![]() |
![]() |
![]() |
Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
denní zobrazení: 12347 / today visits: 12347 |
Jestli jsem napsal na začátku fit testu, že jsem plánoval tento model dokončit, tak v průběhu stavby mě to přešlo...ale pak mi to nedalo a ačkoli má tento model všechny předpoklady k tomu, že by měl především letět, tak jsem jej, pro jeho neokoukanost dostal do stavu, kdy jej bez výčitek strčím do vitríny.
Pěkné a celkem přesné hodnocení napsal Z. Škopán na MF - nemám co bych k tomu dodal, snad jen, že jiný běžně dostupný model tohoto typu není, takže na všechny nářky na (ne)kvalitu a cenu musí britofilové brát to, co je.
...a ještě jsem zapomněl jednu fotku na konec:
Tvé zprávy jsem si všiml až teď Zbyňku, ve chvíli, kdy sem chci dát výkres M.B.5. Třeba se někomu bude hodit. Tvůj přístup ke stavbě je OK. Jen si říkám, že vyšperkovávat jakýkoli polotovar je zbytečná ztráta času, ovšem to je můj přístup k věci, stejně jako každého, jestli si nějaký model koupí nebo ne. Smůlu pak vidím v tom, že se to vždycky prodá, ale z těch, co to koupí, to postaví málokdo a výrobce pak nabývá dojmu, že udělal dobrý model a nemá důvod vyvíjet příště snahu o zlepšení.
Napíšu to asi takto. Modely stavím cca od roku 1970 a tak už za ta léta, když člověk něco dostane do ruky tak asi tuší jestli je to špičkový model nebo vyhodil peníze za sračku. Sednout ke kompu a napsat názor je jedna věc, ale chtěl jsem svojí stavbou vyrazit lidem "sympatizujícím" s touto firmou z huby respektive "ruky na klavesnici" nízké až pudové attaky.
Je o mě známo, že si servitky neberu, mojí výhodou je, že se považuji za lodičkáře/ponorkáře... letadýlka stavím okrajově. Proto nejsem kromě firmy ŘOP os. (která plní mé lodičkářské touhy ... viz novinka SMS Bodrog v 1/350) na žádné jiné firmě závislý.
Cena modelů jde nahoru dovozové stavebnice prochází zdražovacím průtokáčem zn. Corfix, Domácí výrobci potichu také lezou s cenou nahoru a tak modelařina začíná jít opět zase do peněz. A tak mnoho lidí začne velmi zvažovat zda a co si koupí. Já osobně mám dvě měřítka pro to jak utratit peníze (upozorńuji že poctivě vydělané). Chci buď raritu (ano asi 80% mých ponorek jsou velmi drahé (až 95 USD) zahraniční resiny, pracně sháněné po celém světě pošta a porto) nebo chci "odpočinkovou" kvalitu.. za odpočinkovou cenu.
P.S. včera jsem byl u zákazníka na výluce a vrátil jsem se domu až dnes ráno okolem 4 a pak když jsem šel do práce tak jsem rozespalý prohlížel M.B5 a co čert nechtěl updl mě na zem ... grr naštěstí jsem urazil jen prodloužení SOP na spodku..uff
Jinak Libore to přihlašování přes e-mail je opruz.. nešlo by nějaké trvalé vyřešit
Jinak jsem Zbyňku sledoval Tvé počínání a když jsem viděl co za úpravy na tom děláš tak jsem již z počátku měl pochybnosti jestli je příčinou maximální míra Tvého entusiasmu vůči danému typu a nebo absolutní ztráta soudnosti. Kolik práce to jen muselo dát, a přitom je to taková blbost s18.
To stanislav šlechta....
při stavbě jsem o tom uvažoval. Mám dva vraky seafanga CMR a AZ ... kabina je o poznání menší. navíc Spitfire/sefang/ spiteful jsou také o poznání menší včetně menšího průřezu trupu a jiného radiusu hřbetu. DTO je Tempest. Nezdá se to ale M.B.5 je opravdu velký.
Kabina musí být přímo připravená k modelu aby pasovala ve všech rovinách.
Mirek: snad by to fungovalo, nicméně nejsem z těch, kteří by napravovali očividné chyby výrobku a trávili drahocenný čas nad jeho úpravami, navíc když zdaleka nejde jen o úpravy překrytu kokpitu. Výhodou výrobku pak může být, že ho z těch koupěchtivých postaví málokdo, protože většina si ho stejně zařadí jen do sbírky nepostavených krabic.
Libore párkrát už jsem to dělal, a je to řešitelné. Jen si musíš udělat šablonku (třeba dřevěnou), do které ji při zahřívání vmačkáváš. Ale faktem je, že je to podstatně větší vopruz, než kdyby tam výrobce dal kabinku, která pasuje...
Kabina z Tempesta nebo ze Spita XVI sice vypadá podobně, ale má úplně jiný rozměr. V obou případech.
Kabina z Tempesta vypadá na první pohled úplně stejně, chce to zkusit napasovat.
A nepasovala by tam kabinka z něčeho jiného namátkou Směrovácký Tempest, Edí Šestnácka?
Nějaký nahřívání nikam nevede,i kdyby se to tedy povedlo tak čelní štítek bude jak u Spitfire Mk F R 47
Nápověda |
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|