Válka Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Special Hobby velký   Plastic Planet velký



denní zobrazení: 44884 / today visits: 44884

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
363) 18.08.2018-23:50  -  Vladimír Šulc    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

1. Model potažmo pan Muzikant je obětí mediální štvanice jeho odpůrců. Tuto tezi pan Šlajer převzal ze sdělení výrobce, kdy v reakci na kritiku napsal, že model sice není úplně perfektní, ale není zase tak špatný, aby vyvolal hysterický mediální lynč lidí, kteří stejně vždy a všude útočí na firmu pana Muzikanta (parafrázuji).


Realitu bych viděl tak, že ve skutečnosti není ta "štvanice" záležitostí pouze skalních odpůrců pana Muzikanta (jako je kupříkladu pan Mígl), ale svůj negativní názor vyjádřili také lidé, kteří s panem Muzikantem nemají normálně žádný problém, a dokonce lidé, kteří k němu mají naopak kladný či dokonce přátelský vztah. Tyhle všechny "team AZ/KP" spláchnul do jednoho pytle s nálepkou zapšklých prudičů. Námitky, které se tito lidé snažili poslat na blog na webu Modelářovo, byly smazány a komunikace ze strany webu zablokována.


2. Jde o průměrný model. Nejde. Jde o nadprůměrně mizerný model. A to ne proto, že by byl špatně vylisován, naopak, úroveň lysařské a formířské práce je dobrá. Strašná je předloha. Za dobu, co se živím modelařinou, to už je víc jak 30 let, jsem nikdy neviděl tak odfláknutou předlohu. Nikdy jsem neviděl předlohu, která by měla kostrbaté hrany. Horší staré short runy, jako byl třeba náš Sopwith Schneider/Baby, měly zastříkané a zaflešované hrany (jak je dobře vidět zde na zveřejněných fotografiích, díky za ilustraci, Kamile!), ale předloha sama měla hrany rovné a ostré. Nedostatky vznikaly nekvalitou starých epoxidových forem, které se trhaly a praskaly, což způsobovalo rozsáhlé zástřiky. Úroveň zpracování předloh se u různých výrobců liší, jedno mají ale společné - snahu o udržení rovných a pokud možno ostrých hran, a rovných a čistých styčných ploch jednotlivých dílů. To je, troufnu si říct, i otázka cti každého předloháře. U Muzikantova Čmeláka žádná taková snaha patrná není. Dobře je to vidět na pohyblivých plochách a prostorech, do nichž se lepí. Všechny jsou nepravidelné a zubaté. Stejné je to se styčnými plochami, dobře je to znát třeba na ostruhové podvozkové noze. Ta je ze dvou dílů, které nemají žádnou společnou dělící rovinu, žádnou plochu, kterou by navzájem k sobě pasovaly. Troufnu si říct, že znám většinu českých předlohářů, a něco takového si snad nikdy nikdo z nich nedovolil. Už jen proto, že by je za něco takového jejich zadavatel hnal svinským krokem. Když je ale zadavatel zároveň i předlohářem, padne lecjaká bariéra, že.


Mimochodem, celá ostruha ostruhu skutečného Čmeláka jen vzdáleně připomíná. Skládá se (na modelu) z příďové podvozkové nohy MiGu-21 a kolečka z Mustanga. Pravděpodobně to autor předlohy použil z modelů páně Muzikantovy provenience, nicméně úplně originální zdroj vidím u Revella a Tamiyi.


3. Proč takové vzrušení? Domnívám se, že důvodem tak bouřlivého ohlasu je vydání takto mizerného modelu pod značkou KP. Kdyby to bylo vydáno pod jinou, obyčejnou značkou typu Legato, Admiral nebo AZ,  celá záležitost by pravděpodobně rychle zapadla. Jen další nepovedený model nevýznamného typu vydaný pod nevýznamnou značkou. Značka KP je ale něco jiného. To je značka s hodnotou a tradicí, braná mnoha českými i slovenskými modeláři jako rodinné stříbro, jako symbol tradice československého plastikového modelářství. Tradice, na kterou jsme hrdí. Ano, jsme, já se k odkazu starých KP z Prostějova hrdě hlásím také. My v Eduardu se usilovně snažíme budovat svoji značku, ale ctíme fakt, že staré Kovozávody Prostějov budou navždy naším vzorem, stejně tak jako pánové Zatloukal, Goldemund, Hruban a Velc.


