Válka Special Hobby malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  

Special Hobby velký   Plastic Planet velký

denní zobrazení: 17519 / today visits: 17519

Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
50) 12.08.2012-01:13  -  master.x    Šikana v armádě

Taky se mi stalo, že po dlouhý šichtě na lítání jsem dospával do oběda a prápora mě nechal donést snídani a hned po probuzení mě kdesi chtěli řešit za šikanu aniž jsem věděl o co jde. Takový humor. Na mazáky se povyšovalo lankem z brzdícího padáku, pupkáč lžící nebo přeskou z opasku, občas cikánskej den, mejdlový šou (voda tekla po schodišti až do sklepa). Na letišti byla pohoda, "Kačenky" (T 805 EZOP) pěkně hvízdaly, lítání 20 hodin denně, hlad, hlad, fajn lidi, nádherná doba. A teď mi 0816 odvezli bůhví kam.

49) 11.08.2012-16:50  -  Jirka Látal    Šikana v armádě

...a co takhle nasedání na bidla na smeták? To se postavil smeták na chlupy a pustil a než dopadl, museli se všichni, celá četa mladých, protáhnout prostředním otvorem mezi příčkami čela bidla (postavit se zády k lůžku  a  pak  na způsob kotoulu vzad protáhnout nejdřív nohy) a zalézt do spacáku (tzv. zaplachtovat) a zapnout zip.  Teď už bych se tím otvorem neprotáhl a museli by mne asi vystříhávat hasiči, ale tehdy jsme to stíhali. Pokud jsme tedy dostali možnost si spacák předpřipravit a mazák nebyl svině a smeták nepopostrčil, aby padal rychleji.

48) 11.08.2012-16:31  -  jenda    Šikana v armádě

No pánové, já byl v tuhé normalizaci 77-79 6578 Brno a 9333 Prostějov, ale to co zde píšete, je pro mne Sci-fi. Buzerace (rajony,kanady,komínky) byla, to jo, ale nějaké fyzické/psychické ponižování, to ne (možná jsme si párkrát zavrkali se smetákem).

47) 11.08.2012-13:41  -  Kachna    Šikana v armádě

Aha, ta už tam za mě nebyla. Byl jsem tam v roce 2003/2004 (když mi poslali povolávák, tak se ještě nevědělo, že to skončí), ale v tomhle duchu to chodilo nadále, ale bylo to dáno i tím, že jsme dost jezdili, tak košile byla poviností, ale jinak pokud vše fungovalo, tak nikdo po nás neštěk.  Teda krom velitele LLP, kteýmu vadilo, že podle něj nic neděláme, tak nás nechával zametat před teminálem, když měl operačáka, to vše do doby, než jsme na sebe narazili a nechal jsem ho jeho rozkaz napsat do knihy a pak jsem mu odmítl na základě toho, že jsme neměli po poježděné noci odpočinek vyslat řidiče na svoz (měli jsme hotovost od pátku do pondělního rána), vepře ku podivu zavolat nechtěl. Pak byl klid. Ale letka vopic (střážáků) byla fakt něco, to jsem kolikrát nechápal,....

46) 11.08.2012-13:10  -  Jirka Látal    Šikana v armádě

Povyšování na půlročáka "Bubna" ještě v Martině bylo opaskem, žádné divadélko okolo toho, jen  příslušný počet ran na holou, která tím získala tu správnou modrou barvu, jelita se ztrácela hezkých pár dní. Opasky byly s dopředu několik hodin namočeny ve vodě, aby to mělo švunk, ale potom na mazáka "Bakelita" v Kežmarku, to už bylo lepší žrádlo, tam povyšovali  bývalí  Bakoši, teď už supráci čili  Staří psi, pomocí kombinaček. Zalehlo se na kavalec, vystrčila se holá prdel, zakouslo se do spacáku (jinak by byl asi řev slyšet až na devéťárně) a čekalo se na povýšení.  Zadek polili Pitralonem jako dezinfekcí (natekl až na vejce a to už jste skučeli do spacáku) a pak naběhli povyšovači  a prdel vám poštípali kombinačkami do krve, některá hovada neštípala, ale doslova pootočením kleští  vytrhávala ze zadku kousky kůže (někdy i s masem). Jen největší odvážlivci si večer k televizi sedli, ostatní  raději postávali

45) 11.08.2012-11:45  -  Bocán    Šikana v armádě

To thud - Když nelétali napísal Ladislav Kudrna. Jedného Smetanu poznám, bol to hudobný skladateľ.

