Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Special Hobby velký   Plastic Planet velký



denní zobrazení: 73810 / today visits: 73810

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
98) 27.09.2019-14:08  -  corsair    Life of Thud (Extraterrestrial Thudonis) aneb E.T.mimodelář

mow-Smajlik modelarSmajlik modelar

97) 27.09.2019-13:19  -  MoW    Life of Thud (Extraterrestrial Thudonis) aneb E.T.mimodelář

Thude, mohu se optat, kolik vám je let??? Prezentujete se tu tak, že se za vás stydím, i když vás neznám. Copak si neuvědomujete, jak se tu sám zesměšňujete? Ne ostatní, ale vy sám ze sebe děláte trotla. Vždyť i vždy slušný p. Šulc už si z vás nepokrytě dělá legraci, případně vás ignoruje. Vždyť vy si tu jen chodíte ukojit své exhibicionistické sklony a snad vám ani nevadí, že působíte jako malé, ukňučené a rozmazlené děcko, které všechno chce, ale nic nedotáhne do konce. Vzpamatujte se.

96) 27.09.2019-13:02  -  Thudův stín    Life of Thud (Extraterrestrial Thudonis) aneb E.T.mimodelář

Netvrdte mi, ze ten pan, ktery tu pise tyhle fantasmagorie. je zcela psychicky zdrav. Ridicak nema a tak sni o "robotickem autu", zbrojak nema, na vojne nebyl a tak blouzni o armadnim vybaveni. Ty bys byl rad, ty exote, kdyby ses jednou zmohl alespon na tu blbou oktavku.

95) 27.09.2019-08:25  -  El Thud    Life of Thud (Extraterrestrial Thudonis) aneb E.T.mimodelář

Ahoj ! Takže - jestli chci "instant modeling" - koukněte se na to trošku humanistickým pohledem.


Já třeba lepil toho nového Mustanga od Eduarda. Trup - docela to šlo, byl jsem spokojený, fakt to hezky pasuje. Pak jsem lepil žebra do šachty. OK. To je hezké. Pak jsem nalepil - jak nejpřesněji to šlo - a to už hezké nebylo, prostě mi tam nesedělo křídlo, rozlézalo se to. Četli jste recenzi v modeláři ? Myslím že to co v ní jest psáno bych klidně odsouhlasil.


Já už dlouhá léta podporuji to čemu říkám "Managment Modeling" - to je taková moje mantra, stručně řečeno - odpočinkový model. Tohle přesně splňuje klasická čtvrtková řada Tamiye. Dva rámečky, počet dílů snad ne ani do stovky, cena do pětikila, maximálně jednoduché, shake and bake. Všechno pasuje a je to hezké. Sice modely jsou staré přes dvacet let, ale tehdy byly špička a jsou stále, Tamiya jede svůj standard.


Z novějších modelů jsem si koupil Spitfire Mk. I New Tool 2018, ale ten mi už příjde zbytečně složitý, s dělenými díly, moc detailním kokpitem - asi to půjde slepit hezky, o tom žádná, ale už to prostě není na první pohled tak jednoduché....


Ano, proto vidím budocnost ve slide molds, kde odpadne tradiční dělení na poloviny ale do celku trupu, nasunete (vlepíte) sestavu kokpitu a nemusíte hlídat spoj, nemůže se vám tedy ani propadnout, není třeba brousit, tmelit nic. Pokud by bylo vylisované i křídlo vcelku (zatím jediný kit který znám co to tak má je velká bombardovací Mossie od HK) tak se vám nemůže nikde nic rozlézt, rozšklebit, nepasovat... Ideál - z pár dílů uděláte kokpit - nasunete ho do trupu (který je z jednoho kusu), do už vcelku vylisovaného křídla doplníte třebas tu šachtu alá Mustang od Edíku, dolepíte podvozek, zbraně... a voilá - hrubou stavbu máte hotovou do 20 minut, s barvením kokpitu do hodiny, geometrii hlídat netřeba ocas etc je klik klak (alá tamiyácký spit nebo nový gustav) - a samozřejmě maximální využití přesně pasujících dílů stylem - hele mamí bez lepení !" Ono to lepidlo není moc zdravého, vlastně celý ten náš koníček je docela jedovatý, tak proč lepidlo díky novým technologiim téměř nebo zcela neeliminovat. Takhle třeba dělá modely Academy, nové dvaasedmdesátinové Jety jako Super Hornet nebo Strike Eagle jsou klik klaky, na krabici to zdůrazněné není, ale jsou. A přitom povrchové detaily mají super (až na u Eagla kdo ví proč divné trysky)a vůbec vypadaj fajn. Sám jsem slepil všechny modely klik klak od Zvezdy(Stuka, Jak 3 a Bf 109 a pohoda jazz.


Vše je o osobním nastavení. Někdo vystrouhá model z kusu plastu, jiný dělá vakáč (aby ukázal že na to má), jiný ho rozkrytuje. Ale určitě je velká skupina lidí, co si u toho chce odpočinout a dobrý model by fakt neměl dát modeláři po pohodové stavbě nějakou facku, neměla by v něm být záludnost a může klidně poskytnout díly navíc pro detailisty (v tomhle se mi třeba líbí návod na Wellington od Airfixu, kde máte barevně vyznačené díly které nemusíte do kitu vůbec lepit, protože nejsou po slepení vidět, ale kdo je chce, může si je tam dát, kdo ne, tak nemusí a ničemu se neublíží.


