Válka Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Special Hobby velký   Plastic Planet velký



denní zobrazení: 37389 / today visits: 37389

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
34) 18.09.2016-18:09  -  HonzaP    Bücker Bü 181 Bestmann, Special Hobby 1/48, fit test

No, když už mne zde Fredy zmiňuješ, taky se vyjádřím, v bodech a popořadě -


 


Martin Černý se mnou v Plzni na cigárku opravdu o srovnávačce mluvil. Řekl mi, že ji dělat nebude a to z osobních důvodů. Doufám, že Martinovi toto zveřejnění vadit nebude.


 


Teď k Base - chápu, že SH bere tenhle Štěpánův počin jako akci mířenou proti vám. A zdánlivě to tak i vypadá. Napsal jsi zde na NBK, že byly pro tento projekt použity peníze Petra Muzikanta. Nebyly. Štěpán formu vyfrézoval za své. V KP o frézování tohoto konkrétního typu povědomost nebyla, naopak ve chvíli, kdy jsme se to dozvěděli, což bylo pár dní před vydáním, Petr Muzikant telefonicky s panem Šilhánkem hovořil. Vzhledem k tomu, že Štěpánova dílna je kdesi v Praze, pro veškeré subdodávky použil úplně jiné kanály - obtisky, krabičky, návody, ani jsme neměli jak to zjistit, natož aby to Petr financoval. Teď ta nejdůležitější věc - proč Basa nebyla namířena proti SH - na to je velmi jednoduchá odpověď. Jak jistě víš, součástí mírové dohody, jak to tady nazývají, je i jistý seznam typů, což bylo základem celé dohody. A v tom seznamu je i Basa s velmi zajímavou poznámkou, která ji posouvá směrem ke třetímu subjektu, nikoliv k vám. A protože ten třetí subjekt není součástí dohody, byla Basa vlastně pro obě strany volná. Sám pan Šilhánek v telefonátu s Petrem Muzikantem připustil, že byla zařazena mimořádně a v původních plánech nebyla. Myslím, že telefon na mne máš, můžeme si o tom klidně zatelefonovat.


 


Ad Modelhářovo (pardon Modelářovo) - podle mne má podobný status jako Novinky MPM, které vlastníte vy. Dnes všechno někdo vlastní. Důvodem odkoupení Modelářova byla idea mít vlastní mediální platformu, na které bychom se mohli bránit právě před různými "fit testy" atd., jelikož nám také leckdy přišly neobjektivní. Na Modelářovu je dnes různých recenzí několik, na různé výrobky a od různých autorů. Z nich mně osobně (a osobní názor je samozřejmě subjektivní) lživá, pomlouvačná atd. nepřijde žádná. Ani ta slavná na Spitfira. Myslím si, že po sedimentování počátků je dnes Modelářovo webem, kam překvapivě lidi chodí a články čtou. A je jich několik set denně podle počtu shlédnutí a přístupů. Aby u recenzí, náhledů do krabiček a stavěcích článků byla zachována vyváženost, text vždy zasíláme výrobci, aby se k textu vyjádřil. A jeho vyjádření nijak redakčně neupravujeme. Zatím s recenzemi žádná firma neměla problém. Pouze ICM se nám do stanovené lhůty a vlastně do teď neozvala.


 


Tvůj komentář jsme opravdu smazali, po poradě, protože i když se vztahoval k části recenze, kde se píše o Štěpánovi Stránském, byl podle nás za hranou. Osobní napadání na Modelářovu prostě nebude.


 


Pokud nám někdo dodá tu tady propíranou srovnávačku, zveřejníme ji. Pokud bude napadání prostá a bude se týkat pouze modelů. Rozhodně ji nebudeme sami od sebe iniciovat. Co můžeme udělat je poskytnutí obou modelů Stransky, které jsme na recenzi obdrželi. Její PDF formu dostaneš mailem osobně ty, abys mohl dodat vyjádření výrobce. Tvůj text beze změny zveřejníme. Stejnou možnost dostane i druhá strana. Samozřejmě.


