně legendárním typem, tudíž modeláři, kteří se o stroj zajímají považují další model B.534 jako něco, o čem by se mělo dát vědět. Sám jsem si letos ve Stodě na výstavě u stánku Artur Model Centra stavebnici prohlédl a řekl bych že v rámci short-runového ranku se jedná o velice slušný model. Apropos porovnejte si kvalitu výlisků od čehokoli co produkuje například novozélandská Ventura...

Mimochodem před příchodem dejme tomu Trimasteru/Dragonu a Eduardu nebylo vůbec běžné, že by ve stavebnicích byly lepty či uretany. Odjakživa se modely prodávaly jen v podobě návod/výlisky/obtisky a hotovo, takže nevím, proč by se mělo kritizovat to, že doplňky nejsou součástí modelu. Navíc short-runy jsou vždy dražší, nežli velkosériové stavebnice z kovových forem.

Bohužel u nás je velmi zakořeněný nešvar kritizovat každého a všechny, kteří se snaží cokoli veřejně prezentovat. Mám s tím sám bohaté zkušenosti a zde také početný anonymní fanklub (tím jsem chtěl svůj fanklub pozdravit, protože čekám, že se někdo z členů ozve a masérsky si do mě kopne, anonymně samozřejmě). Tím jsem chtěl říct, že by měl tenhle výkřik do tmy Filip ignorovat a věnovat se i nadále recenzování a hlavně pak stavění modelů.

7) 26.03.10 07:10:47  -  mess    Objektivní recenze nebo PR článek? B-534 na Modelwebu

Ano, jsem s Filipem kamarad, jsme v jednom klubu a delal jsem recenze na MW, nemam duvod popirat jediny z techto faktu. Me jmeno je Martin Benko, nick mess pouzivam vsude a podle nej je velmi jednoduche me jmeno najit na zminovanych klubovych strankach pro kazdeho, kdo po jeho znalosti touzi.

Model KOPRO je velmi stary - to, ze odpovida svemu veku neni zadne haneni, proste fakt, tak tomu u modelu byva, model malokdy predbehne svou dobu. Model HR odpovida cene resinoveho modelu - v recenzi byly uvedeny 2 nezpochybnitelne a pravdive fakty - ale tak to v recenzich preci byva. Uvadet Eduarda, ktery ani neohlasil datum uvedeni na trh by bylo stejne, jako napsat, ze to mozna nekdy vyda Gawa. Pokud by to tam napsal, tak by narozdil od predchozich faktu tam pouzil spekulaci.

K MPM - tak ted sis nabehl na vidle

http://modelweb.modelforum.cz/view.php?cisloclanku=2010020004

Stejny autor recenzuje model konkurence a kritizuje to od zacatku do konce!

Vyzvu pro psani recenzi jsem psal z jednoducheho duvodu - kdyz clovek kritizuje neci recenze (a nenasel jsem v te kritice jedinou konkretni zavaznou chybu, kterou autor zamlcel a pritom o ni v dobe recenze musel vedet), predpokladam, ze by to zvladnul lepe, nez autor.

A ke jmenu - jsem rad, ze me znas tak dobre, ze okamzite predpokladas, ze pri znalosti jmena budu okamzite utocit osobne. Strach prihlasit se k vlastnimu nazoru a zneuzivani anonymity mistniho fora jen ukazuje, jak si pisatel za svym nazorem stoji a neboji se ho obhajit.

Filip napsal na modelweb nekolik recenzi, ktery byly vesmes kladny. V mych ocich odvedl praci, ktera ma svou hodnotu a dokazal, ze pozitivni pohled na ty stavebnice dokaze podporit i relativne rychlou stavbou ve finale pekneho modelu. Pod vsechny tyhle veci se podepsal a nemel duvod to neudelat, nema se za co stydet. Takze ho hanet bez konkretnich pripominek je diplomaticky receno nefer.

M.

6) 26.03.10 07:06:59  -  glock    Objektivní recenze nebo PR článek? B-534 na Modelwebu

To 534. Nevim proc by mel Filip psat v inbox recenzi neco o modelu Eduard o kterm je sice znamo ze vyjde (zatim neni jiste kdy). To by tak mohl napsat neco o pripravovanem modelu od HR (bude plastak). Pokud bude Eduard derivat modelu v 1:48 tak to nebude ono, podle chyb o kterych vime. Toto klidne Filip taky mohl do te recenze na RS napsat ze jo. Ale tim by ten model shodil protoze jestli ta "72" bude zmnesenina nebo Eduard zareaguje na vytykane chyby neni jasne. Jinak pri pohledu do krabicky (inbox recenze) se neketere veci neodhali. Podle me o zadnej reklamu nejde, model si Filip koupil za svoje a pak uverejnil stavbu na Modelforu. Takze ty Vase kecy o PR ty me tak leda rozesmivaj.

 PS nejsem clenem KPM Prosek Panters

PS2 Mess je radovy recenzent na Modelwebu, nic vic nic mene...