Když se před léty opuštěné značky KP "ujal" pan Muzikant, přišel s prohlášením a vizí, že bude dále rozvíjet tradici této značky, že bude pod touto značkou vydávat kvalitní modely a jejich kvalitu dále zlepšovat a posilovat dobré jméno značky. Zaštíitil se tehdy i jmény lidí, spojených s původními Kovozávody. I díky tomu mu mnoho modelářů věřilo a fandilo. Ze začátku to vypadalo poměrně nadějně, před možná dvěma lety se ale trend obrátil a v poslední době mají modely pod značkou KP spíše klesající kvalitu. Pokles je ale pomalý a víceméně plíživý, takže ho český modelářský národ tak nějak se skřípěním zubů a jistou mírou tolerance zatím zkousl. Čmelákem to ale pan Muzikant přehnal. Ten model je jako facka. Facka, kterou PM ukázal, že slavnou a ctěnou značku KP nezachránil, ale zneužil a zprznil.


4. Proč ten model vznikl? Zachytil jsem dvě teze. První, že PM potřeboval rychlé peníze, tak narychlo spíchl tento model. To se mi moc nezdá, Čmelák nikdy nebude žádný kasaštyk, a ve stejnou dobu vydal Bf 109K, které je samo o sobě schopno kasu zaplnit celkem dobře a rychle.


Druhá teze říká, že se PM nějak dozvěděl, že vzniká počítačový model Čmeláka, a rychle do něho vlétl, aby otrávil studnu a vyřadil konkurenci ze hry. To už dává větší smysl, ostatně, nebylo by to poprvé. S touto praxí má u PM zkušenost leckterý český výrobce včetně nás. Pokud to tak bylo, pak panu Muzikantovi děkuji, díky jeho kroku jsme přišli k velmi pěknému modelu, který s potěšením vydáme, a původní investor je také rád, protože s celého tohoto podivného případu vyklouzl se zdravou kůží a beze ztrát.


Přidal bych ještě třetí tezi, která se mě osobně jeví jako nejpravděpodobnější. Mám za to, že je možné, že v tom není žádný zlý úmysl. Že PM chtěl prostě Čmeláka konečně vydat, když už ho měl tak dlouho v plánu, a protože neměl nikoho, kdo by mu dodal předlohu, tak si jí spíchl sám. A protože se už dávno odřízl od jakékoli zpětné vazby, různými výhružkami dosáhl toho, že o jeho modelech nikdo nepíše, kromě jeho vlastního webu (kde si modely nezřídka chválí sám), modelářská fóra prý nečte, a kritické ohlasy došlé na blog jeho webu jeho team důsledně maže, tak si pravděpodobně myslí, že modeláři koupí bez řečí všechno, co udělá a nějaké řeči notorických kverulantů ho nemusí zajímat. Však oni to koupí, jako Čmelák to vypadá, slepit se to dá a jiného stejně nemají.


Tak mu tedy přeji dobré obchody! Smile


362) 18.08.2018-23:48  -  standa.e    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

moloko: OK, pak prostě došlo k nedorozumění a jsem rád, že se to vyjasnilo. Někdy přílišné zkratky věci nepomáhají. Samozřejmě, že bych doporučil Eduardův Hellcat. Jenže dokud budu mimo modelářské speciálky potkávat spíš Čmeláka KP, tak je mé doporučení irelevantní. Víte, jestli chcete nějak ovlivnit to hlasování peněženkou u lidí, kteří nesledují cvrkot, musíte k nim tu dostatečně atraktivní a zároveň snadno sestavitelnou a zároveň cenově srovnatelnou hračku dostat. A když k nim dostanete i flaštičku konkrétní barvy (i v tomhle je ten Hellcat výborný jednoduchostí zbarvení), pak jste pro zo udělal asi všechno. Já si třeba pamatuju svou frustraci z upatlané kabinky svého prvního kousku, o který jsem se taťkovi za zády pokusil v cca třetí třídě. Naštěstí jsem na tátovi viděl, že to "jde", on mi s tím pomohl (nakonec šlo pro mě i o šanci vyhnout se přes jím vedený kroužek v rámci Svazarmu i pionýru) a tak jsem vydržel, byť dnes už jsem spíš sběratel.


Ale opakuji - jestli chce Eduard vážně nějak ovlivnit rozhodování nezasvěcených ve svůj prospěch, musí prostě svoje výrobky dostat do té hračkářské distribuce. Což moc nesedí jejich dosavadní orientaci spíš na ty zkušenější. Trochu bych se bál, aby se pak sám nerozmáchl příliš (podle mě by to třeba chtělo i zmenšení krabiček atp.)


Tím chci prostě říct, že na udržení zájmu jen snadný model nestačí. Ale může samozřejmě pomoct. A rozvášněné debaty na tomto fóru, kdy se zpochybňuje i že já jsem já to neovlivní už vůbec. Přesvědčeného totiž přesvědčovat není třeba. Záškodníka to nijak nepostihne. A ti ostatní, víte, má zkušenost s lidmi je taková, že nikdo nemá rád, když se zpochybňuje jeho úsudek. Tedy - ten dopad může být právě opačný, než autor zamýšlel.

