![]() |
![]() |
| Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
| Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
| denní zobrazení: 16739 / today visits: 16739 |
Přesně tak, 1126 byla ZRU ("vyroben" 1970, registrován 1971), létal v Očovej a havaroval 8.9.1976. Šlo o přestavbu z WXE v.č. 1030.
Jo díky.Už to vidím,v.č.1147.Dokonce je to i s fotkou v LK 2/94.Takže zmatky...
Že by tedy 1126 byl OK-ZRU?
Dík za info.Vycházel jsem z LK 5/94,Civ.letadla vyrobená v čs.,kde je několik chyb,např. YRA je označená ARA...
Takže bych se dovolil zeptat ještě na následující:
Z-526 AS vč. AF
1030 WXE Pův.Z-526A,upraven na AFS s novým výr.číslem (1101-sic) jako OK-ZRU...(1101 ovšem byla YRA)Jaké tedy bylo v.č. OK-ZRU ?
Z-526 AFS
1126 ZRD bez poznámky o přestavbě,tedy novostavba?
Další AFS (v.č.12xx-už asi opravdu jen novostavby-ARU,CX.,ER.)
Děkuji za upřesnění.
Chtělo by to asi pořádný článek o těchto přestavbách.Zatím jsem si to shrnul,a vychází mi toto:
Z-526 A,ještě ve výrobě upraveny na Z-526 AS.
Z-526 AF,nový motor,nový kratší trup,nová v.č. a imatrikulace.Přestavby z AS.
Z-526 AFS,nová křídla s přechodem,přestavby z AF a novostavby.
P.S.
V úterý mi letěl nad hlavou ZRB a přistával v Letňanech.
Jo potvrzuju, YRA byla původně WXD, tedy Z-526A v.č. 1029 z roku 1967, upraven na AS a v roce 1970 přestavěný na Z-526AFS OK-YRA jako prototyp kraťase s novým výrobním číslem 1101. Skončil po dělení na Slovensku jako OM-YRA.
Pro ZbyňuP: máte to v mailu
Díky pánové za odkazy, jde mi hlavně o to najít co nejvíc fotek v L+K co mám doma, ale blbě se v nich hledá.
to Jenda OK-YRA byla původně OK-WXD.
Přidávám dva související odkazy:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=1&t=52485&start=0&st=0&sk=t&sd=a
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=1&t=50520&st=0&sk=t&sd=a&hilit=rumcajse
ještě jeden odkaz a je tam v textu fotka Jičínských Zlínu s Rumcajsem (jeden pod kabinou a jeden na motoru)
Foto OK-YRA a nástin vývoje verze AFS je v LK 13/1971(číslo s Monografií IL-10/Avia B-33) pod názvem Akrobati a Akrobat.
A já bych se k tomuto kusu taky zeptal: YRA byla přestavba (čeho ?) nebo novostavba?To jsem bohužel nikde nenašel,jen podle značky je to r.v. 1969.
OK-ZRB na stránce AK jičín (nejde vložit konkrétní odkaz, je to foto č.46 jen poznámku Tábor není myšleno město ale kopec mezi Železnicí a Lomnicí)
Zdravím pánové, využiju tohle téma k prosbě na P. Kloučka a jeho databázi:
Hledám v L+K obrázky pětice Z-526AF/AFS OK-ZRA, ZRB, ZRC, YRA, ZRU.
Něco jsem našel, ale určitě ne všechno...
A pak ještě Bezákuv Z-226T OK-MUA, předem velké díky
Nápověda |
|
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
|
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
|
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:
Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
|
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|