Válka Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 179315 / today visits: 179315

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
51) 25.09.2017-00:11  -  MartinŠ    E-day 2017 a MR seniorů v plastikovém modelářství

Podle mého se eday 2017 povedl. Nejsem prodejce, takže to nemohu hodnotit z jejich pohledu. Z pohledu návštěvníka byl dopolední nával v úzkých uličkách docela děsivý. Ale pak už to šlo. Vzduch k padnutí, ale shodou okolností jsem byl u toho, když se jednomu z návštěvníků podařilo otevřít okno (teď mluvím o malém sále). Příště to snad pořadatelé udělají sami. Jako docela velký mínus - ale rozhodně se to dá do příště napravit - je jako poměrně často světlo. Tedy mizerné světlo. Ono ani tak nejde o to, že bylo hodně do žluta, ale že bylo slabé a měnilo se po pár krocích. Takže nastavit vyvážení bílé sice na foťáku snadno jde, jenže když to musíte dělat po pár krocích, je veliký problém. A když se pak dostanete do okamžiku, je díky tomu uzávěrka otevřená příliš dlouho, foťák neudržíte, tak je možnost jen blesk. A to není vždy ono. Už kvůli patině... Také by neškodilo, kdyby organizátoři pro příště vedle textu '... rychlé občerstvení je do patnácti minut...' dali i nějakou mapku. Když znáte směr, jde jít i rychleji, když ne, bloudění zabere mnohem více času. Ale jinak se to povedlo. Osobně jsem byl doslova nadšený z možnosti vidět tam pány Šorela, Velce a Petráčka. Když pominu modely, tak tohle byl - alespoň pro mne - zážitek. Už proto, že jsem pak měl s panem Petráčkem možnost mluvit tak dlouho. A vyptat se na všechno, co mě kolem toho, co bylo za Ábíčkem (komiksy, modely, obrázky...) a svého času přivedlo k modelům, resp. figurkám. Tedy nebylo to to jediné, ale to sem teď nepatří. Za tohle patří pořadatelům veliký dík, že to takhle zorganizovali. Omlouvám se za dlouhý text, ale fakt to stálo za to. Z mého pohledu nejlepší eday od Plzně (od té doby jsem zatím žádný nevynechal).


Kdo se nedostal, fotografie na mém blogu, další budu přidávat. Mám jich hodně.


eday 2017 - fotografie I.

50) 24.09.2017-22:40  -  Honza Hora    E-day 2017 a MR seniorů v plastikovém modelářství

Ahoj!


Tak předně by si měl Jirka Brož zopakovat vyjmenovaná slova. Zamýchat tam rozhodně není.


No a co dodat k výstavě: Plusem bylo to, že byl mnohem blíže záchod. Samotnou výstavu modelů jsem neměl možnost navštívit, neměl jsem střídání. Stravu jsem vyřešil obloženou houskou a lahví minerálky, neboť jsem měl signály, že stravování tam bude problémem. Parkování... to je samostatná kapitola. Při odjezdu jsem poctivě zaplatil 140,- a pak jsem zjistil, že je trvale zvednutá závora a svírtí zelená. tak by to možná bylo lépe avizovat předem.


No jasně, koberce jsou koberce...

49) 24.09.2017-19:17  -  Jirka Brož    E-day 2017 a MR seniorů v plastikovém modelářství

Za IPMSCZE při SMČR bych chtěl poděkovat všem, kteří se zúčastnili soutěžní části této akce. Bylo to opravdu velmi hektické, neboť vtěsnat do jednoho dne  program, který jsme měli běžně na dva dny bylo téměř na hranici možností. Přesto se vše nakonec zvládlo v požadovaných termínech. Velkým problémem bylo to, že prostor na stolech byl připraven podle loňského, do té doby rekordního ročníku a podle počtu přihlášených modelů do pátku rána. Oproti tomu modeláři přinesli modelů ještě o cca 150,- více a stoly tudíž v některých kategoriích praskaly ve švech.
Abych zrekapituloval akci v číslech. Na stolech jste mohli vidět 1256 soutěžních modelů, z toho přes 70 v kategorii MASTERS. Na stolech 27 SIGových a klubových výstavek se nacházelo dalších 634 modelů.
Nejvzdálenější soutěžící modelář pocházel z Nového Zélandu. Cizinci se neztratili ani v kategoriích MASTERS, kde zabodovali v několika kategoriích.
K tomu, že pod modely v MASTERS nebyly bodovací listiny- bohužel akce byla tak napnutá a hektická, že jsme je prostě nestihli z výpočetního střediska přinést.


