Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 224563 / today visits: 224563

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
28) 29.04.2011-09:03  -  strýc Artuš    Jak na podvodníky?

Úmysl dokážeš tak, že se spojí stejně postižení. U jednoho se splete, ale u dvou už ne. A postižených je potřeba sehnat co nejvíc, aby to hodilo částku přez 5000. No a pak už bude záležet na tom s kým ten dáreček chodí na pivo.

27) 29.04.2011-08:18  -  badaxe    Jak na podvodníky?

Přes všechny právní rady je představa jak policie řeší případ zaslané stavebnice v ceně třeba 500,- (píšete že nemáte moc peněz, tak to asi za 10 000,- nebude) spíš do nějakého večerníčku. Policajt co to dostane k řešení bude mít samozřejmě víc případů a tenhle (pro něj jen přestupek) asi nedostane velkou prioritu. Takže ani to že si na poštu přizvete třeba starostu jako svědka a někoho s kamerou (je to vůbec možný důkaz?) vám moc nepomůže. Jen to ukáže že v balíku bylo to co vy tvrdíte že tam bylo. To co tam být mělo je už jiný problém (mohl jste se třeba domluvit že vám pošle pytel cvrčků) a pokud bude dotyčný tvrdit že jste se domluvili na něčem jiném bude to dost obtížné dokazování (proto je dobré mít vše nějak doložitelné). Háček je ale i tak myslím v tom, že aby to byl podvod musí být dokázán ÚMYSL, když ten kdo je lump vám pošle něco jiného (a bude tvrdit že se spletl) sotva se mu něco stane, vy možná dostanete své peníze po nějaké době zpět (pochybuju že od pošty), je otázkou zda vynaložené úsilí bude odpovídat těm penězům (vím že ustupovat hajzlům se nemá, ale obávám se že jsou ve značné výhodě).
Pokud jde o poštu, sice ji nemám rád, ale zde je zcela mimo hru, oni vezmou balík o kterém ví jen že váží xy kilo a doručí ho na udanou adresu pokud možno bez poničení a zde vyberou peníze. Tak je postavena jejich služba, co je v balíku je nezajímá a nic jim do toho není. Pošťačka vám samozřejmě peníze nevrátí, ani nemůže. Jestli je policie "zadrží" je otázkou, nevím, ale pokud dotyčného budete hnát na nějakou přestupkovou komisi (zřejmě u něj v rodném městě? ) tak by výsledek měl být podobný. Myslím že zde není jiná rada než zvažovat od koho kupuju, případně si předání domluvit třeba na soutěži nebo jiným způsobem. Osobně, a berte to jako osobní názor nikoli jako právní či jinou radu, si myslím že většina lidí je slušná a je na zvážení zda určité riziko za to stojí. Ale to už napsali mnozí přede mnou :-)

26) 28.04.2011-16:32  -  Kubikula7    Jak na podvodníky?

Trestní pravník:


Děkuji za informace, takže nejlepší je balík otevřít na popočce pošty, popřípadě se natočit tak, aby vás snímala kamera. Když balík otervírate.  Pak mate hned dukaz. Jestli je pobočka vybavena kamerami. Je to tak?


PS: Já se v zakonech moc nevyznám rovná se to tý nule. A nějaký zpravy od novinařu, nečtu ani nemám čas na to to číst. Všchny noviny mám odhlášený. Proto jsem to sem dal. Na modelařském foru, jsem před par dny četl članek o podvodnících. Tak mě zajímálo jestli je nějaká ochrana. Ja když se na něčem dohodnu, tak to beru za samozřejmost. Zatím jsem měl štestí na lidi. Což jde o ty Japonce, tak si myslím, že i češi slušný jako Japonci, tak 99 procent určitě.


 


 


 


 


 

25) 28.04.2011-15:29  -  trestní právník    Jak na podvodníky?

poradím poradím Artuši. Úvodem ovšem je třeba dodat, že bez znalosti konkrétní věci jsou rady pouze obecné a ne vždy 100% aplikovatelné. Dále rovnou říkám, že právo je věda hrozně obsáhlá a je to jak u zbraní- na každou zbraň se najde i řešení. Proto některé věci nebudu šířit veřejně, neboť jak vidno i mezi modeláři jsou smetáci a já nebudu a nehodlám těmto lidem dávat nápovědu jak slušně řečeno odírat slušné lidi. Takže u těch balíčků-
1. je třeba si uvědomit, že pro právní kvalifikaci v tomto případě je rozhodující výše škody-do 4999,-Kč přestupek- nad tuto výši trestný čin. U trestného činu podvodu, když je škoda nad 5000,- je nutný ÚMYSL. Nedbalost nestačí. Dále nebudu z určitých důvodů rozvádět. U obou případů bych já postupoval následovně:
Přijde mi dobírka- tu vyberu a zaplatím. Otevírat na místě a brát jako svědka pošťačku -no s přihmouřením obou očí ano, ale proč? Tak samo si můžu balík otevřít i v klidu doma a svědek může být žena, dítě, soused zkrátka kdokoliv. Důvod je ten, že v postavení poškozeného či svědka MUSÍM u přípaného výslechu (podání vysvětlení) hovořit pravdu jinak jsou sankce. Až budu podezřelá osoba či již obviněná můžu lhát jako když tislne , ale jako svědek či poškozený ne. kopletuji vše  co mám k věci (el. komunikaci, maily, přes koho případně bylo kupováno (aukro apod) a půjdu věc oznámit na místně příslušné oddělení policie. Pozor - místně příslušné oddělení je to, kde se skutek stal či vyšel najevo (rozuměj v jeho rajonu) ne kde bydlím, abych to měl pohodlnější. Ano oznámit to můžete kdekoliv ovšem pokud to nebude místně příslušné oddělení tak to pouze zaevidují a pošlou na příslušné oddělení . Tím chci říci, že zkrátím čas tj. dobu, kdy začne samotné šetření k věci. Opět je třeba si uvědomit, že jde o mne. Samozřejmě, když jsem někde na druhé straně státu tak nepoletím do místa bydliště že?! Zde to se mnou sepíši no a já odcházím domů očekávat věcí následujících. Na závěr pouze - pokud se dozvíte něco nového k věci dejte to vědět policistovi , který to vyšetřuje-on zhodnotí zdaa je informace pro případ relevantní a zařídí se podle toho. Ještě jedna věc- Škody se sčítají -proto když někdo obere 10 lidí o 1000,-kč každého jde o trestný čin (při splnění podmítek pro kvalifikaci tr. činu) Je toho hodně co bych Vám chtěl napsat, ale mám i jiné povinnosti. Buďte opatrní při různých rádoby výhodných koupí- jde o Vaše peníze  a ve výsledku pár ušetřených korun může "hodně bolet". Protože máme "hen tu demokraciju a kapitalismus" jehož zásadou je co? no přece každý se stará a je odpovědný za sebe a stát nastupuje až když jedinec se nemůže o sebe postarat nebo je mu zasaženo do jeho práv bez jeho vůle. P.S. chtěl bych žít ve společnosti, kde dané slovo je nade vše. Jak říkal Tomio Okamura- obchoduji s japonskými partnery a jde o milionové částky a pouze na čestné slovo a nikdy se mi nestalo, že by byl problém.  

