![]() |
![]() |
| Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
| Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
| denní zobrazení: 12532 / today visits: 12532 |
No, myslím, že v tom článku je obojí, ale to není důležité. Důležité je, že jsme se zde dobrali nějakého rozumného výsledku. O tom by zdejší debata měla být - jak a čím napravit nedostatky modelů, byť by se jednalo o božskou Tamiyu, protože chyby dělá občas každý. Určitě to není důvod k omluvě.
Jo, uznávám, že ty plechový disky bez děr by se daly zaměnit za kola od Kübela - já jsem Citroëny až tak do podrobna nikdy nestudoval a pamatuju si jen ty děravý disky. Možná (i když o tom silně pochybuju) se o tom v článku někde zmiňuje. Mně prostě jen rozhodila ta popiska u obrázku kol, kde je napsáno něco v tom smyslu, že ta nová kola "vypadají pro vojenské auto vhodnější" nebo tak něco. Pokud je tam někde zmíněno, že původní kola jsou rozměrově špatná a snažil se je nahradit něčím odpovídajícím, tak to beru a omlouvám se.
No a když na kola z toho Kaďoura dám puklice z Citroena, tak tam až takový rozdíl "ve shodě se vzorem" nevidím... Určitě menší "zlo", než ten odfláknutej Citroen ve vzpomínané diorámě s Do 217, kde úplně zničil celkový dojem. Co je platný, že si autor pohrál s ovladači na stropu kabiny letadla, když každého praští do očí ty příšerně maličký kola na autě (a vůbec nepochopitelně zmršenej model). Bohužel je to zásadní vizuální chyba! Všechno je to o vyváženosti, a ne o piplání maličkostí na úkor celkového dojmu, pokud odfláknu něco, co mě tolik nebaví stavět...
Takže pokud si vedle sebe postavím tu neskutečně pracnou diorámu Do 217/Citroen a toho vymyšleně kamuflovanýho Citroena se špatnou roztečí šroubů pod poklicí od Rodrigueze, tak u mě zvítězí Rodriguez. Je mi líto.
..no a kýbl
Nechávám na posouzení,si třeba roztrhejte občanky..
Ne všechny Traction Avanty měly ty divný disky s čtvercovýma dírama (Michelin Pilote? ,byly i na Peugeotech x02 a možná ještě něčem francouzským) ,lidovka měla normální plechové disky bez děr (poválečná produkce taky)
asi poválka,ale u strejdy Gůgla sem lepší fotku disku nenašel..

To Viribus Unitis: Kdybys pořádně četl, co jsem napsal, tak tam nebyla ani zmínka o tom, že by rouboval pneumatiku na jiný disk - to by samozřejmě šlo (za předpokladu, že je stejný rozměr disku, což takhle z hlavy samozřejmě nevím). Problém je v tom, že tam nechal komplet původní kolo z Kübela a jen na něj plácnul tu plechovou poklici, která zakrývá právě jen střed disku se šrouby. A tvar disku Citroënu a VW je zatraceně jiný...
Já jsem toho Modeláře nestihl přečíst, takže nevím, jak to autor v článku zdůvodnil, ale tahle modelařina stylem "mně se to takhle líbí" (což vyplynulo z popisku u fotky těch kol) mně prostě nebere.
s3
Milan Klouček,
No, já myslím, že to autor pojal komplet jako určitou fikci, včetně kamufláže atd... Takovej trochu jinej styl modelařiny, pro některé našince asi těžko přijatelná záležitost. Rozteče šroubů při takové stavbě mají důležitost asi tak č.97. Tady jde spíš o ztvárnění atmosféry, byť nemá s historickou shodou se vzorem moc společného. Prostě i takhle uvolněně se dnes staví. Ale teď vážně. Citroen od Tamky má ve čtvrtce kola strašně podměrečný, což je dobře vidět např. v letošním Modeláři č.4 v diorámce s Do 217. Takže náhrada je nutná a těch 10% navíc, je na místě.
Možná se s bratrem zamyslete,jaký je rozměr kola a jak si s ním poradila Tamiya v tomto měřítku.Ano kolo je o pořádný kus menší!Citroen s teréní pneu z Kubelwagenu na svém origo disku je na poměrně dost fotkách,jde o stroje z pozdějšího období války.Osobně bych touhle cestou kombinace středu a kola z Kubelu šel a třeba Hauler je takto i udělal a odlitá z resinu prodával!Takže možná méně ukvapených soudů,pracující Miladu Horákovou taky odsuzovali a pravda byla trošku jinde..............
Tak jsem si dnes na schůzi našeho modelářského klubu zběžně prohlédl nového Modeláře. Zaujala nás tam s bratrem jedna věc. Jakýsi španěl tam stavěl Citroëna, tuším 9CV, v německých barvách. A protože razil teorii, že každé vojenské auto je vlastně terénní a tím pádem musí mít pořádná terénní kola, tak se mu ta původní ze stavebnice (mimochodem vcelku věrně ztvárněná) vůbec nelíbila. Vyřešil to tak, že vzal kola z Kübelwagenu a aby to nevypadalo tak divně, tak na ně nalepil ozdobné poklice odříznuté z těch původních kol. Ten člověk zřejmě skutečné auto neviděl blíž jak na kilometr, jinak by ho taková kravina snad ani nemohla napadnout. Nejen že ta nová kola jsou aspoň o 10% větší, ale hlavně jsou tam úplně jiné disky a tím pádem i jiná rozteč a počet upevňovacích šroubů, což mu ale zjevně nevadí, protože ty šrouby přece pod poklicí nejsou vidět. Pokud tohle má být inspirace pro začínající modeláře, tak pěkně děkuju...
Nápověda |
|
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
|
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
|
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:
Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
|
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|