 


Co se recenzí na modely týká, dělat je budeme, pokud tedy ji někdo z autorů udělá. A zveřejníme. S vašim vyjádřením, pokud ho dodáte. To není na truc nebo tak něco. To je prostě normální, že lidé chtějí číst o novinkách, chtějí to vidět z více úhlů (pozor, třeba některý model od vás u nás vyjde lépe než jinde). I proto tady Modelářovo je. A bude. Za mne osobně - můj pohled do krabičky na CASU a nebo Do - 27 by byl určitě pozitivní. Protože to jsou oba moc hezké modely.


Tak asi tak


HonzaP

33) 18.09.2016-16:08  -  Alfred Riedel    Bücker Bü 181 Bestmann, Special Hobby 1/48, fit test

Jako zaměstnanec Special Hobby k této záležitosti můžu jen říci:


ani na jeden z nezávislých modelářských naše firma nečinila nátlak, aby se nepsala srovnávačka modelů Bücker nebo aby se nepsalo o modelu Stránský. To je od toho anonymního interpunkčního znaménka lež. Jak a co budou psát je jen na rozhodnutích představitelů Modelwebu a Nymburského fóra a my jsme je vždy respektovali.


To Jenda/J. Polc: vzhledem k tomu, že Modelhářovo (pardon Modelářovo) je v podstatě podvod na modeláře (firemní web AZ/KP tvářící se jako nezavislý, určený k propagaci vlastních výrobků AZ/KP a hanění konkurence) a vzhledem k "objektivitě" recenzí zde uveřejněných a fungujicí cenzuře ze strany AZ/KP (příspěvky, které se "nehodí do krámu" AZ/KP se mažou, jak jsem si vyzkoušel na vlastní kůži), tak rozhodně nemáme zájem o nějaké recenze naśich modelů na tomto webu. Takže laskavě vynechte jakýkoliv model Special Hobby.


děkuji


A. Riedel


 

32) 18.09.2016-14:53  -  Jarda Galler    Bücker Bü 181 Bestmann, Special Hobby 1/48, fit test

Tak především jsem srovnával Basy obou výrobců a napsal jsem co mi vadí jak u SH (viz dříve) a u Stranskyho dnes - což naposledy zopakuji:
- začišťování dílů se mi nelíbí u žádného modelu, ale u SH je této činnosti o dost méně
- u SH plechy jsou + obtisk na palubku, Stransky nemá nic, takže nevím co se řeší
- přehnané porty mi vadí i u Avie od Eduardu a taky jsem to tady kdysi napsal. SH porty se mi zdají věrohodněji znázorněné (ale chápu, každému se může líbit něco jiného)
- křídla vypadají na každém modelu jinak - ať si tedy každý najde "ta svoje správná"..., ale opět věrohodněji na mě působí SH 
- špatná poloha podvozku je neoddiskutovatelná, stačí se podívat na fotky
- Ano, díl C5 má být na rámečku se skly vedle polohových světel, ale ani na jedné stavbě (např. na MF) jej nevidím

31) 18.09.2016-14:11  -  Mirek    Bücker Bü 181 Bestmann, Special Hobby 1/48, fit test

A před kterou válkou Jirko??????

30) 18.09.2016-14:05  -  jirka dominec    Bücker Bü 181 Bestmann, Special Hobby 1/48, fit test

Už před válkou jsem mluvil s okresním hejtmanem o tom, že by tady měla být dobrovolná registrace.

29) 18.09.2016-14:03  -  Aleš    Bücker Bü 181 Bestmann, Special Hobby 1/48, fit test

Na to, že žádná srovnávačka ani recenze na Stránského tady není, tak je tu živo až až.Laughing

28) 18.09.2016-13:19  -  Vlasty guru    Bücker Bü 181 Bestmann, Special Hobby 1/48, fit test

Proč se má psát recenze, natož srovnávací, na model, jehož výrobce má pozastavenou živnost?

