![]() |
![]() |
denní zobrazení: 4321 / today visits: 4321 |
Kdepak, Mirečku. Te šmejd nezmizel. Ten bude mít tu drzost kandidovat na prezidenta.
A obávám se, že bude ,,zvolen"...
Jo.
Tak pořád lepší když se perou takhle, než když se v 68 praly dvě party komunistů a jedna z nich si pozvala na pomoc ruskýho kámoše...
Kalousek není a už se perou . To je reprezentace ...
Jestřáb lesní.
Sežral tady letos dvě slepice.
Jo, a kalousek* , ten hraje divadlo. Bude škodit z ,,druhého sledu" .
*- jména sviní píšu malým písmenem na znamení opovržení.
Nevím, Mirečku. Jsem u sebe. Dovím se v neděli...
Pzkpfw IV. jsem tam dal v souvislosti s tím, co psal pan El Thud.Také se mi tento pancerkampfwágen líbí.To co píše o Vůdci a Habsburcích je zajímavé. Je třeba si neustále doplňovat znalosti.
Včera tu zuřily živly, taxem neměl na nic čas.
A musim pochválit žabáky za výkres na křídlo A-320 ! Konečně to jednou řádně navazuje na sebe - a dokonce nezapomněli dát odkazovou čáru na výkres části mezi zadním nosníkem a spoilery! To se u nich nevidí!
Hockey - dneska Třinec udolal Litvínov dvajedna u nich.
Tygři a chytráci jsou pro Spartu oříšek, pravdaže...hlavně při plejoff.
Divá zvěř se dnes neprojevila. Ta vichřice všechno zvířectvo vždy dost vystraší.
Tak co hrochu nesežrala tě divoká zvěř? Hele co se to stalo na tý Ruzyni? Prej nějaký letadlo vjelo na dráhu aniž k tomu dostal povolení a zrovna byl na finále někdo jinej?? Naštěstí bez následků.
Doporučuju knížku Hitler a Habsburkové. I když vlastně to skoro vůbec není o Habsburcích, je to hlavně o dětech zavraždeného arcivévodského páru... A popravdě, když sem to četl, tak mi bylo stydno, jak hnusně se k nim 2x tahle země zachovala. (Zvláště, když vezmete v úvahu, že to bylo z polovičky vlastně Češi). Nejdřív osiřelým dětem sebrali Konopiště (s tím, že odjíždí jenom na chvíli) a po druhé světové válce (kdy jeden syn padnul na východě a druhý se ztratil někde v táborech SSSR, poté co byl zajatý v ČSR, a i když ho hledali na přímluvu od královských rodin celé Evropy, nikdy se nevrátil a umřel v gulagu v roce 1948). Prý se vnuci Františka Ferdinanda a hraběnky Žofie Chotkové soudili o Konopiště, ale v roce 2013 bylo všechno zamítnuto... a po II. světové vystěhovali i dceru Františka Ferdinanda z Nostického paláce... A její bratři (žádný se nedožil 60.) byli první političtí vězni v Dachau, jednoho pustili dřív ale druhýho až na samým konci války, protože nenáviděl Hitlera a před anšlusem Rakouska rozflákal výlohu německý cestovky, ve který byla fotka Hitlera a svítící svastika. Takže jeho bratr byl braný jako politický vězeň, ale on jako terorista... A přiznám se, že jsem netušil, že jedním - ne li hlavním - důvodem, proč Hitler tak rychle anektoval Rakousko, bylo to, že tam mělo být referendum, ve který se mělo rozhodovat jestli se stane zase zpátky monarchii - s císařem Ottou - nebo ne, a vypadalo to že se tak stane. Proto i ten plán na anexi (anšlus) nesl název Otto. Ale je tam i hezky psaný, jak spousta Rakušáku za války se chlubila jak vítali Führera - a po válce - tam nikdo nebyl, nikdo ho nevítal a nebyl nacista....
Ale nechybí samo ani popis toho, jak vlastně Franz Ferdinanda spousta lidí nenáviděla, protože si vzal češku a byl pro nový uspořádání monarchie....Dokonce před oním osudovým atentátem noviny na balkáně psaly že přijede Franz a jeho česká k...va....
Dokonce prý manželovi dcery F.F. řekli, po válce, že když se zřekne svý habsburský manželky, tak mu nechaj Nostický palác (dnes Ministerstvo Kultury) a on jim řekl - Ale moje žena přece žádná habsburská manželka není a nikdy nebyla... (Což je vlastně pravda...)
Je to fakt moc hezká a čtivě napsaná knížka, i když vzhledem k mnoha okolnostem smutná...
Docela by mě zajímalo, co by se stalo, kdyby se to referendum stihlo a fakt byl na konci třicátých let zpátky v Rakousku císař.... ale to je to coby kdyby....
Já bych se za krále nebo císaře nezlobil, ale radši než habsburky (přece jen to Franz Josef pokaňhal s tou první válkou) viděl třeba zase Lucemburky... kde monarchie (byť knížecí) funguje dodnes.
Nápověda |
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra IPMS NYMBURK
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
IPMS NYMBURK, z.s. IČ 22873171
|