Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
denní zobrazení: 5260 / today visits: 5260 |
Celé je to o dvoudobých motorech, ale vznětových .
O motorech dvoudobých zážehových si můžeš číst např. zde:
https://dspace.cvut.cz/bitstream/handle/10467/63534/F2-BP-2015-Slavik-Radek-Bakalarska%20prace.pdf?sequence=-1
Podívej se na stranu 21, 22.
UL lletadla pohánějí většinou motory ROTAX, mnohé taky dvoudobé zážehové, i když nejsou certifikované jako motory letecké.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Rotax
Abych to shrnul, motory dvoudobé zážehové se používají tam, kde stačí menší výkon, výhodou je jednoduchá údržba. Třeba u aut Varburg (34kW), Trabant a pod.
Motory dvoudobé vznětové jsou konstruovány pro větší výkony, např. 12 válec 14D40 s výkonem 1470kW poháněl lokomotivu ř. 781 Segej.
Motor velký přes půl lokomotivy, provnej se čtyřdobým zážehovým motorem Švecov (14 válců) AŠ-82T, 1397 kW z letadla IL-14.
Inu, není to tam. Ale je to pěkné povídání o dieselech.
Děkuji. Stáhnul jsem to a přečtu.
Pro Jirka Dominec - https://www.vut.cz/www_base/zav_prace_soubor_verejne.php?file_id=30092
Proč se v letectví nikdy (kromě Jumo 205) neprosadil dvoudobý motor?
Cantilever wing je samonosné křídlo. Překladač Google je zcestný.
dotaz, jiný
Opravdu se "cantilever wing" překládá jako "konzolové křídlo"?
Byl jsem tam listopad 2019, autobusem z hlavního nádraží v Krakově. Nekomentovaná prohlídka bez průvodce je zdarma. Památník otevírá v 7:30, mezi 10-15 je povolen vstup jen organizovaným skupinám. Hlavní vstup je do Auschwitz I z ulice Stanislawy Leszczynskiej bežný cestovní batůžek nebo kabelku ostraha neřeší. Focení bez omezení, možná u vnitřních expozic něco někde bylo, ale nepamatuji přesně.
Do Birkenau jezdí kyvadlově autobusy z Auschwitz, vstup individuální opět zdarma. Šli jsme to pěšky ulicí Stanislawy Lesz. přes Meczenstwa Narodow, tam i zpět a i s Birkenau areálem mi to dalo celkem za celý den 18km chůze. V Birkenau člověku dojde skutečný rozsah tragédie.
Focení tam bez omezení.
V místní restauraci u hlavního vstupu je dostatek občerstvení. Dobře jsme se najedli v hotelu naproti hlavnímu vstupu u velkého parkoviště.
Zpátky jezdí pravidelné BUS linky, nebo taxi dodávky.
Využití starého tématu. Mám delikátní dotaz na muzeum v Osvětimi. Možná by mi tady někdo mohl poradit. Někdo kdo tam osobně nedávno byl. Rád bych se do Osvětimi konečně dokopal, vlakem z Kolína přes Katowice není problém ale vylézají na mě různé překážky ohledně organizace prohlídek tam. Že se musí zamluvit termín dopředu, rád bych šel bez průvodce (O Osvětimi mám za ty roky nastudováno to samé co průvodci), že se vevnitř někde nesmí fotografovat, že dovnitř nepouští s větším zavazadlem (pojedu vlakem bez zázemí vozidla takže malý městský batůžek prostě mít musím), je Osvětim a Březinka v jedné skupině nebo zvlášť? Uvítal bych aktuální praktické info o Vašich zkušenostech tam. Web muzea jsem si prostudoval ale tem je ohledně ruzných restrikcí dost vágní. Velice Vám děkuji za ochotu.
prosím poradte nebo pomozte koupil jsem stavebnici Trumpeter mi-24 1:35 a chybí mi třidíly jedna část bočních dveří ,přístrojový panel z pravé strany přístrojové desky,a oba kryty motoru pokud můžete poradit nebo zapůjčit díly k odlití čestně vrátím a za radu děkuji Tonda kontakt na tel .604620098
Nápověda |
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC: Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|