Zde si můžete stáhnout výsledkové listiny:


https://ulozto.cz/!h5AisvatXqyi/mistrak-pdf


https://ulozto.cz/!zOZxuOnsyjzW/seniori-pdf


https://ulozto.cz/!kspXUEZjrnIZ/zaci-pdf


 


P.S.


Omluva Veselým lepičům- bohužel jsem musel zamýchat tento týden umístněním klubů, neboť se na poslední chvíli přihlásil modeláři z Velké Británie. Pak už nezbylo, než improvizovat.


 

48) 24.09.2017-16:18  -  Martin "moloko" Mígl    E-day 2017 a MR seniorů v plastikovém modelářství

Za celý klub bych chtěl poděkovat organizátorům, společnosti Eduard za možnost prezentace jiného pohledu na modelařinu, než jen uniformovanou dokonalost ve všech ohledech.


Akce změnila oproti minulosti místo konání, což vyvolalo určité emoce, které provázeli celou akci, nicméně kdo chce psa bít, vždy si najde hůl.


Závěrem posíláme "light" pozdrav z naší Edayové Afterparty.



Martin "moloko" Mígl


 


PS:Pane Brož, když už objednáváme stůl a požadujeme být vedle kolegů z Broumova...no nic jen povzdechnutí nad organizací. 


47) 24.09.2017-12:45  -  Martys    E-day 2017 a MR seniorů v plastikovém modelářství

Tak ještě abych nebyl tak negativní, tak samozřejmě beseda "kmetů" byla super a organizace ze strany Eduardu asi žádnou větší chybu neměla. Ale příště snad asi raději jinde, prosím...

46) 24.09.2017-12:35  -  Václav.L    E-day 2017 a MR seniorů v plastikovém modelářství

...důležité bylo řečeno. Za sebe bych rád poděkoval Eduardům za organizaci, pozitivní a vstřícný přístup všech jejich zaměstnanců i za "Maňáka"... A taky všem, kteří přivezli své krásné modely! Jako vždy perfektní inspirace... Díky!!!!!


Pro mě byl nejhrůznější "retro" zážitek z baru nad Bowlingem, kde jsem si s kolegou dal lahvovou třetinku Prazdroje (60 Kč). Obsluhující barman byl neuvěřitelnou esencí nasranosti, arogance, neochoty a přezíravosti... To už jsem fakt ale hodně let nezažil.... Retro holt frčí... Cool


 


 

45) 24.09.2017-12:32  -  El Thud    E-day 2017 a MR seniorů v plastikovém modelářství

Vždyť v Praze jsou dvoje výstavní prostory - Výstaviště v Holešovicích (kde bývalo ModelHobby) a Výstaviště v Letňanech (kde bývá ModelHobby teď.) Já se na e-day letos vypravil -ale nedojel...takže zase se podívám na modely jen fotkách (Vzhledem k tomu že jsem malej a mám tlustý brejle bych asi neviděl nic i kdybych tam byl :( co tu čtu...). Ach jo :(


 

44) 24.09.2017-12:10  -  Marek Mincbergr    E-day 2017 a MR seniorů v plastikovém modelářství

Tak jestli mohu za sebe pár postřehů:


- Světlo nebylo dobré. Velký sál ještě "trochu šel", ale malý, tam to bylo zlé. Minimálně po ránu, pak se to trochu zlepšilo, protože se rozsvítil jeden další lustr. Ale ono to zas tolik nevadilo, protože byl problém se tam dostat. Až při vyhlašování se to uvolnilo.