K téme: Na vojne som bol 90'-92' a zažil som ten miernejší šikan, ktorý bol niekedy aj dosť sranda. Na polo PŠ-ke/polo kurze (odišiel som na PŠ a počas toho sa stal z neho len odborný kurz, takže napriek výtečnému zaverečnému hodnoteniu som doslúžil ako vojín) bola gumáreň, kde nás veliteľ roty preháňal. Dal nám vykopať jamu, druhý deň zasypať a ďalší deň znova vykopať... Po návrate na útvar mi "ulievanie" (veget) v kurze dali niektorí starí náležite pocítiť. Najhorší bol jeden mentálne poškodený (mal silný tik) M.V. z Hlohovca a jeden východniar (vždy sa nejaký našli) T.S. zo Sniny. Ten z Hlohovca rozprával tak tvrdo, že tvrdo vyslovoval aj spoluhlásky s mäkčeňom. Dodnes mi znejú v ušiach: Povedz, si schopný urobiT DesaT chlebof... tácku hranoliek?... atď. Preklep som mal ako posledný z mladých, dva dni pred odchodom mazákov do civilu. Dostal som 37 rán opaskom na holú riť. Stehná a ľadviny som mal prikryté zbalenými spacákmi. Nohy aj roky som mal prestrčené medzi priečkami postele. Starí chodili okolo postele a šľahali opaskami. Počítali sa len údery priamo na zadok a počítaním bol poverený jeden z polročákov. Po "procedúre" som sa mohol postaviť a spomenutý T.S. mi podal flašu so slivovicou, z ktorej som určite stiahol naraz aspoň deci a potom som si mohol zakričať číslo - a bol som šťastný, že to mám za sebou. Samozrejme pred procedúrou bolo ešte divadielko s príchodom, kde som musel zaklopať, vojsť a požiadať mazákov o preklep: "Vy starí mazáci, vy starí orli, ja váš zobák prišiel som vas požiadať o preklep." Nasledovalo trhanie oblečenia a počas toho kričali otázky: "Kdo tě poslal?", pričom pospomínali ministra (obrany - t.č. Dobrovský), veliteľa letiska, pluku, praporu a čo ja viem koho ešte. Ja som musel odpovedať stále to samé: "Sám som prišiel!" (o tomto všetkom nás vopred povinne poučili staršie pólky). Toto trvalo až kým zo mňa nestrhli všetko oblečenie (najhoršie to bolo s gumičkou od treniek - kým sa utrhla, urobila mi dosť škaredú čiaru cez bedro).

Horší bol preklep na letištnej rote, tam sa klepalo bagrom na pupok, a robili sa "série". Videl som to na vlastné oči, keď ma moje čísla pozvali ako hosťa na preklep mladých. Kým došlo k preklepu už boli všetci pripití a triafali sa dosť mimo. Po 18-tich sériách (jedna séria trvala tak 4-6 sekúnd) bolo okolie pupku, hlavne pri oblúku rebier, aj krvavé.

Ja som svojich mladých nijak zvlášť nešikanoval, len obvyklé nosenie jedla a pitia z jedálne (hlavne v nedeľu to bol super pocit, zobudiť sa na rozvoniavajúce kakao - väčšinou do tretiny zaplnená fľaša od uhoriek - a chodský koláč - niekedy aj dva), ktoré ma čakali na nočnom stolíku. Na druhú stranu som nad nimi prevzal "patronát", naučil som ich ako "prelstiť" gumy, vybavoval som im priebežky, opušťáky... Nemal som však rád zašívákov, tým som to dával pocítiť napr. na rajónoch, ale telesné tresty nikdy...

44) 11.08.2012-11:35  -  Marek Mincbergr    Šikana v armádě

U Miškáry na poslední malé břízce (?) před branou byla klasická dřevěná tabulka s nápisem "Tady je Hejhalovo".

Já tam byl na LZV pod Šedivým a sloužil u "Lucky" na VS. Ten režim tam byl Hejhalův nápad. Přistoupil k tomu logicky - kdy budu mít problémy se šikanou a tady kdy se po mě budou vozit? Když se mi tu budou vojáci nudit. Takže doranky všem a furt (to v té době nebylo rozhodně zvykem), kdo nemá službu přes víkend má buď KVOP a nebo pokud je má vybrány, pak vycházka od soboty po rajónech do pondělí ráno (na tom ušetřil, antož jsi neměl nárok na stravu). Ale za "odměnu" budete chodit perfektně oblečený. Na koho přijde hlášenka od vepřů, přísná důtka, druhá hlášenka - basa. Fungovalo to, ani přísné důtky nebyly, každý si toho vážil. I mazáci měli jen kanady uvázaný na Anglii. Když jsem slyšel, co se dělo u strážáků ve velkém kasinu, nebo co zažil kamarád jako vysokoškolák u techniků v Čáslavi, děkoval jsem bohu, že jsem, kde jsem.

43) 11.08.2012-11:28  -  kádéčko    Šikana v armádě
Za šikanou většinou stáli lampasáci a to proto že chtěli hovno dělat a tak tu organizaci nechávali na mazácích. U nás to držel pevně v rukou náš velitel nadpraporčík a tak byla naše rotka nejlepší z útvaru a šikana žádna. Vztahy mezi náma ptákama a mazáky byly velmi dobré a na kluky rád vzpomínám . Vždy to bylo na veliteli, ten náš byl i jako instruktor u Arabáků a tak si na nic nehrál a ani se o to nikdo nepokoušel, jasně řekl co tolerovat nebude a bude osobně trestat a pokud bude vše v pořádku tak se budeme mít dobře a v klidu si to odkroutíme, jak řekl tak to i bylo, co si myslíte že si každý vybral?
42) 11.08.2012-11:09  -  Kachna    Šikana v armádě

Marek Micbergr: no, majora si nepamatuju. My byli pod kpt. Prantlem, ale postavičky, jako prap. Urban, děda Labuda a spol. To asi byla nejlepší vojna, co si člověk mohl přát, žádná buzerace, vstup odpoledne na terminál do baru. A další věci byly super.

Odponý termit: No, šikanou byl u nás v tý době poslulej Bochoř.

master.x Já byl v Želatkách jen 2 měsíce, pak fofrem do Kbel

41) 11.08.2012-09:33  -  epo    Šikana v armádě

Nebyl někdo z vás okolo revoluce u HS PS na Zbraslavi?

Když se ztrácelo hodně dopisů tak kluci nastražili past a vyhmátli pošťáka, myslím že to byl sv.Kocourek.

V jeho kutlochu se prý objevilo několik set otevřených dopisů, prachy si nechával a nad dopisy od holek asi ...

Chtěl jsem jen vědět jak ho za to "ocenili".

1  2  3  4  5  6  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra

Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:

Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.

UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.

1780999500.8461 forum