Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
denní zobrazení: 15230 / today visits: 15230 |
Pryč a sem pryč. Ale když sem tu před rokem mlel něco o TUSK - a teď se objevily dvě novinky na tohle téma a nějaký hodný čínský (nebo hong-kongský) modelář udělal tuhle vyčerpávající fotograficky bohatou srovnávačku, tak sem neodolal a dal sem sem odkaz...
Abramsům zdar !
thude kdes byl tak dlouho?
thude kdes byl tak dlouho?
Podrobné porovnání nových Abramsů od Rye Field Models a Mengu s Tamiyou a Dragonem (2006).
A ještě jedna nelogičnost - proč když tam přidali plexisklové cimbuří, tak optiku věže CROWS II nechali z normálního plastu ? Trošku škoda... Ale jinak to jde přesně ve stylu M1A1 AIM a M1A2 SEP - nejlepší Abrams na trhu, krom toho tuhle novou variantu nikdo nedělá... V modelu jsou jen tanky v třítónovce, ale na záběrech z Litvy, kam byly Abramsy poslány v rámci operace "Atlantic Resolve" jsou vidět v pouštní žluté a - úplně čisté, nové, bez patiny. Prostě dokonalá kačenka, i kola měly na záběrech fungl nágl...
Ještě pátrám jestli se něco neví o verzi M1A3, ale zatím jsou to jen spekulace (naftový motor místo turbíny, automatický nabíječ (lol), nový kanón, upravený podvozek. (IMHO logičtější úprava je plně automatická věž bez posádky, o čemž se taky spekulovalo, ale kdo ví...)
Tak zrovna tahle změna mi nevadí, já nemám článkové pásy rád, neumím to lepit, nebaví mě to, takže se modelům se článkovými pásy vyhýbám. Co jsem zjistil tak M1A2 SEP v2 je verze která už nebyla nasazena v boji, pochází už z časů po irácké válce a TUSK nenosí... M1A1 AIM jsem měl (viz moje neslavná stavba na MF) a doufám že ji časem DML vydá v revizited verzi, s gumovkami, ostatně jsou moc pěkné.... a kdo chce, může je nahradit kováky, Fruily tuším BigFooty dělají ve dvou verzích. Ale ten kanon mohli nechat, to jo, na druhou stranu ten plastový vypadá taky dost použitelně. Ještě by to chtělo toho TUSKa (ne Donalda), u Tigerů, Pantherů a Panzer III/IV, dělají každou prci verzi (v poslední době i prototypy) a na Abramse kašlou.... BTW: škoda že se vykašlali na vodící kolejnici (snad to někdo udělá jako doplněk) nábojových pásů - podobnou, ne li stejnou jako bývala v B-17/24.... Vypadá to s tím líp :P
Thudem novy Abrams ma jeste tusim misto puvodnich clankovych "magic tracks" gumove (DS nebo tak nejak). Mam doma AIM a jsou to ty novejsi formy, ma clankove pasy a kovovou hlaven jak pises.
Dragon teďka vydal neuvěřitelně "badass" vyhlížející verzi Abramse s namontovanou přídavnnou obranou věží ze Strykeru (M1A2 SEP v2) - nakonec jsem neodolal (akorát škoda že proti původní SEPce z Iráku ubyla kovová soustružená hlaveň). Jestli to dobře chápu tak kromě té Strykerácké věže, pleskisklového "cimbuří" před kulometem nabíječe je hlavním rozdílem bedna rušičky DUKE a a pak něco co vypadá jako majáček(blikačka) a zbytek změn by měl být uvnitř... Škoda že tam není TUSK kit... Páč Legend je drahej a Tamiya za ty prachy fakt nestojí :/ (Jelikož sice přidali TUSK kit, ale zbytek je starý a ne moc přesný model Abramsu z tuším dvaadevadesátýho roku.... )
Nový je jen 03535.
Nápověda |
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC: Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|