![]() |
![]() |
| Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
| Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
| denní zobrazení: 21766 / today visits: 21766 |
Předpokládám, milý Chrouste(nebo stará známá tečko?), že jsi alespoň o hodinu starší než já, že mi tykáš a takto mne urážíš... A samozřejmě vůbec není důležité jak se to, či ono slovo "učeně" nazývá, ale důležitá je logika podle které tam či onam příslušné i nebo y patří...
Ghoste, je vidět, že jsi absolutně dutá lebka. Znalost podmětu a přísudku je základem pro používání i - y.
To Zbyněk Škopán: A ono je jisté, že na příštím dětském mistráku bude stejný počet modelů? Ty doby, kdy se na republiku postupovalo z krajů a tak se dopředu vědělo skoro přesně, kolik modelů bude, už jsou dávno pryč. A chtěl bych vidět chudáky rozhodčí, jak v časové tísni bodují dvacet modelů a za zády už jim nervózně přešlapuje ředitel soutěže a čeká na výsledky, aby se už konečně mohlo začít vyhlašovat a aby všichni přítomní stihli vlaky a jiné dopravní prostředky. Kdo aspoň trochu chce, ten si to dokáže zařídit tak, aby se na dvoudenní soutěž dostal. No a ti, co neumějí stavět nebo se bojí bodovačky aspoň mají pádný argument, proč zase nemohli soutěžit...
Dávám zapravdu PEPÍKOVI i Komenskému, ale musím přidat, že problém je především v nedostatečné výuce na všech školách. A bohužel, pravopisu se to týká nejvíce, tomu by měl být věnován maximální prostor. Určitě je důležitější vědět kam dát čárku za slovem a kam měkké či tvrdé i(y), než za každou cenu znát co je předmět, zámět, nadmět, podmět atd.(což jsem k ničemu nepotřeboval za celých 36 let co jsem vyšel ze základky!!!) No a ted¨mě prosím Komenský oprav, samozřejmě bez ironie...
to Komenský:
moje ženuška je učitelkou češtiny na ZŠ již řadu let.... takže zcela chápu Vaše výhrady a mne
samotnému mrzačení mateřského jazyka vadí...Na druhou stranu,já se starám o děti zase z jiného pohledu.
Lékařského.Mohu Vás ubezpečit ,že 20% národa nebude NIKDY mluvit a psát správně.Je jim to tak dáno
přírodou a ani sebelepší učitel s tím nic nenadělá...Tak jako existuji ve společnosti i jiné reaktivity a zaměření
lidí, se kterým také nic nenaděláme... Je to škoda, když šikulkové, kteří jinak staví lépe než mnozí dospěláci,
nezvládají všechny záludnosti naší mateřštiny...A také je trošku jiná reaktivita v letech patnácti a v letech
padesáti....To je život
josef šimon
To Filip: Jo o Písku, myslím že jste tam s bráchou letos také byli.
na margo počtu modelů vz dvoudennost, Fakt nevím proč musí být při takových počtech akce dvoudenní? navíc u dětí. Vždyť je po republice stále dost bodovaček kdy zvládnou daleko víc modelů za jeden den, kdo nevěří ať se mrkne třeba do Prostějova.
To určitě...
Nevím, kdo koho nepochopil, ale shoda podmětu a přísudku se probírá ve čtvrtém ročníku ZŠ. To jsou ty koncovky sloves v čase minulém: l, la, lo, li, ly, la. Třeba si to na začátku devítky ještě zopáknete. 
Pokud jsem dobře pochopil pana Škopána, tak mluvil o Písku, pokud ne, tak se omlouvám, ale vy ste rozhodně nepochopil mě!!! A třetí i čtvrtou třídu jsem už absoloval, tedka budu absolovat dokonce devatou
Filipe K.: ...prodejci byli... prodavačky byly... Jakou třídu ZŠ jste absolvoval? Třetí, čtvrtou???
Nápověda |
|
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
|
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
|
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:
Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
|
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|