Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
denní zobrazení: 13596 / today visits: 13596 |
Damire, sám nevím kde se stala chyba, protože jak jsem se zmínil dříve, délka vzpěr je daná, sklon bočních vzpěr taky a vzpěry jsou nalepené do naznačených otvorů.
Příště bych asi zkusil slepit dvěma vzpěrama ( i s tím véčkem) k sobě oba plováky a v této fázi vše přilepil k trupu a nechal zaschnout v přípravku na držení geometrie. Teprve potom bych dolepil boční vzpěry i za cenu jejich rozřezání...ale třeba to někomu vyjde slepit lépe a snadněji...
Jardo, můžeš zkrátka vysvětlit, co je s geometrií špatné, a jak přesně tento problém vyřešit? Když se vzpery polepe do dírách, nevypadá to v pořádku?
...tak jsem Letova po večerech domatlal (zatím bez barvy). Víceméně se moje zkušenosti shodují s tím, co popsal Libor ve stavbě kolové verze dříve, jen s táhly křidélek jsem neměl tolik starostí, i když by opravdu potřebovaly být o 0,5 -1 mm delší ...
http://www.ipmsnymburk.com/forum/viewtema.php?ID_tema=39003
...a v plné kráse nakonec:
Jardo, to zadní véčko určitě nemělo být spojené s bočními vzpěrami a když koukám na originál, řekl bych, že jsi je mohl dát i kousíček dál od sebe. Je na to moc hezká fotka z nějaké výstavy. Já vím, že to lepíš z krabky, já jen pro informaci.
Díky za test, bude sehodit. Mě osobně vzhled samotných plováku dost zklamal. Na originále ty nýty jsou vidět a KP plováky působí prostě efektněji.
Ano, Davide, ten návod s Matrou a dalšími vypadá divně, ale chápu to taky tak, že bylo potřeba něčím vyplnit půlku stránky...(já bych tam dal třeba reklamu na již dříve vydanou kolovou verzi...třeba...)
...takže něco k plovákové verzi:
Několik vět ke konci:
I když jsem vše slepil bez zkracování nebo nahrazování vzpěr, tak to asi nebylo to správné - ve výsledku nemůžu být spokojen s geometrií plováků, čímž doporučuji některý z přípravků na dodržení geometrie. Potom by se ale mohlo stát, že se některé vzpěry budou muset upravit. Zrovna s instalací plováků nám návod moc nepomůže a ani informace v bodě 12 (jak daleko od sebe má být osa plováků) - je mi celkem k ničemu, protože vše závisí na délkách vzpěr a ty jsou dány.
Zrovna tak je dán i dopředný sklon vzpěr (v porovnání z těch mála fotek na webu se mně zdá malý... a možná by ty vzpěry mohly být i silnější)....jo, a ještě další, trochu spíše osobní výtka - ty staré KP plováky mají něco do sebe díky svým nýtům.
Jinak plováková letadla mají vždycky své kouzlo, ale dostat model do barvy nepůjde stylem "z jedný vody načisto"...nějaké ty navíc podklady budou potřeba.
Vím, že je to myšlené jinak, ale i tak by poslední strana návodu by měla jít do sekce vtipy aneb Matra podvěšená pod Š328
Novinka letošního ModellBrna v podobě plovákového Letova Š-328v (ale s koly se dá postavit z této krabice také)...a ta zde již byla představena:http://ipmsnymburk.com/forum/viewtema.php?ID_tema=39003
Nejprve pohled do krabice:
Nápověda |
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC: Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|