24) 28.04.2011-14:33  -  Danny    Jak na podvodníky?

Trestní právník: Škoda, že už není v právu presumpce viny, nebo že obhajoba nemůže být součástí obžaloby...

23) 28.04.2011-14:15  -  strýc Artuš    Jak na podvodníky?

a konkrétní postup poradíš, když nejsi ten gynekolog, ale chirurg? Nebo to je jen plácnutí do vody?

22) 28.04.2011-14:06  -  trestní právník    Jak na podvodníky?

 Pánové. Zde už musím zareagovat. Pracuji s trestním i přestupkovým právem vlastně denně a podobné bláboly už mne nepřekvapí. Uvědomuji si, že právní vědomí většiny národa je 00 nic, ale proboha svatého, když nic o právu nevím tak zde prosím nedávejte ani odkazy. Mate to akorát laickou veřejnost a hlavně dává to falešné naděje. Uvědomte si laskavě (dnes a denně to vidíte) že 99 % novinářů neumí nic kromě slepého přepisování, opisování atd. Tito si neumí nebo spíš jsou líní si ověřit i základní veřejně dostupná data a fakta. Nebudu Vás obtěžovat objektivní či subjektivní stránkou věci, vydáním či odnětím věci apod, ale by mne osobně  teda zajímalo, když je pan novinář takový chytráček na základě jakého § policie vyzve poštu k vrácení peněz bez dalšího šetření. Takový § prostě neexistuje. Teda neexistuje v dané souvislosti. Dám příklady. 1 je ten s telefonem na poště. A co když to bude naopak. Někdo si objedná rýži (neřešme cenu a připustme, že existuje tak drahá odrůda) a na poště si to nechá otevřít a udělá skandál  a dle novináře resp. jeho návodu se domůže peněž zpět s tím, že měl objednán telefon a ne rýži jak bylo ve skutečnosti. A hle - hned je poškozen prodávající. Chápete už Vy laicu, že ne vše je tak jednoduché? Chlapi, když nevíte tak se zeptejte někoho koho znáte a ten zná-i mezi modeláři jsou mraky policistů, právniků apod. Pozor ovšem-není právník jako právník. Někdo kdo dělá rodinné právo asi těžko bude znát trest nebo přestupek (i když z toho má taky zápočet) a bude se tvářit, že všechno zná. (občas bych některé kolegy nechal vrátit diplom podle toho co jsou schopni říct v TV apod ale i špatná reklama je reklama že?) Právo je hrozně obsáhlá věda a nikdo nemůže znát vše. Opět příklad- když si zlomím ruku  nepolezu za gynekologem jenom proto , že taky chodí v bílém plášti. Modelaření a poctivým kolegům modelářům zdar.

21) 28.04.2011-13:18  -  Radek Typlt    Jak na podvodníky?















Jak postupovat v podobných situacích
Je vhodné zásilku rozbalit přímo v prostoru pošty, kdy při tom mohou figurovat další lidé jako svědci. V situaci, kdy by se jednalo o podvod, zásilku u pracovníků pošty ihned reklamovat a neprodleně zavolat policii.
Policisté mohou vyzvat poštu k vydání peněz, které adresát za dobírku zaplatil. Dosáhne se tím toho, že adresátovi nevznikne žádná škoda a podvodník nezíská vytoužené peníze.
Policisté následně začnou pátrat po pachateli, který se dopustil podvodného jednání.
20) 28.04.2011-12:59  -  Kubikula7    Jak na podvodníky?

Nic už raději budu mlčet. Ten kdo se mnou obchodoval, ať si udělá obrázek sám. Wink


PS: Jsem začátečník v nakupování na inzeraty a na aukru, což se tyče všemožnýho zboží. Jen mě zajímalo, jestli je nějaká šance, když člověk naletí - teď vím že, není a to mi stačí.


Děkuji a naschledanou.

19) 28.04.2011-12:22  -  Petr 1    Jak na podvodníky?

Kubikula7


,,A cose tyče čtvrti, tak mě zná celá vesnice a okolí.,,


No právě proto, to je v případě, že podvodník zapře model to nejhorší. Všichni ho znají a pošťačka je v tomto případě velmi nebezpečná zbraň.

1  2  3  4  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714404912.3983 forum