![]() |
![]() |
| Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
| Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
| denní zobrazení: 12503 / today visits: 12503 |
Používám barvy Valejjo a lihové Agamy a sidolux... jak už jsem psal dávám si pozor na to aby do sidoluxu nepřišel líh. Lak se srazí do jakéhosi rosolu a to i čerstvé zbytky v pistoli (ale to udělá většina acrylátů vždy). Čistím důkladně po lakování i když u ředěného sidoluxu to jde rychleji a snadněji. Naplním lagunu uplně vodou povytáhnu jehlu a důkladně profoukám a očistím korunku. Zapomenutý zaschnutý lak čistím čistidlem Tamiya
Stejně jako Jakub Vilinger Sidolux ředím (já vodou) přibližně stejným poměrem.... důležité bylo snížit tlak aby z pistole nešel ostrý proud aerosolu, ale spíš mlha, lak pak nezasychá už ve vzduchu a nevzniká ani krupice.
Je lepší dát více tenkých vrstev po sobě. (dělám ty malé 700 a tam je každá vrstva znár a leštit se nedá) první vrstva vlastně jen fixuje barvu, u matných syntetik se prakticky vrstva laku ztratí. Teprve další vrstvou získáme lesklý povrch třeba i na obtisky.
Důležitý faktor je používání patiny... já občas používám aplikovanou metodu s lakem na vlasy a bílou tamiyou na znázornění spodní části trupů ála zimní kamo a jednou se stalo, že jsem pak hrubým tvrdým štětcem odmyl spolu s bílou i barvu a uvědomil jsem si že jsem měl jen tenkou vrstvu laku. u silnější vrstvy je vše ok ale stejně používám patinátory AK nebo Síra, nebo olej + benzín do zapalovače a reakce s podkladem jsem nezaznamenal. I když sidolux poměrně rychle zasychá zjistil jsem, že pro tyhle hrátky nebo třeba pro agresivnější obtiskové vodičky (aktuální zkušenost s obtisky F-decal) je lépe lakování rozložit do více dní a mezi vrstvami dát minimálně den aby lak důkladně odvětral a vytvrdl.
Na Sidolux klidně požívám matný Valejjo, Gunze, Microscale ... prostě kam hrábne líná ruka
modeláře vyděděnce.
To Karel- Je běžně k dostání v řetězcích Walmart za 6,-USD. Stačí říci někomu, kdo tento řetězec má možnost navštívit. Myslím, že mezi námi modeláři se pohybuje dost lidí, kteří občas zamíří za Velkou louži a určitě budou vstřícní. Jediná podmínka, nesmí se uložit do příručního zavazadla, jak to udělal kolega posledně 
Druhou možností je si o něj napsat, zásilkovka jim funguje dobře
http://www.walmart.com/search/search-ng.do?search_query=Pledge+with+Future+Shine&ic=16_0&Find=Find&search_constraint=976759
Jirka Dominec: To mi právě myslím nešlo. Lihu mám dost, ale myslím, že mi z toho vznikla docela "žvejkačka". Ale je to už delší čas, tak si to možná špatně pamatuju. Někdy to zase zkusím, mám ho ještě plnou flašku a podlahy neleštím.
martys: líh.
to Martys: na čištění nejlepší směs CLEANLUX a voda cca. 1 : 1 ,samotný CLEANLUX lepí
felixa" To jsi mě asi špatně pochopil - myslel jsem značky laků ktré jsem vyzkoušel. Reakce s barvami jsem nějak neřešil - konkrétně jsem stříkal na lihové Agamy a bez problému. Jen jsem měl pak zadělanou trysku a nečistilo se to zrovna snadno. Co vůbec kdo používáte na čištění pistole po Sidoluxu?
pamětník: já vím, říkal "zdechnout do houští", ale nechtěl jsem být impertinentní. Ječn jsem presentoval svůj souhlas se rčením Petra Vacka : NEPOUŽÍVAT TO CO NA MODELY NEPATŘÍ!!!!
a nebude problém
a "přítel" brum se do mne navezl. A abych byl upřímný, na takovýto způsob jednání jsem trochu háklivý.s46
"Když náhražku lesklého laku tak jedině Future Vax (dnes pod značkou Pledge with Future Shine). Pak nebude NIKDY problém."
To je sice hezké, ale kde ho sehnat? U nás ho zatím prodávalo jen pár vykuků, co si sehnali celou láhev a pak prodávali jen malé lahvičky za mnohonásobně předraženou cenu.
Na lesk blesk, třeba teď na Kaďourovi už mám asi 5 vrstev. A ještě nějaká přijde.
A kolik vrstev nastříkáš? Právě pro to "mizení" ho raději ředím míň, ale zase je ho silnější vrstva.
Nápověda |
|
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
|
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
|
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:
Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
|
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|