![]() |
![]() |
| Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
| Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
| denní zobrazení: 16228 / today visits: 16228 |
Ducháčku, o studnici moudrosti se tady skutečně hovořit nedá. To tedy ne....
Proboha, hoďte na toho exota deku.
ba naopak, hul dál - ať je trochu prdel.
pánové co nehulí to pak )modelařinu i dějiny) moc žerou a sou zjevně "v tenzi"...:-)
Už sme na to zvyknutý že každú chvýĺu dačo vypotíš.
Mlčte člověče, nebo vám tu začnu rozebírat Slotu, Fica - a hlavně - dějiny !
thude, uz to nehul, nedela ti to dobre....asi se pak v tom komiksu ztracis.....
si pamatuju, jak Slota v nejake vesnici na volebnim podiu (tusim ze to byl nejakej naves se sklopenou bocnici)...vykrikoval, ze cesi zabili Stefanika a ON ma o tom dukazy...zaloz tema a rozvin diskusi ... a doufam ze se z toho nebudes v noci odkopavat, nastydnes a horecka je previt....to pak teprv budou bludy!
Pro mne bylo už na jaře 92 překvapením, že mezi nováčky, kteří přišli k útvaru, nebyl ani jeden slovenské národnosti - a do té doby jsem měl mančaft tak 50/50. Samozřejmě určité "rozmíšky" (čehúni, švédi x čoboli, člováci apod.) se vyskytovaly vždycky, ale vzhledem k charakteru služby jsem to dokázali vždycky "zahasit" v zárodku a "rychlé uklidnění" buď iniciovali nebo přímo "zařídili" zpravidla sami vojáci základní služby - a my se moc angažovat nemuseli. Zhruba tak dva měsíce (a později) před koncem roku 92 se začli od útvaru (sloužil jsem na Šumavě) na Slovensko odesílat VZS slovenské národnosti, docela pitomým způsobem, protože bez ohledu na odbornost... Ti kluci to brali dost těžko, mne to taky štvalo, měl jsem štěstí na mládence, kteří za to uměli vzít, na Slovensku se měli sžívat s novým prostředím třeba na poslední jeden nebo dva měsíce vojny a i přesto, že byli ochotní dosloužit v Čechách, tak "befel byl befel" i kdyby žádali samotného hradního pána. VZP slovenské národnosti dostali možnost požádat o české občanství, samozřejmě ne o změnu národnosti, k tomu je nikdo nenutil, a předpokládám, že stejně to bylo i na Slovensku. Pokud můžu říct nahlas, tak největší "napnelismus" jsem zažil právě s nimi, na jednu stranu chtěli zůstat a přitom vyloženě provokovali, všude lepili nálepky se slovenským znakem, najednou začali psát úřední dokumenty slovensky, byť předtím uměli tak i tak, sestěhovávali se na ubytovně (to bylo občas terčem poznámek typu "vy spolu teď chodíte, chalani") a podobně. Ale zpátky k těm vojákům základní služby, měl jsem zato, že došlo k výměně mezi budoucími samostatnými státy ještě do konce roku, jiné to bylo na středních a vysokých vojenských školách, tam vydrželi dost dlouho jako zahraniční studenti - proto mne překvapuje ten příběh o návratu z péešky tři měsíce po rozdělení státu. Povídánky o "válce" už považuju za vyloženě přitažené za vlasy - a mám dojem, že přesuny k "čáře" se dělaly v souvislosti s "rozdělením měny" - ale to nebylo jen na moravsko-slovenském pomezí, ale obecně i na jiných úsecích hranice, třeba s Německem a Polskem...
Presne tak, na vojnu sú potrebné tri veci: peniaze, peníze a peňeži.
Že Vás to kluci baví...
Evropa se rozpadá, dluhy narůstají, Rátha nám zavřou, Pitra už zavřeli, státní kasa je prázdná a ministra nezavřou. modelářské obchody chudnou, zvýšili nám ceny a DPH, MHD je drahá, temné mraky se blíží a neprší a neprší, bude ME ve fotbale, objeví se nové stavebnice, kytky nekvetou, včely nelítají, atd.,atd., atd..
My máme H2O vKč, bratia to samé v eurech tak jakápak válka. Máme, všichni málo starostí?
Že Vás to klucí baví....
PS.Thůdovi se nedivím, je to cvok...
Pro Pavla P. : zeptej se svých rodičů jaké byly nálady v obyvatelstvu v roce 1992 a jaké bylo veřejné mínění. Žádná s politických stran neměla rozdělení federálního státu ve volebním programu. Mečiar a Klaus žádnou armádu ani dobrovolnické sbory neměli, ozbrojeným silám neveleli. Je chyba vrchního velitele armády (pozdějšího humanitárního bombometčíka), že si nedovedl udělat pořádek ve státě, kterému přísahal věrnost, ostatně stejně jako banda politiků (všichni byli poslanci; volby do národních rad většina voličů považovala za “béčkovou záležitost“) ve vedení obou republik, která tento stát rozvracela a rozvrátila. Pravda ovšem je, že právě humanitární bombometčík, několika svými projevy (název státu; pomlčková válka) a neuváženými rozhodnutími (zastavení zbrojní výroby), si proto sobě postavil část veřejnosti na Slovensku a vyvolal debatu politiků o státoprávním uspořádání. Přitom bylo třeba řešit úplně jiné věci. Ve veřejnosti žádné spory, na základě kterých by bylo možno vyvolat občanskou válku, neexistovaly. Rodičů se taky můžeš zeptat, jestli by v případě mobilizace šli bojovat proti Slovákům. Zkus si najít v nějakém archivu denní tisk z roku 1992. Pak možná začneš dumat…
Nápověda |
|
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
|
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
|
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:
Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
|
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|