Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
denní zobrazení: 11019 / today visits: 11019 |
K nasazení zbylých dílů - sestav nádrží se závěsníky nebo vnějších krytů podvozku není co dodat, stačí je namáčknout do příslušných otvorů. Kryty jsem v místě styku s nohou raději pojistil kapičkou lepidla. Kabina je zavřená, vypadá tak líp než s krytem v otevřené poloze. Přidal jsem sloupky antén, protože je to model Mustangu nasazovaného z Iwo Jimy na "very long range missions" při doprovodu B-29 nad Japonsko. Ještě musím dát pár drátků imitujících antény na SOP.
Vrátím se ještě k překrytu kabiny - tady je vidět jeho správná pozice v otevřené poloze.
Došla řeč na obtisky. Výsostné znaky na trupu jsou z aršíku ze stavebnice. Jsou na první pohled "prkené", ale po aplikaci s pomocí Mr. Softeru (původního) a po vyschnutí kapaliny se přeci jen vcucly. Stejně ale bylo potřeba pomoci jim trochu do spár, k čemuž používám nehet ukazováčku vlastní pravé ruky, v nýtových řadách pak nastoupilo nýtovadlo (na fotkách jsou znaky ještě bez něj). Nápis na přídi, kresba řezníka, symboly misí, znak pod kabinou a číslo jsou z aršíku Hussar Productions. Tyto jsou o poznání tenčí a na softer reagují o poznání líp a rychleji.
Odsuvný překryt kabiny sedí v zavřené poloze docela obstojně, je dost na volno a proto se bez lepidla těžko vycentrovává. V otevřené poloze nesedí úplně echt. Díl má uprostřed znatelný šev.
Ajvaj co to je brr.Lepší asi prsknout rovnou černý surf nebo kamo RAF?
Posuvný kryt jsem chtěl nechat v otevřené poloze zafixovaný, ale když Standa tak hezky prosí, dám ho tam volně, ale až na nabarvený hřbet. Protože chci tentokrát - byť v rámci fit testu - model udělat nabarvený, začínám barvit. Použiji Alclady II, jako podklad dávám lesklou černou Gunze "Cé". Nikdy se mi zatím nestalo to, co nyní - na nastříkaných plochách se objevily místy matné skvrny. Přičítám to kvalitě výlisků, které nejsou ideálně hladké, což je u povrchu v barvě kovu alfa i omega úspěchu. Matné fleky nezmizely ani po opakovaném přestříkání barvou, nepomohlo ani přestříkání ředidlem na "céčka". Napadlo mě fouknout to lesklým Gunze lakem, zase nic. Nakonec mi pomohlo přestříkání Pledgem a na něj znovu lesklou černou. Bál jsem se tam ty fleky nechat, nevím co by to udělalo s Alcladama. Snad bude jistější fouknout celý model surfacerem po jeho předchozím přeleštění a až pak na to černý základ, což jsem neudělal, fit test je fit test se vším všudy a poradit si člověk obvykle dokáže.
Trvám na posuvném překrytu vidím to tam v návodu (šipka dolů a šipka směrem k čumáku) dovolím si použít fotku
Přikláním se k Jardově teorii,konstrukce trupu je řešena s co největším důrazem na eliminaci spojů.Za pozornost stojí taky správné vyosení náběhu SOP doleva.
Není to náhodou kvůli odsunovacímu překrytu flígra?
A na kliklak to teda vypadá to dost dobře, jak je na tom rozměrově, tvarově atd.
Já bych řekl, že je to proto, aby na hřbetě nevznikla spára - jinej důvod mě nenapadá.
Nápověda |
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC: Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|