Plastic Planet malý Válka Fit test Special Hobby malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Special Hobby velký   Plastic Planet velký



denní zobrazení: 107103 / today visits: 107103

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
17) 24.08.2014-16:49  -  Můj osobní názor, na který možná nejsou všichni zvědaví …    Křivonoska 2014


Pořádání Křivonosky byl v samém počátku počin tehdejšího Klubu plastikového modelářství. Ten fungoval, tak jako všechny ostatní kluby, na základě dobrovolnosti. Každý se větší či menší měrou podílel na jejím organizování a případné výdělky či prodělky šli na vrub hospodaření klubu. V době „lámání chleba“, kdy se názory na existenci a fungování klubu začaly hrotit, vzniklo něco jako akciová společnost „Křivonoska“ s určitým ekonomickým záměrem. V té době klub (do té doby fungující pod hlavičkou Modelářského svazu, nebo chcete-li IPMS Czech Rep.) podle mého názoru přestal fungovat a vlastně i existovat, nejen oficiálně, ale i personálně. Křivonoska zůstala jako jakýsi relikt té doby, založený na eko záměrech a s novým organizačním štábem. Bylo by to v pořádku, kdyby to fungovalo. Jenže tomu tak zřejmě není a výsledný finanční efekt asi není natolik „motivující“, aby pořadatelé dali této akci případně něco navíc, což lze v současné době pochopit. Navíc podmínky pro konání podobných akcí se v současné době hodně změnily – k horšímu


Co se původní kapely týká – ta již v oněch dřevních dobách měla snahu se alespoň „poloprofesionalizovat“.  Vybavovala se výkonnější aparaturou, snažila se vydávat CD.  Je pravděpodobné, že ne všichni členové pak jsou ochotni na soukromé akci, kterou Křivonoska de facto je, vystupovat. (I když o pravém důvodu skutečně nevím).


A že majitel kampu chce na jakékoliv akci profitovat, je nabíledni. I když nevím, do jaké míry může omezovat takové akce, jako např. pečení selat.


Omlouvám se, za tento plk, ale musel jsem vyjádřit „můj osobní názor“. Ve zmíněných dřevních dobách jsem se organizace aktivně účastnil, po zkomercionalizování akce jsem na toto rezignoval.  


 



 

16) 24.08.2014-16:39  -  Ron...    Křivonoska 2014

To bude asi tohle.

15) 24.08.2014-16:38  -  Jozo Horvath    Křivonoska 2014

co je to ten IDOS? odkedy som za vodou,akosi som stratil suvis s nasou velko Cesko-Slovenskou realitou...


 

14) 24.08.2014-16:14  -  kragh    Křivonoska 2014

Nebo z Budějc jede bus až přímo k odbočce ku kempu. Potrap IDOS (cílová stanice Hluboká n.Vlt., Křivonoska)

13) 24.08.2014-16:08  -  kragh    Křivonoska 2014

Do Hluboké n.Vlt. se vlakem dostaneš, odtamtud je to něco přes hodinu pěšky. Šel jsem to s ruksakem a taškou modelů na výstavu x-krát...

12) 24.08.2014-16:02  -  Jozo Horvath    Křivonoska 2014

Pani nenasla by sa dobra dusa co by moju malickost aspon zo stanice do kempu doviezla???Zatial mam problem cez net vobec spoj do CB zistit...

11) 24.08.2014-14:53  -  kragh    Křivonoska 2014

No, ti chlapi to dělají už přes 20 let a nemládnou. Možná taky trochu "syndrom vyhoření". Tak či onak, škoda krásné akce. Za těch cca 22 let jsem chyběl jednou a na té poslední chybět nehodlám. Aspoň je na co vzpomínat...


P.S. Nelze mi ubránit se nostalgické vzpomínce na soutěže jako rozpoznávání značek piva (každý "musel" dovézt nějakou tu lahvínku piva ze svého regionu), kvízy, nesplnitelné "šipkování" o model atd. A to prasátko jsme točili ručně-kdo přišel si zatočil a dostal kus pečínky, nevysoutěžené pivo se ztrestalo, hospody jeden čas fungovaly obě, přijelo vždy kolem 200 lidí atd. atd. Víte co ? Vykašlete se na roztrpčenost a přijeďte si taky zavzpomínat. Když je to naposled tak ať to stojí za to. Čert vzal hostinského, ohniště tam je, muziku si taky mužem udělat sami. Já hrou na cokoliv nevládnu, ale někdo z Vás určitě jo, tak co.