- Stravování bylo ale opravdu zoufalé. Nezažil jsem, aby se směna v hotelovém lobby baru střídala cca 10-15 minut, během kterých se nevydává. Za to ale Eduardi opravdu nemohou. Nabídka jídel v podstatě nebyla, navíc s velmi divnou organizací v hotelové restauraci. Něco dávalo tušit už páteční soaré v zadní pivovarské hospodě. Na druhou stranu, nikomu z modelářů, jak znám jejich prporce (počítám v to i sebe), nemůže uškodit dvacetimunutová procházka do OC Chodov, kde byla nabídka diametrálně odlišná.


- Podle mého názoru narazil hned první Eday v tomhle hotelu na kapacitní strop, možná ho i překročil. Není kam dál růst a to tam nebyli někteří velkoprostorovější prodejci. Myšleno větší stánek, například Pavel Rampír, auta nebo lodičkáři. Ti by ale zase mohli využít hotelový bazén. IMHO nepomůže ani využití dalších menších sálů. Už takhle to bylo podle mne dost rotříštěné.


- Jsem z Prahy, takže čistě sobecky mi dříve vícedennost akce nevadila, ale myslím si, že stlačení do jednoho dne byla chyba. Návštěvníci, co se předtím rozložili do dvou dní, přišli letos najednou. A bylo to znát. U dvoudenní akce máte kolem poledne druhého dne na prohlížení modelů prostor a klid. Chápu, že mnohým může z různých důvodů přespávání v místě nevyhovovat, ale když někam jedu, tak s tí m počítám předem a svůj program tomu uzpůsobím. Do Mošoně (například) taky nejezdím na otočku a nikdy jsem nezaznamenal nářky na vícedennost.


- Moc nerozumím výtkam, že nebylo možno si brát modely dřív. než v šest Stačilo si předem přečíst program. Nebyl psán ani fontem čtyřkou, ani "bílou na bílém". Jasně tam bylo deklarováno, že modely je možno sbírat až po šesté a že dáním modelu do soutěže s tím souhlasíte. Pak s tím dopředu počítat při plánování. A nebo tam model prostě nedat, ať si trhnou. Ale jsme v Čechách, je tu vcelku populární sport na pravidla kašlat a pak nadávat na to, že je nikdo nedodržuje.


Za mne osobně - organizačně velmi dobře zvládnutá akce v bohužel ne zcela vyhovujícím prostředí s otřesným zázemím dodavatele prostor a služeb.

43) 24.09.2017-10:55  -  Libor Malý    E-day 2017 a MR seniorů v plastikovém modelářství

Ne že bych se chtěl nějak baťůžkářů zastávat, taky mi v tramvaji nebo v metru vadí, když si svůj hrb nesou na zádech i uvnitř dopravního prostředku, ale zde bych to přičítal prostorovým možnostem obou sálů. Jinými slovy, v garážích či pro takovouto akci vhodnějších prostorách by to tolik nevadilo.


 


Co se kvality stravování týče to bych pořadateli akce nevyčítal. To asi dost dobře ovlivnit nemůže. Nicméně, jak zmíněno níže, nabídka jídel i kvalita obsluhy na "x" hvězdičkový hotel byla tristní co jsem měl možnost slyšet od kolegů. Osobně jsem vyzkoušel jen jednu desítku Starouše u baru za padesát na zapití "oběda" zakoupeného v sousední vietnamské prodejněSmajlik modelar.

42) 24.09.2017-10:44  -  Roman_CZ    E-day 2017 a MR seniorů v plastikovém modelářství

No, ale tak tam má být nějaká hlídaná šatna? Já prostě nějaký proviatnt sebou potřebuju, když jedu s klukem půl republiky a ještě když ten slavný 4**** hotel nemá co k jídlu. Na každém vesnickém plese to jde a tady pro x stovek lidí to nejde.

1  2  3  4  5  6  7  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714159834.7459 forum