Mně se třeba Mustang od Edíku líbi a tak se s ním poperu znovu, šachtu budu "brousit a brousit a ona si musí sviňa sednout), jasně, mám v kitníku airfix a tamiyu, ale prostě Eduard je nadřazený v povrchových detailech což je to, co dělá dobrý model a nadprůměrný model, že na to konkurence dlabe je v roce 2019 smutný, ale je to tak.


Na zjednodušení stavby není nic zlého, je moderní doba, pořád bude většina modelů pro puristy, ale bylo by fajn, kdyby existovalo vícero "relaxačních modelů". Že to není modelařina ? Víte, on si člověk zvykne na lepší. A tak se vám už nechce vracet ze smartfonu na tlačítkovou nokii, byť ve své době byla špička, protože vyťukávat SMS je opruz, potvrzování tlačítky zdržuje a kávovar, kde si můžete udělat kafe přes mobil je lepší nežli vařit turka.... Je to podobné jako války mezi konzolisty a PC master race. Ale když na konzoli se dá hrát (stále a furt) hned. Na PC čekáte x-hodin než se vám hra stáhne na konzoli hrajete hned. Osobně se nemohu dočkat i doby, kdy budou zcela robotická auta, zcela nový typ individuální dopravy, kdy auto se bude řídit samo, protože běžné auto sloužící pro přepravu z bodu a do bodu B - a ne hračka pro velký kluky - (čti Lambo, Ferrari, Buggati, Koenigseeg) je vlastně nudná věc, na řízení není nic epesního a cesta dejme tomu z Brna do Prahy nebo obráceně (a klidně i do Kodaně třeba) není nic, co by člověka naplňovalo nadšením. Představa že vytáhnu z garáže elektrické nebo vodíkové auto, naťukám klidně na mobilu adresu kam chci jít, uvelebím se v sedačce a řeknu - jeď a můj robotický "Jean" se rozjede a já můžu spát, jedu ve vlastním a nemusím si dělat řidičák abych jezdil v nudných autech na nudný cesty... Ano ! Tohle je budoucnost ! A neříkejte že to drandění za volantem služební Oktávky je nějaký terno.... jako ne !


 

94) 16.07.2018-04:36  -  Martys    Life of Thud (Extraterrestrial Thudonis) aneb E.T.mimodelář

Slava? Přesně!!!Smajlik modelar

93) 15.07.2018-20:36  -  kragh    Life of Thud (Extraterrestrial Thudonis) aneb E.T.mimodelář

"Pokud chcete modelařit tak airbrush a kompresor potřebujete" (příspěvek  č. 91). Dopihele, tak to by mě zajímalo, jaké hobby už asi 50 let provozuju, foukačku a kompresor nemajíce, přesto modely lepíce a občas i vystavujíce. Mohl by to mi to prof. Thud objasnit?

92) 15.07.2018-19:52  -  Slava    Life of Thud (Extraterrestrial Thudonis) aneb E.T.mimodelář

jojo, koupím si Ferrari a rázem budu jezdit jako Schumacher

91) 15.07.2018-19:29  -  El Thud    Life of Thud (Extraterrestrial Thudonis) aneb E.T.mimodelář

Tak to nečtěte - jednoduché Mr. Havelka.


Tak já si první Evo Silver koupil deset let zpátky. Kdo tyhle pistole zná, ví že jsou nejvíce "user friendly" respektive totálně blbuvzdorné a spolu s Iwatou patří ke špičce. Takže další volba pistole byla jasná...


A byly za starou fajn cenu, dneska už stojí obě mnohem víc.


Nicméně trošku nechápu pointu. Bezproblémové, špičkové vybavení je cestou k tomu dojít snadněji k cíli - pěknému modelu a jak si modelařinu předčasně neznechutit. A pokud je člověk ochotný zainvestovat do lepší výbavy, tak asi nemá cenu si kupovat Fengdu aby tě ostatní nepomluvili.


Pokud chcete modelařit tak airbrush a kompresor potřebujete. Ale doplňky ne, doplňky jsou tuning. (Nejpodivnější je tunit horší model, abych se s ním - při stejné ceně dostal na úroveň lepšího). jaký má třeba cenu tunit Mustanga nebo Spitfira IX od Revellu, když výchozí surovina nedosahuje kvality Tamiye ale s doplňky se dostanete na cenu té tamky... No a tuning Tamiye.... ale tak jasně, Lambo se dá tunit taky, že. Ale standard to není.

90) 15.07.2018-18:43  -  Martin Havelka    Life of Thud (Extraterrestrial Thudonis) aneb E.T.mimodelář

Panebože, ono to zase ožilo... A to to vypadalo tak slibně, skoro dva měsíce ani jeden jeho výblitek.....

89) 15.07.2018-17:50  -  Martys    Life of Thud (Extraterrestrial Thudonis) aneb E.T.mimodelář

Thude, ty jsi takříkajíc k posrání - v mém tématu brečíš o doplňcích za tisíce a tady páskuješ s Infinity a Evolution. Já mám 12 let kompresor Puma bez tlakovky a Triplex, na obojí jsem nemusel sáhnout kromě JEDINÉ výměny těsnění trysky a jde to bez problémů a s radostí, aspoň na mé poměry (a pokud nemám zrovná "líné" období - což teď mám).

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714035060.0736 forum