Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 17931 / today visits: 17931

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
403) 20.08.2018-09:51  -  Vladimír Šulc    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

Standa-e: to nemá s kšefty nic společného. To je o redakční práci. Autor píše recenzi, redaktor to má srovnat tak, aby všechno, co je v rubrice, mělo nějakou vnitřní logiku. Úroveň redakční práce podle mě není v našich časopisech pokud jde o recenzní rubriky dobrá. Vychází to tak, že všechny modely jsou si plus minus rovny.


A to, že od nás někdo implicitně očekává kvalitu a proto naše produkty hodnotí přísněji než jiné, od kterých kvalitu neočekává, je jedna ze základních chyb. Tak to prostě být nemá - ale to je otázka pro jiné téma. Jestli se o tom chcete bavit, otevřte další téma.


A ukončit recenzi tím, že mě zklamala nepřítomnost koleček...to je závěr jak stehno Smile


 


 

402) 20.08.2018-08:57  -  standa.e    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

Vladimír Šulc: Myslím, že očekávat od autora recenze na Cometa (Václav Hochmuth) jakési vyvažování textu vůči recenzi na Liberatora (Jakub Vilingr) či naopak by bylo asi... Pozoruhodné. Dost dobře si to neumím představit. Navrhujete nějakou redakční videokonferenci, kde si redaktoři stanoví "normu čísla", od níž se bude odvíjet hodnocení ostatních modelů - "Takže, páni autoři, hybaj do práce! Přepisovat, upravovat, šup šup ať to lítá! A hlavně svobodně, a aby to bylo spravedlivé!" nebo že pak redakce zasedne a začne text svých autorů ohejbat, protože jsou "příliš hodní" nebo naopak "příliš kritizují"?


Vím, že vám tohle téma vrtá hlavou už dlouho, ale osobně mi to přijde pošetilé. Podle mě se vliv těch recenzí (obzvlášť v papírových časopisech) přeceňuje - zvlášť u modelářů. Už pouze dostat se k těm časopisům vyžaduje jistou dávku poučeného zákazníka. A pokud se přesto stane, že něco koupím na základě recenze v časáku a zjistím, že jsem se ošklivě spálil, tak uvážlivý typ čtenáře si zapamatuje jméno recenzenta a příště na něj nedá, samonasírací se nakrkne na celý časopis a skončí s ním. Každopádně ano, nějaká anketa napříč časopisy mapující složení čtenářů, zda informace konfrontují s jinými zdroji, zda se recenzemi řídí a jak se k časopisu dostávají, by mohla být zajímavá. Teprve pak si můžeme dovolit dělat nějaké hodnotící závěry.


Berte to tak, že u Eduardu, zvláště když přebalí Gawu, se kvalita prostě očekává, takže se logicky vypíší výhrady (ostatně to platí obecně - snadněji se vždy definují negativa než pozitiva). A sám víte, že ty výhrady a ne plácání se po ramenou vám pomáhají se posunout. Mimochodem, já bych ta resinová kolečka na místo plakátu bral také. To je totiž pohled modeláře. Radost z plakátu je pohled sběratele. Ale chápu, že si jednak vytváříte prostor pro další kšeft (spíš si modeláři koupějí kolečka než plakát) a že v limitce chcete mít něco "navíc", mimo samotný model. Každopádně suma sumárum být rozpačitý z toho, že po mručení nad Cometem nevyznívá jásot nad Liberatorem dost výrazněji, je jako se divit, že není v recenzi na michellinskou restauraci zřetelně odstupňováná kvalitativní propast vůči grilovaným kuřatům z přívěsu támhle na rohu.


Jestli něco ovlivňuje prodejnost Liberatoru, je to jasně cena. Nediskutuji o oprávněnosti její výše, to je irelevantní. Jen že je to prostě dost na to, aby se vám pak krabice válela v kitníku. I když je velká (takže ji mám holt zatím na skříni). A příliš, aby ji "maminka koupila začínajícímu synkovi". Nakonec sám model úplně nerezonuje svými rozměry s plně obsazeným panelákovým bytem. Vždycky bude mít specifického - a tedy menšinového - kupce. A srovnání s recenzí na DH-88 na tom nezmění nic, i kdyby se v Revi modlili pětkrát denně k Eduardu, bušíc hlavou o zem ve směru k Obrnicím, či při tom přebírali růženec z overleptů.

401) 20.08.2018-08:56  -  Lone Star    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

Sorry - já myslel, že plivat na každého, kdo se o AZ/KP nevyjadřuje s náležitě uvědomělým opovržením, je základním kvalifikačním předpokladem Veselých lePičů. Možná byste mohli MJ poslat přihlášu :)

400) 20.08.2018-08:02  -  moloko    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

Lone: Víš on by i průměrně inteligentní žák jakékoliv třídy dokázal otevřít stránky klubu a podívat se zda tebou ofackovaný dotyčný je či není veselý lepič. Jenže to když dojdou argumenty tak se použije cokoliv a ty se chováš jako ....A doplň si tam co chceš.


Nicméně jsem rád, že o nás víš. Je to známka toho, že to děláme dobře.


S hlubokou úctou k tvé úrovni.


MM.

399) 20.08.2018-08:01  -  Alfred Riedel    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

To Martys: Honza Pavlik je cestna vyjimka. Ale napr. si AZ/KP dodalo od angl. spitfireloga, jehoz jmeno jsem zapomnel, prelozenou recenzi. Redakcne zkracenou zcela nahodou o ty pasaze, kde stavebnici kritizoval. Ale pritom puvodni recenze s kritikou vyznivala pozitivne....

398) 20.08.2018-07:55  -  Lone Star    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

moloko 393 - díky za další potvrzení tvé úrovně Laughing
Jak tvoje otázka souvisí s recenzemi v REVI?