361) 18.08.2018-23:44  -  Michael Czerny    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

Pane Alfred Riedel, ne Čmelák od AZ/KP rozhodně není povedený model. Jenže já už jsem to zde v tomto tématu psal, že třeba kryt kabiny i interiér dělám zcela nový a to jistě nebude všechno, co bude třeba předělat.


Že AZ/KP umlčuje kritiku jsem zde také zde již psal, že mne blokli na svém Facebooku, nemluvě u dětinském chování pana Polce na sociální síti.


Evidentně jste mé příspěvky na tomto vláknu nečetl a jen se bavíte tím, jak mně buzerujete, abych dokázal, že jsem to já a děláte ze mně blbce, abych opakoval svá tvrzení. To mně jako zkoušíte jestli si to ještě pamatuji? Jste stejní jako ti AZ/KP! Takhle se vy oprošťujete od osobních invektiv. No, potěš koště, jak říká váš Guru.


Jediné o čem jsem v tomto tématu nepsal je web Modelářovo. Nelíbí se mi, a to proto, že tam není možnost se k čemukoli vyjádřit.

360) 18.08.2018-23:34  -  Václav.L    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

Tak tedy k tématu:


Myslím, že těch šest Čmeláků nemohlo najít k zaparkování lepší skříň, než mají u Czerných.... Cool

359) 18.08.2018-23:29  -  T-bolt    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

To Michael a standa.e : Pánové omlouvám se ale považoval jsem to vzhledem směrem k diskuzi za nutné. Děkuji za Vaši spolupráci.


Poprosím tedy znovu pana Kamila o identifikaci.


Nicméně Vás poprosím, aby jsme zde pokud možno komunikovali v rámci faktů, nikoliv emocí.


Pojďme se tedy věnovat místo vzájemného osočování původnímu tématu. Tedy čmelákovi potažmo výrobci. Dotazy na pana Šulce či Riedela mají svá "témata".  A narozdíl od FKP tam pánové aktivně komunikují.


Děkuji
Honza Velich

358) 18.08.2018-23:27  -  Alfred Riedel    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

To M. Czerny: oprostme se od všech osobních invektiv. Myslíte si, źe je Čmelák povedený model? Myslíte si, že je správné, že lidé kolem p. Muzikanta se snaží umlčovat jakoukoliv kritiku modelů AZ/KP všemi možnými způsoby? Je v pořádku, že Modelářovo je web, který se tváŕí jako jako nezávislý modelářský a pŕitom klame zákazníky? Stačí, když odpovíte ano/ne....

357) 18.08.2018-23:22  -  Michal Bradáč     Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

Ne že byste neměli kolikrát pravdu, ale už vám tady chlapi pořádně hrabe!

356) 18.08.2018-23:20  -  Michael Czerny    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

Pane Šulci, kdyby jste na Facebooku OPRAVDU hledal, tak by jste zjistil, že vaši stránku Eduard Model Accessories nám v oblíbených... Jste snad administrátor, ne?

355) 18.08.2018-23:16  -  Michael Czerny    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

Pro pana Šulce, když už nemůže nic najít:


https://twitter.com/bikocom?lang=cs


https://www.facebook.com/michael.czerny.56


Neočekávám žádný mail, ale omluvu zde na fóru, to jen aby bylo jasno.

354) 18.08.2018-23:15  -  standa.e    Let Z-37 Čmelák, Kovozávody Prostějov, se představuje

T-bolt: To už začíná být vážně groteska. Ano, někdy se mi tady vloudí do nicku pomlčka místo tečky, uznávám (ale třeba pana Šulce to nijak nemátlo, ostatně, krátce jsme spolu vloni hovořili i osobně a nemate to ani pana Riedela). Každopádně jsem se v tomto tématu už jednou představoval panu Míglovi - někde 29 stránek nazpátek a zdálo se, že to stačí. Takže ještě jednou Stanislav Ertl, Žlutice. Potřebujete-li znát pro svůj klid třeba i mou profesi, najdete ji v tomto vláknu také. Byl bych vám prozradil i číslo bot (43), ale zrovna nedávno jsem při koupi polobotek zjistil, že se mi asi zmenšila o číslo noha, tak nevím, zda to nesnižuje moji věrohodnost.


Ne,vážně, už mi to připadá být trochu komické. Jestli máte pocit, že jsem zbytečně kousavý, tak se omlouvám. Ale já vážně nežiji ve světě, kde za každým rohem číhá Muzikantův diverzant.


 

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1711612544.838 forum