![]() |
![]() |
| Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
| Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
| denní zobrazení: 12767 / today visits: 12767 |
No to předpokládám.My dva se snad hádat nebudeme.Na druhou stranu máš smutnou pravdu v tom,že v dnešní době už se lidi až na pár výjimek neumí radovat z maličkostí.
Franto, já jen doplnil Tvou úvahu, že peníze lze investovat i lépe, o teorii že je lze investovat i podstatně hůře
Nebylo to nic proti Tobě, ani proti demokracii
Ale Mirku já jsem jasně napsal,že proti gustu žádný dyšputát a jen jsem vyjádřil svůj názor.To je myslím podstatou volné demokratické diskuse.Nikoho neodsuzuji a je každého věc za co své peníze utratí.
Franto Starý, já už zas viděl i podstatně hůř investovaných 1200Kč... Myslím, že v dnešní bláznivý době je krásný si umět něčím udělat radost. A František si ji evidentně udělal
Podle návodu měl být v německé kamufláži, ale to se mi nakonec nelíbilo. Jinak ten červený hydroplán je podle filmu "Porco Rosso" od mnou zde zmíněného režiséra. Moc pěkná animovaná podívaná plná leteckých soubojů.
Ale, vždyť je to prča, tenhle tank je přece postavený (a obsluhovaný) vepříky a pamatujete si Černé barony ne ? Plány revanšistů zhatí, naši vepři boubelatí :) Není to poprvé co Japonci vydávají něco s prasátkem, i v MPM prodávali od Fine Moldsu Mailale Rosso-červený hydroavion s prasetem za kniplem, kdysi (snad je to i zcela legálně a volně ke stažení) existovala legrační RTS S.W.I.N.E., kde prasata bojovala proti králíkům a kdo hrál GTA IV tak si určitě pamatuje song z odkazu :) Je to legrační :) Japonsko je specifický trh. I když já bych ten tank udělal možná v trochu veselejších barvách... Aby to bylo takové víc - "kinky".
No proti gustu žádný dyšputát,ale umím si představit lépe investovaných 1200.- Kč,když dostanu chuť si postavit něco jiného.
To jsou věci...
Chápu, že se vydávají krásné stříkané modely předloh široce známých a pouřívaných (Tiger, Bf 109)
Chápu, že profláklé předlohy se poněkud vyčerpaly, a tak jsme se dočkali zpracování okrajových předloh (maďarské tanky)
Chápu, že se vyrábějí modely strojů z kultovních a notoricky známých sci-fi filmů (Star Trek apod.)
Chápu teď hlavně, že v Japonsku je všechno kapku jinak.
Japonský režisér Hayao Myiazaki točí nádherné animované filmy. Většinou vyznívají ekologicky a protiválečně (z jeho studia pocházi i jeden z údajně nejlepších protiválečných filmů Hřbitov světlušek). To ale panu Myiazakimu nebrání v tom, aby k smrti rád nekreslil tanky, bitevní lodě, bombardéry a podobné stroje. Na jeho obrázcích je to hodně vidět.
A z jeho pera pocházejí i krátké komiksy (mangy) které vydal ve sborníku "Daydream Notes". Podotýkám, že to je záležitost pro skutečné fajnšmekry a znalce jeho díla. A v tomto sborníku se objevil gigantický tank Akuyaku s posádkou dvaceti prasátek. http://vdzyoq.blu.livefilestore.com/y1p26_Y3LEm_c33riYv_hLr1Ecr9066zpSbTp5ocIvDMNouhLUjamFSOHj9pSNeGJM7apbXLRCr3nqkOfyNYfV9Ib56Ws6_CBAx/DayDreamNote%20preview.jpg
Ne, nic jsem nepil, nekouřil ani jinak do sebe nevpravil.
A ten kratičký, málo známý komiks stačil firmě Tasca, aby tank vydala jako stříkaný model ve špičkové kvalitě.
Vrtulník, terý se stal obětí tohoto monstra, je v měřítku 1/72, tedy stejně jako ten tank. Model je tedy větší, než pětatřicetinový Tiger.
Ale byla to naprosto pohodová stavba, dokonalé naplnění potřeby postavit si "něco jiného". Akorát při narvení prasátek jsem si připadal jako čínský dělník malující figurky do kindervajíček.
Model stojí asi 1200 Kč i s poštovným a dá se běžně sehnat na e-bay (mimo Japonsko se oficiálně nevyváží).

Nápověda |
|
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
|
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
|
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:
Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
|
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|