397) 20.08.2018-07:54  -  Vladimír Šulc    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

Lone Star: recenze v Revi, jsou, máš pravdu. A uznávám, že třeba ta na DH-88 Comet je dobře napsaná. Nicméně recenze (i v Revi) jsou námět na další velké téma. Třeba když srovnám závěr recenze na DH-88 (Rozhodne je to zatial najlepší plastový model tohto typu na trhu) a závěr recenze ma Liberátora ((Naopak jsem zklamán absencí odlévaných kol, která považuji za mnohem potřebnější než plakát), tak z toho člověk může nabýt pocit, že ten Comet je lepší.


Což je obecně problém, který tady vidím - ty vaše recenze jsou takové sjednocující. když člověk tu rubriku přečte, tak nabyde dojmu, že všechny ty modely jsou jaksi kvalitou naprosto srovnatelné.


Ale nerad bych do toho tady zabředal. Dal bych to separé. Jinak oceňuji, že o modelech od PM píšete. V tom svůj názor, že o nich nikdo nepíše, koriguji.

396) 20.08.2018-06:28  -  Martys    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

Vl. Šulc: Ta Praga zrovna celkem "stavební" byla, i když v REVI je to často něco mezi...


A. Riedel: Nedávno byl v Novinkách stavěcí článek na Bf-109 od Jana Pavlíka. Nemyslím si, že by to bylo zaplacené od Polce, ale možné to samozřejmě je. Stejně tak se tam objevil od stejného člověka článek o Vašich P-40.


MJ: Takže jinými slovy chcete říct, že je REVI neseriozní? To si rozhodně nemyslím...

395) 19.08.2018-23:55  -  standa.e    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

MJ: Já nevím, zrovna jsem na to koukal - a asi je třeba číst víc než poslední odstavce. Takže si dovolím z Revi 111:


MiG-21MA: Pouze informativní text s odkazem na REVI 107 (do sklepa kvůli tomu teď nepůjdu)


MiG-23: Odkaz na REVI 100 (102) a k tomu (volně převádím ze slovenštiny, nejde o přímou citaci): "Na obale mix češtiny a angličtiny, smysl mi uniká... Obal nese upoutávku "z nových forem" - částečně je to pravda, přibyly totiž díly... na kvalitě výlisků (míněny ty nové díly) je vidět, že jsou short-run ...mnoho zbytečné hmoty na začištění... palubní deska od Bé Enky se logicky liší od stíhací (v modelu se vlepuje původní), a tak jsem si musel najít vizuál z leptu 1/48 a nazmenšovat si ho jako předlohu pro novou desku... průhledné díly jsou původní a to je opět na škodu modelu- opatrné zbrousení a leštění rámu není nic pro méně zručného modeláře...navíc překryt nesedí s novými díly, doporučuji přilepit otevřený... i u bombardéru chybí jakákoliv výzbroj, včetně podvěsů (ty u RV byly), že bychom ho mohli udělat "po návratu". Celkový dojem smíšený. Samotný model není špatný, ale mohlo to být lepší a nechtělo to zase tolik práce."


DH-88 (opět parafráze ze slovenštiny): "...díly vyžadují víc začišťování a opracování dosedacích ploch...je třeba odstranit vyhazovač na boku interiéru... je vhodné zaslepit dutiny u kořenů křídel, jinak nám zůstane velká mezera ... sedačky je třeba ztenčit a doplnit pásy ... přípusti a další detaily kopkitu je třeba udělat nově ... použijte jen díl 8, díly 7 a 10, na které návod také odkazuje, patří k pozdějším podobám ... čirý kryt reflektoru se v plastu nachází, v návodu nikoliv - dolepte ho ...kryt kabiny lícuje dobře, ale nemá nejpřesnější tvar a na pohled se zdá moc široký ... část rámování doplníme na vnitřní straně ... křídlo sbruste, kromě nálitků po vyhazovačích stenčíte odtokovku ... prohlubte dvojici výdechů na křídle, i v originále bylo skrz ně vidět na motory ... ty byly vidět i přes otvory v čele. Stavebnice nám je nenabízí, musíte si pomoct svépomocí ... správnou pozici přepážky návod neudává a usazovací nálitek na vnitřní straně gondoly spíš překáží - odřežte ho ... zatahovací mechanismus podvozku není kompletní  ... usadit kola mezi podvozkové nohy je ukázkový příklad jak využít znalosti z knihy Václava Šorela - místo kolíků mířících mimo sebe je usadíme na průběžnou osu. ...  stříbrná horizontální liniie je na aršíku příliš krátká ... vlajky v dekálech jsou na hraně použitelnosti - špatný soutisk a rozplizlé okraje."


Bejbina - asi nejpozitivnější recenze, i když přiznává, že jiný model stejně neexistuje): "drobné propadliny na kolech není problém zatmelit ... drobné díly je třeba začistit na styku forem ... čísla v rámečcích nekorespondují s čísly v návodu ... Stejný symbol v návodu pro tři různé věci (D pro díl, barvu a obtisk) není moc vhodný ... náročnější je začišťování


 


SU-25K je čistě informativní.


 


Tak ti nevým, MJ. Jestli takto vypadají texty vlezdozadků mající strach z JP či hokoliv, pak si dost dobře neumím představit ty objektivní...

394) 19.08.2018-23:09  -  MJ    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

Recenze v Revi čtu pravidelně a jsou vůči modelům KP/AZ více než přívětivé, abych to řekl tedy slušně. Vyjadřoval jsem se ke starým recenzím, nemohu se vyjadřovat k něčemu, co ještě nevyšlo.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1713518570.9396 forum