27) 18.09.2016-13:06  -  Zerodiver    Bücker Bü 181 Bestmann, Special Hobby 1/48, fit test
Docela mě zaujala ta Gallerova horlivost, najít chyby na Stránského modelu, dokonce na jednou i začal srovnávat model s předlohou, což je přeci jemu a Malému zcela jedno u jiných modelů, neboť oni posuzují jenom se stavitelnost modelu ála fitt test

"- posunutá dělící rovina na všech dílech včetně nevyhlazených stop po fréze - a to dost "

nevím jak se může posunout dělící rovina a stop po fréze jsem si moc nevšimnul, ty má i Eduard na dílech, ale chápu, že se hodí vše do krámu


"- chybějící doplňky jako plechy s pásy nebo alespoň palubka v obtisku - vše se musí dodělat"

ano, to nemá většina modelů, palubka je detailní a snad jenom ty pásy by bodly. Nevšimnul jsem si, že by to duo Galler /Malý kritizovalo nějak moc jinde u jiného výrobku

"- na můj vkus nevěrohodně vystupující porty, umocněné vymyšlenou latí přes celé rozpětí, naopak na kýlovce není ani náznak po žebrech "

ty porty jsou zhruba stejné jako na Eduardu, jenom s tím rozdílem, že tam jsou takto vystouplé na 1:72 a tady je to čtvrtka. Stačí si porovnat jemnost portů stránského Basy a eduardovského SSW.
Ta ˇ"lať" tam je a jedná se o olemování plátěného přechodu na dřevěný potah. Potah pevné části SOP a VOP je tvořen překližkou, nikoliv plátnem a proto se to někde po čase jemně zvlní a někde je to rovné.Na modelech se všeobecně naznačuje jenom plátno.


"- patrně podle výkresu ve starém Modeláři dělaná křídla včetně špatného profilu, ze kterého pak vychází i špatná poloha podvozkových nohou - ty jsou příliš daleko od náběžné hrany a tím postoj modelu působí divně, stejně jako ta "větroňová" křídla"

Silně pochybuji, že ví Galler podle jakých výkresů to Stránský dělal, o tom, že nechodí ke Gallerům pro radu, tak o tom nepochybuje snad nikdo
Křídla má Bestmann skutečně "větroňová" stačí se podívat na níže uvedené odkazy. Srovnejte hloubku koncového profilu s modelem.

http://farm9.static.flickr.com/8335/8128330524_77e7347354.jpg
http://cdn-www.airliners.net/photos/airliners/7/6/8/1967867.jpg?v=v20
https://www.google.cz/search?q=bucker+bu-181+bestmann&biw=1097&bih=516&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwir44bH3pjPAhXMC8AKHbhpBmAQ_AUIBigB#imgrc=HPpV_9wukzcHHM%3A
http://www.airteamimages.com/pics/29/29916_800.jpg
http://flyghistoria.se/Images/1939-1945/bestmann_top_pd.jpg


"- na švédskou verzi chybějící díl světlometu č. C5 - a jak jsem se díval na fotky výlisků, tak chyběl ve všech recenzích"

Díl C5 ve své stavebnici mám, je u kabinek ze zeleného plastu.


Doufám, že když Galler inovativně ve fit testu začal porovnávat předlohu se vzorem, tak se teď rozepíše o chybách na modelu Special Hobby
26) 18.09.2016-11:57  -  ...    Bücker Bü 181 Bestmann, Special Hobby 1/48, fit test

Máťo já chápu,  že se snažíš zalíbit na všechny strany a udržet v sedle M4, ale lžeš. Je to tvůj boj a myslím si,  že na to dojedeš.

25) 18.09.2016-11:53  -  ...    Bücker Bü 181 Bestmann, Special Hobby 1/48, fit test

Gallere ty jsi sprostý lhář a Zbyněk má pravdu. Vy skáčete jak bossové pískají a fixlujete až hamba. Tady se již jeden z vašich šéfů přiznal, že vám dal befel, jak máte fittest na jejich model napsat. Važ Gallere slova, se Škopánem souhlas.

1  2  3  4  5  6  7  8  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1713618236.314 forum