5) 26.03.10 02:59:02  -  534    Objektivní recenze nebo PR článek? B-534 na Modelwebu

mess:
Vidím, že dáváš pod jméno stejný klub, jako má recenzent v uvedeném článku, takže jste nejspíš kamarádi, nebo se alespoň dobře znáte. To máte výhodu, já vás osobně neznám ani jednoho. Ty navíc nejspíš patříš k hlavním lidem okolo webu, kde je článek uveřejněný. Domněnka o jeho propojenosti s výrobcem a prodejcem pramení z toho, co se tu psalo v minulosti.
Díval jsem se na některé autorovo modely a opravdu se mi líbí. Jelikož ho opravdu neznám, nemám k němu ani důvod mít antipatie a tobě jsem nechtěl šlapat na kuří oko, do osoby autora nechci kopat.
Taky jsem na konci napsal, že kvalitu modelu od RS neshazuji.

Napsal jsem jen, že článek je od začátku do konce přecpaný superlativy a pochvalami a působí stejně jako  zaplacené "komerční prezentace" v novinách a časopisech. I když pravděpodobně zaplacený není .

KP dělá stejnou verzi, kterou bude dělat i Eduard a kterou dělá i RS. Dobře, nepíše, že je špatný, ale že odpovídá stáří. Z toho plyne, že je horší než RS. HR je resin (=není pro obyč lepiče) je dražší, takže taky logicky je RS lepší volba. To je vše pravda. Že má Eduard Avii vydat taky je oficiálně známý fakt a není důvod ho zamlčovat, když už autor s psaním o ostatních modelech začal. Stačilo napsat, že připravovaný slibovaný model bude stejně jako KP jiná varianta a proto nemá cenu otálet s koupí první série. To by prodeji modelu snad moc neuškodilo. Takto to působí, že konkurenci úmyslně zamlčuje. Autor to asi neudělal naschvál a psal tak podvědomě, ale tato recenze plná chvály působí jako teleshoping nebo předváděčka dek a hrnců pro zájezd důchodců.
Kdyby to byl stejně kvalitní model MPM nebo Italeri, tak by možná někteří autoři nestačili psát mínusy.

Nevím, proč bych měl psát kvalitní recenze. Vedle je tam jedna na Eduard a autor se nebojí vytknout všemi zbožňovanému výrobci chyby modelu, na které narazil.I když je něco jiného stavební recenze a inbox, ten druhý článek samou chválou nesmrdí.

PS:pokud bude v hlavičce jméno, převedeš to do roviny osobních útoků sám.

4) 26.03.10 01:49:10  -  mess    Objektivní recenze nebo PR článek? B-534 na Modelwebu

A jeste jsem si pozorne precetl recenzi - nikde jsem tam nenasel, ze by KOPRO model byl spatny nebo HR model byl slozity. Ale ono si pod anonymnim nickem kopnout do nekoho je dneska (bohuzel obzvlast tady) velmi popularni.

Navic me nenapada, proc by v recenzi na model letounu jiste verze mela byt zminka, ze jiny vyrobce v nejake budoucnosti (nevsiml jsem si zatim presneho terminu, takze to muze byt za 3 mesice nebo i za 3 roky) vyda jinou verzi toho sameho letounu - nemel tam i Filip napsat, ze Airfix letos vyda ctvrtkoveho Vixena?

Takze vcelku citim, ze posledni polozena otazka nema vzhledem k manipulacim ani ne tak  zjistovat nazor ostatnich jako pobidnout je kopnout si do recenzenta taky. A takovyhle clovek vola po objektivite.

M.

3) 26.03.10 01:38:30  -  mess    Objektivní recenze nebo PR článek? B-534 na Modelwebu

Filip ten model postavil. Postavil ho za relativne kratkou dobu a hotovy model (podle meho nazoru) vypada slusne. Pri inbox recenzi neodhalil problemy se stitkem, ktere vyplynuly az ze stavby. Takze ta stavebnice nebude az takovej strep.

Necetl jsem recenzi v modelari, takze netusim, jak se o modelu pise tam. Na fotkach nevidim, ze je to nekde vosrany, ale mozna tech par otrepu, co jsem zbezne na fotkach zahlidnul, je na takovyhle model opravdu sakra hrich.

Filip je modelar, kterej postavi, co dostane do ruky. Tim se odlisuje od spousty placku, ktery kdyz musi sem tam neco zatlemit nebo nedejboze obrousit a doryt, tak jsou z toho hotovi.

Kazdopadne panove, mate jedinecnou sanci se prihlasit na MF provozovatelum modelwebu a vsem ukazat, jak to umite lip a ze nejste jen dalsi z rady kafralu, uz se tesim na spickove recenze.

M.

2) 26.03.10 00:50:20  -  petrs    Objektivní recenze nebo PR článek? B-534 na Modelwebu
Model mě překvapil krásnými ostrými detaily, které jsou spolu s rytím do hloubky velkou chloubou stavebnice. Model je skoro bez otřepů a bez přesazení forem. To snad může napsat jen blb, dyť na těch fotkách na modelwebu je vidět jak je to vosraný. Jinak páni Tomči , Muzikant , Šnajdr a další jsou jedna velká banda,která si hraje do noty. Avku jsem stavěl , a jednoznačně se přikláním k recenzi v Modeláři.
1  2  3  4  5  6  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714064048.8746 forum