Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
denní zobrazení: 15492 / today visits: 15492 |
To Vláďa, to řekni kolegovi , který naředil Rapidem barvu a šel na Airfixáckou Fw 190. Stříkal jako 99% lidí, tj. tenký vrstvičky a i přes Surfa udělal na kusu křídla nádhernej pomeranč zralej na osmistovku smirek. To samý jsem si odzkoušel na jiných druzích plastu, nažralo mě to plast od Trumpety, Eduardu, MPM/SH. Možná by to vydržel ten tvrdej plast od Gawy, to jediný jsem už nezkusil. Při nepatrně silnější vrstvě nástřiku dojde k reakci s plastem a ke zmatnění povrchový vrstvy plastu , při delším působení nebo větší loužičce barvy k nažírání. Další věcí je zvýšený rozprach u barvy. Ty píšeš použít na kovovky....v tom budu odporovat, to je hloupost. Už s použitím normálního ředidla musíš dávat pozor aby kovovky v koutech nezanechávali prach protože se nechovají uplně stejně jako klasický barvy. Přidáním Rapidu prášení barvy ještě zhorším.
Martin Černý: že je celkem k prdu, v tom bychom se shodli. Ale když ho použiješ jako ředidlo do barvy, a budeš tu barvu stříkat, tak to plastu neublíží. to je stejné jako aceton, ten můžeš použít stejně, model Ti to nesežere. Ale nesmíš ten model do acetonu namočit, to už ho pak sežere.
Taky to, že ho v návodu doporučují pro kovové barvy je v pořádku, a má to i logiku, tam má rychlejší schnutí smysl. Dokonce bych řekl, že je to to jediné, pro co má smysl toto ředidlo použít.
Na odstraňování barvy je paint remover
Ještě bych dodal další zkušenost. Přestože jsem naleptaný díl osušil, přípravek stále pracoval, protože druhý den byl díl naleptaný ještě více.
Koukám na ten text a říkám si, není chyba už v překladu J/A? Je tam psáno " met. paints" a nemá tam být náhodou "met. parts", což by byly kovové díly? Tam by ten aceton opravdu nevadil.
A není to ředidlo sice do barev, ale pro jiné materiály, třeba Lexan?
Vláďo, prosím tě , zkoušel někdo z vašich lidí jak se toto Rapid ředidlo chová při stříkání a co dělá s plastem? Pochybuju o tom, i když nejspíš diplomaticky odpovíš že prošlo vašimi testy naprosto bez problémů. Toto ředidlo je k ničemu, nic neurychlí a může způsobit problémy a smrdí jak svině po acetonový složce tipuju. Já ho používám na vyčištění pistole. Vylejvat ho nebudu když už jsem za něj utratil peníze.
Snad toto vlákno někomu pomůže, než udělá blbost jako já.
Pokud by Vám ta křídla zbyla, tak je moc rád odkoupím.
No ten text je v pořádku. Tohle není na čištění pistole, a už vůbec ne na mytí modelu od barvy.
to Martys, teď jsem na to koukal. Prodejce má přeložený právě tento text.
Nápověda |
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC: Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|