10) 24.08.2014-04:34  -  Standa    Křivonoska 2014

Ne nejsem Standa R a těžko by mohl být považován za duchovního otce, bylo to pokud vím dost společné dílo řady lidí a právě on odešel už docela dávno. Hospodský se vyměnil i dříve, takže to nelze svádět na něj. To že se mu nechce péct prase a tedy za něj chce víc peněz je jeho věc, ovšem to se dřívě peklo i bez hospody a myslím že dokonce většinu akcí, v hospodě se peklo až poslední leta, kdy to hospodský nabídl jako určitý nadstandard, takže tady to je spíš výmluva pořadatelů. S prasetem byla samozřejmě práce, musí se objednat, naložit, předpéct, prostě se to musí vyřešit organizačně. Totéž je ale i s kapelou, musí se jim dát vědět dopředu aby na stejný termín už něco neměli, případně s nimi domluvit podmínky za kterých budou hrát. Ono to není jen o tom že se zamluvá termín v campu a řekne hospodskému "upeč prase". To že hospodský končí se vědělo už loni, takže to že se může změnit i poskytovaná služba se vědělo a být překvapen o přičtvrti roku později je docela zvláštní. Organizátoři se zřejmě před pár lety vyměnili, určitý mírný ústup byl znát už dřív, a loňská Křivonoska byla příkladem jak to zvládli srazit do kolen, letoční už je asi jen důsledkem, toho že loni odradili spoustu lidí, to že je volná kapacita je alespoň z části důsledkem toho, že lidé kteří se přeložením termínu na to loni vykašlali, už mnohdy nepřijedou, protože si celkem logicky termín rezervovali na něco co pravděpodobně vyjde, nikoli na věc kde se doví jestli bude či nebude akce a kdy vůbec bude, jestli na jaře nebo na podzim. Ono i dřív na podzim byla řada akcí (třeba E-day ve stejném termínu) a na počtu se to moc neprojevilo. Prostě akce měla své stálé účastníky, o ty ale do značné míry asi přišla, geniálním tahem ji přesunout. Nehledal bych, jak je oblíbené, chyby u druhých (třeba zlého putykáře) ale u těch kdo věc organizují. On je to jejich byznis a to bez ohledu na to že za to nejsou placeni. To nebyli ani dříve, ale zřejmě jim dřív akce "víc stála za to" a dokázali sehnat sponzory (takže si je museli obejít a nečekat že přijdou sami) zařídit prase (opět organizace a práce), sehnat kapelu (hrála tam i jiná, když ta stabilní nemohla)......  Organizace takové akce není vůbec jednoduchá a nijak ji organizátorům nezávidím, to ale neznamená, že pokud se do toho dají (je to jejich volba) má to skončit výmluvami na "vnější okolnosti". Třeba já mít hospodu tak si spočtu, že na pečení prasete budu potřebovat jednoho člověka na celý den a samozřejmě si ho nechám zaplatit, tím nechci hájit hospodského, třeba je opravdu drahý, ale pokud si organizátoři nezjistili předem jak budou cena a koukají teď jak datel, je to spíš jejich chyba. Na Křivonosce jsem nebyl už několik let, no a jsem nakonec docela rád, že jsem nesledoval jak docela solidní akce šla do kytek.


 

9) 23.08.2014-19:49  -  Mirda    Křivonoska 2014

to Standa,...(nejste náhodou pan Standa R,...duchovní otec akce? Tak jsem to z vyprávění slyšel. Byl jsem tam jen dvakrát, a pokaždé jsem byl spokojný. Prý se ale všechno změnilo,...nový biznisman provozní, a želbohu i "Music biznisboys". Tím potopili akci,... i tradici. Pívo a jídlo je málo pro kapelu? Pokud jsem slyšel, jeden z muzikantu je dokonce modelář,...tak se  sakra na jednu akci nemohou obětovat??? . Hudba, zábava,..nebo tvrdý biznis? Nevím, ale všude platí, ...po určité době má být změna, O akci se ví delší  dobu, tak se hudebníci mají zarezervovat. Nebo to berou jen jako nutný vedlejšák??? Copak, v CB jiné kapely nejsou?  Určitě jo,...lepší i univerzálnější. Pokud jsem slyšel, jen několikkrát hráli v kompletní sestavě , jinak furt  improvizovali.


PS..a putykář ať jde do prdele ...vemte sebou chlast i žrádlo a putyky ignorujte. Hudbu taky. Kdo je tady pro koho????????


RIP Křivonoska!


 

8) 22.08.2014-21:08  -  Standa    Křivonoska 2014

to Mirda, kapela obvykle hrála "za včeři a pivo" pokud vím, možná se to změnilo. To že nejsou sponzoři je bohužel z části chyba pořadatelů (kdo jiný je asi tak má schánět?) a z části možná i problém doby obecně. Po pravdě loňské přesunutí na jaro bylo kravina a pořadatelům se notně vymstila, řada lidí tam nejěla a už nejspíš nepojede. Pokud se pamatuju tak prase původně (asi 4) se dalo péct i bez nějakého putykáře, v kempu je několik ohnišť a asi tak do 14. Křivonosky se peklo uprostřed kempu a s hospodou to nesouviselo, takže si pořadatel prostě jen zatloukl další hřebík (buřta si opeču klidně doma)


Po pravdě když vidím loňský a přípravu na letošní rok, nějak mi přijde že skončit před tím, mohlo se na to vzpomínat lépe, takhle se bude vzpomínat spíš na poslední ne příliš zdařilé roky. Ano jistě se dalo změnit místo, ovšem asi by to už nebyl kemp v přírodě a atmosféra by sotva byla taková jaká bývala, ani se nedivím že to už nikdo nechce dělat.

1  2  3  4  5  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714736777.5761 forum