Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
denní zobrazení: 14565 / today visits: 14565 |
Druhým kolem se ovladaly klapky.
Milane, moc dekuji pro vysvetleni. Nejsem vedel ze to ma tak velky uhel.
Damire, pokud se jedná o polohu VOP na tom obrázku, tak to je klasický případ nastavitelného stabilizátoru, který se používá pro vyvážení letadla pro vodorovný let. Tenhle princip měly už třeba letouny Sopwith za 1.světové války. Jedná se o to, že pro různé režimy letu se nastavuje různý úhel VOP, aby pilot nemusel pořád tlačit nebo táhnout za knipl. U Messerschmittu slouží k ovládání vyvažování ta dvě kola vlevo vedle sedačky - jedno je pro podélné vyvážení, to druhé nevím přesně - možná pro příčné.
Milan: muj omyl, z fotke jsem spatne pochopil ze vztlakova klapka neni ohnuta, ze je v neutralne pozice.
Jina vec: muze nekdo vysvetlit to co je na fotce (je to Buchon z Pardubic pred par rok)..?
Damire, nevím proč by ty klapky měly být ve špatném úhlu. U Messerschmittu (a tím i u Buchóna) byly klapky chladiče spojené se vztlakovou klapkou, takže pokud se vztlaková klapka sklopila, sklopily se spolu s ní i klapky chladiče. Otvírání klapek chladiče bylo nezávislé na jejich sklápění, bylo ovládané elektromotorem (asi) umístěným ve vztlakové klapce, na jeho hřídeli byla páka s táhly k oběma klapkám chladiče a otáčením hřídele se klapky otvíraly nebo zavíraly (obě současně). Poloha klapek na snímku tomu přesně odpovídá - klapky jsou úplně zavřené a současně sklopené spolu se vztlakovou klapkou.
Fotka z Museo del Aire, muzealni ma klapky chladice v spatnem uhlu...
Jen posun na oči pro Damira
Oprava - priamy link na tému tu: http://www.modelari.org/viewtopic.php?f=16&t=1162
Tak som Buchóna dotiahol (snáď) do zdárneho konca: http://www.modelari.org/viewforum.php?f=16&sid=6758055072aa22276fe405bd1fe3e30e
To Karel - můžu vás ujistit, že já zde nevystupuji pod přezdívkou Lepič obyčejný. Upozornil mě kolega z práce, že mě tady někdo spojuje s nějakým anonymem co tady napadá lidi. S pány Frantou FJB alias Frantou Blažkem a Alfredem Riedlem problémy nemám. Ba naopak může Franta potvrdit, že na akcích si vždycky dobře pokecáme. S panem Riedlem si už tak dobře nepokecáme, protože ve mě asi pořád vidí člověka od konkurence i když už to skoro 2,5 roku neplatí protože v modelářským oboru nepracuju. Ale alespoň má oproti některým zdejším lidem charakter a stojí si za svým. Navíc vystupuje pod svým jménem. Na modely nemám z pracovních důvodů čas jinak by už byl Š.20 a Caproni Ca.311 postavené. Buchona jsem si ještě nekoupil, ale Ar-96B-1 už je postavené v galerii na Modelforum taky pod mým jménem. Proč bych to Ar-96B jinak fotil kdybych chtěl nějak škodit MPM? Já pouze lepím modely, nic víc. Kdo mě zná, tak ví, že ani množství leptů a resinů mě nezastaví. Kdo byl se mnou na patlácích asi potvrdí, že jsem dost velkej pacient. To je asi tak vše přátelé. Prosil bych aby mě někdo s nikým nespojoval. Opravdu nemám důvod někopho napadat anonymně a ani pod svým jménem. Děkuji za pochopení.
Nápověda |
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC: Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|