![]() |
![]() |
| Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
| Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
| denní zobrazení: 12263 / today visits: 12263 |
Thude, ty ukecanej ťuňťo, co to zase děláš za chytrého, sám jsi nedokázal postavit Zvezdu, když se ti několik lidí maně snažilo pomáhat? Dokola radíš a meleš jak amplión a sám nedokážeš slepit 9 z 10 rozestavěných modelů.
Jo a ještě nám prosím vysvětli, co znamená to "Howk" ?
Radek Typlt: Tady nesouhlasím. Rotor stačí odříznout z osy a přilepit obráceně, na tom není nic těžkého. Nastavování trupu a podobné věci už jsou sochařina.
Kdyby někdo chtěl na opravu Italeri tu sadu Ciro, tak ji mám doma už navíc a zbytečnou, modely Italeri jsme už prodal. Opravovat tolik chyb už dnes nemám nervy, když je HB a Zvezda.
juro: Třeba tady, blbe. http://www.arturmodel.cz/hind-mi-24-all-variants-in-detail/d-120668/ Český vydavatel z tebe má určitě radost...
Všichni máte pravdu
... těch chyb u Italky je opravdu hodně takže nemá cenu se zabývat složitou opravou (např.prodlužování ocasního nosníku) - prostě vynaložené úsilí neodpovídá výsledku ... řadu detailů , včetně nového křídla řešila odlévaná sada od CIROmodels ale dnes se těžko shání. největší problém - viditelný na první pohled u postavenýho modelu je rotor a podvozek - aby si Hind "sedl na zadek" jako v reálu. Já jsem použil rotorovou hlavu z Mi8 od KP a na ni jsem narouboval upravený listy z Italky, není to taky bůhví co ale pořád lepší než to co je ve stavebnici
Byl jedinou racionální volbou, takový jednooký král mezi slepými poddanými... Já vím že existovalo víc stavebnic Hinda, vždyť je to jedna z mých nejoblíbenějších helikoptér, ale Italeri byla nejlepší, Hasegawa je horší a Esci se dávno neprodává. Pak Mi-24 dělal i Matchbox a Monogram, ovšem platí to samé-nesehnatelné modely a ne moc přesné, stavebnice Monogramu byla snad dokonce jen Klik-Klak. Prakticky se daly sehnat jen Italeri a Hasegawa, přičemž druhá jmenovaná byla o dost dražší. Hobby Boss je relativně nová stavebnice a vystřídal Italeri na trůnu a sám byl sesazen Zvezdou. Suma sumárum - Italeri je třetí nejlepší Hind na trhu v měřítku 1/72. Loni nebo letos, teď nevím byl v modeláři článek od pana Špačka který všechny stavebnice v tomhle měřítku srovnával. Já měl jen Italeri, Hobby Boss a Zvezdu, tu mám rozlepenou... Asi tak... Žádný ocas nenastavuj, prostě si vyber kamufláž a postav ho OOB a pak k tomu Zvezdu, jen v našem letectvu je na tuhle helikoptéru hafo krásných zbarvení a jeden Hind nikdy nestačí...
Howk !
Já osobně bych se na řezání a nastavování vyprd.A jinak bych to porovnal se Zvezdou(když už ji taky mám
)
ITALERI Model je možné postavit s otevřenými dveřmi pilotních kabin, vybavení jejich interiérů lze použít jako základ k modelovému ztvárnění. Horší je, že model je asi o 6 mm kratší (délka chybí ocasnímu nosníku). Drobných nepřesností najdeme víc, ale mezi ty výraznější patří asi o 8 mm větší rozpětí křídel a špatný sklon kýlové plochy. Největší slabinou modelu je rotor, kterému chybí na průměru asi 18 mm a hlavně je znázorněn s opačným směrem otáčení, než odpovídá skutečnosti. Špatný tvar má anténa naváděcího systému pod přídí vlevo.
Stačilo zadat do Google. Všechno se dá opravit, pouze opačně znárorněný rotor je průšvih. To se moc dobře předělat nedá.
Podle mne ztráta času , nervů a vůbec.
Postav Zvezdu a máš klid.
No rozhodnutý pokračovat ještě úplně nejsem ale zeptám se - jak mám nastavit tu ocasní část a čím to jde nejlépe? Přeci jen to není tak pravidelný tvar jako nějaká trubka. Čím detailněji postup popíšete, tím budu raději (jak nejlépe vybrat místo, kde ocasníkovou část přeříznout, zda to udělat až po slepení polovin nebo před atd.)
Rozhodne Bilek/Italeri NEBYL jedinou volbou...Hasegawa neni spatna, i pres sve mouchy, pak ESCI a po Zvezde nejmladsi Hobbyboss, ktery je moc pekny (ale na Zvedu neodsahne)....tu Italerku dodelej, pokud jsi tomu dal takove usili....jak Hind to rozhodne vypadat bude
Nápověda |
|
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
|
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
|
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:
Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
|
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|