![]() |
![]() |
| Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
| Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
| denní zobrazení: 17014 / today visits: 17014 |
To Karel Pilát:
Díky moc za rady i když upřímně, moc optimistické nejsou.
. A vzhledem k tomu, že na trhu jiné Do-217tky než ty od Italky nejsou a zrovna se mi nezdá, že by se do nich někdo pustil, nějak se s nimi ještě nejsem ochoten loučit. Asi spíš překousnu tvarovou nepřesnost a nakonec upravím jen ty vstupní prstence. Ostatně výsledek tu evidentně stejně nebude 100%.
Před časem jsem upravený motory z Hasegawy nabízel, kdo je chtěl, loni v Brně je dostal (koupil). Podle mne na Italerku pasovat nebudou, resp.budou divně tlustý a bude to blbě vypadat. Zkus Honzu Hanzlíčka nebo někoho z Kaznějováků, měl nalitý motory na tyhle Italerácký shity, já už to nevyzkouším, prodal jsem všechny 217 a italerácká 188 je ve vrakáči. Možná mám ještě někde motory, co tady před lety nabízel Bloody, byly i s ventilátorama, vrtulema a kuželama, ale byly za ranec.
Ty BMW z Hasegawy zbývají z G-6 a 188, tam jsou oboje, ale brutálně nepasujou, proto jsem je upravil a nechal u Šráma odlívat (a navíc jsem potřeboval ty hladký, co v krabce nejsou).
Díky moc za informace rady,
Ten celkový průměr motorů mi nějak unikl. No nevíte případně někdo v jaké verzi Ju-88 od Gawy je možno najít tyhle motory navíc? Případně nechystá se třeba owl na jejich odlití?
Dobrý den!
Neberte prosím můj názor jako nějaké dogma a to, co Vám v něm sdělím jsem neověřil "tady a teď" na stole, jako spíše před nějakou dobou při zkušebním "modelaření na sucho" někdy večer před spaním, ale protože mám samozřejmě jako správný sběratel modelů německých letadel ve skříni plno Dornierů (Do 217E, J, K-1, K-2), vyřešení tohoto problému mě zajímá taky.
Při zkoumání motorů jsem ovšem došel k závěru, že problémem tu není pouze malý průměr vstupního prstence, ale velikost motorů jako taková. Na modelech od jiných výrobců prostě motory BMW 801 vycházejí tak o dobrou třetinu větší, kdežto u Do 217 od Italeri jsou možná menší, než motory Bramo 323 u Dornierů starších verzí (a jiných výrobců).
Původně mě napadla možnost náhrady motory z Ju 188, taktéž ze stavebnice firmy Italeri, které dle mého soudu vypadají o chloupek líp, ale dle slov znalce, pana Karla Piláta, také za mnoho nestojí. Jako perspektivnější se prý jeví náhrada týmiž motory z rodiny stavebnic Ju 88 firmy Hasegawa. I když v nich Japonci většinou nenechávají víc rámečků, než nezbytně musí, v některých verzích by hvězdicové motory navíc měly být. Jenže je samozřejmě otázka, kdo je má a dá. Jednu dobu se také proslýchalo, že se na zaformování a odlití těchto motorů chystají členové KPM Kaznějov.
Takže ten Quickboost nás asi nezachrání. Nebylo by tedy možná lepší počkat, až někoho (nejlépe Revell
) napadne udělat nový, negativně rytý Dornier?
Opravdu nikdo nic?
Zdravím všechny,
Právě řeším otázku motorových krytů pro Italerácký Do-217E. Přemýšlel jsem o náhradním resinu co dělá AIMS, ale pak mě napadalo, že stejný motor jako tenhle Dornier měl i FW-190 (šlo o BMW 801), že to jejich motorové čelo se mi zdá nějak podezřele podobné, a že opravný set dělá na FW-190 Quickboost.
Nezkoušel jste tohle taky už někdo? A pokud ano, pasují ty Qucikboosty na tu Italerku?
Nápověda |
|
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
|
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
|
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:
Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
|
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|