Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka Fit test
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 17650 / today visits: 17650

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
252) 16.01.2019-19:06  -  kragh    Thud a historicko-politické informace. Ať se nezanáší jiná témata

Mr. Thud, Vy děláte z kramářské písničky, do které si lidový autor naplácal, co ho napadlo, historickou záhadu? To "dvoucentové" se mu asi jen dobře zpívalo.


https://pavelliprt.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=612219


K tomu Vašemu "raketometu": https://jamsedlacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=211025 nebo https://jicinsky.denik.cz/kultura_region/v-jinolicich-uvidite-dokonce-repliku-raketometu-20140429.html


 

251) 16.01.2019-18:57  -  Patla     Thud a historicko-politické informace. Ať se nezanáší jiná témata

Mudrlante jeden..... Cent je 61,724 kg

250) 16.01.2019-18:15  -  THUD    Thud a historicko-politické informace. Ať se nezanáší jiná témata

I když Prušáci tam nasadili raketomet (něco jako Katuše ? Konečně rakety měli už Římani.)spadajíci přímo po velení korunního prince Bedřicha.


 


A už hází potvůrka


Rachejtle na Jabůrks.


A už prajský kanonýři


na Jabůrka všici míří.

249) 16.01.2019-18:07  -  THUD    Thud a historicko-politické informace. Ať se nezanáší jiná témata

Mám tu další historickou záhadu. Kanonýr Jabůrek prý střílel "dvoucentové kuličky na ubohé Prajzíčky" . To je nějaké divné, ne. Nezdá se mi že by rakouská polní děla střílela 200kg projektily, takovou váhu snad měly protipancéřové střely do 380mm lodních kanonů. Tak co to sakra je dvoucentová kulička ? 200g koule ?


Kdyby měli naši u Hradce 200kg granáty tak by asi ta bitva dopadla jinak.... To by vyhladilo jednou salvou flank...


 


 

248) 16.01.2019-08:45  -  Karl    Thud a historicko-politické informace. Ať se nezanáší jiná témata

Thude, na Kurském bojišti jsem měl dva předky. Oba přežili a nikdy nic o UFO neříkali. Nevěř všemu co si někdo usmyslí nebo dotvoří. Jednou jsem také hovořil s pánem, co byl u Luftwaffe, vykládal mi, neskutečné příběhy, jak se znal s Gallandem a Möldersem a ostatními. Díky tomu, že jsem měl nadhled jsem si dal tu práci a vytáhl jeho data z BundesArchivu. U Luftwaffe nikdy jako pilot nefiguroval. Byl jen mechanikem a nasazen byl až v roce 44' u jednotky, u které možná Galland udělal inspekci. A to je tak vše. 
Místo toho aby mi řekl pravdu, si vymýšlel. Nevím proč, neměl jsem tehdy náladu už za ním jezdit a seznámit jej s realitou. 
To samé mi strejdové, kteří bojovali u Kursku. O válce se bavili neradi. Když na to přišla řeč, tak jen řekli, že Hitler byl blbec na imervére. O přípravě ofenzivy si šepotali i ptáci. A celkově byli rádi že se vrátili z toho pekla domů. Jediné co jsem ze svého strejdy dostal bylo, jak viděl německý stíhač tanku jak rotoval kolem své osy aby se ubránil Sovětské pěchotě, které bylo jak kobylek.


Pro posádku nemohli nic udělat a víc nedokázal říct, protože mu vyhrkly slzy. 
Takže jsem měl doma studnice přímých faktů, ale nedokázali o tom pekle mluvit. Druhý strejda o tom nemluvil vůbec. Už jen proto, že nikdy nepochopil, že po zajetí a přechodu k ČS jednotkám byl po roce 48 komunisty zatčen za boj v západním vojsku(v 43' raněn a po uzdravení převelen na Italskou frontu, kde padl do zajetí).


Ten německý létající talíř je pěkná blbost. Už jen ten fakt, že pokud by Němci měli motory na něco takového, tak Američané už by dnes měli mašiny, které by mohly bez problému létat jako vrtulník/letadlo. Tím by zvětšili kapacitu transportních mašin. Nemluvě o bojových strojích.


Ten létající talíř by byl nevídaným obrem, na které nebyly motory. V Říši neexistoval motor, který by něco takového uvezl. Tyhle fikce si můžou vykládat lidé, kteří nic neví o fyzice, aerodynamice a dalších zákonech. Kolik peněz spolkl jen program F-35 a vývoje motoru. Natož v tehdejší době. Když Říše neměla ani marku.

247) 08.01.2019-10:41  -  Stanislav Šlechta    Thud a historicko-politické informace. Ať se nezanáší jiná témata

No ono se těhle všech ptákovinách nepíše 20 let ale daleko déle akorát teď je to zase víc populárnější.


http://www.zahadyazajimavosti.cz/index.php/2017/01/24/ludvik-soucek-letajici-talire-aneb-kroky-v-predsini/


http://www.zahadyazajimavosti.cz/index.php/2013/11/14/letajici-talire-za-marie-terezie/


http://www.zahadyazajimavosti.cz/index.php/2016/12/16/kde-se-vzaly-letajici-talire-treti-rise/

246) 07.01.2019-19:22  -  THUD    Thud a historicko-politické informace. Ať se nezanáší jiná témata

Ufo se objevuje furt. Jen je asi nutno pátrat na stránkách co se tomu věnují. Pokud to není něco velkého co vidí tisíce tak o tom nikde nepíšou.

245) 07.01.2019-17:45  -  jenda    Thud a historicko-politické informace. Ať se nezanáší jiná témata

Mě je to celkem fuk, já nečtu/ neposlouchám/ nekoukám ani na jednoho.

244) 07.01.2019-15:10  -  jirka dominec    Thud a historicko-politické informace. Ať se nezanáší jiná témata

Holt se v názoru na Motla lišíme.

243) 07.01.2019-14:52  -  jenda    Thud a historicko-politické informace. Ať se nezanáší jiná témata

Asi špatně čteš (13.11.2018):https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ufo-irsko-mimozemstane-vesmir-nebe-jev-svetlo-obloha/r~3879795ce72911e8b7c1ac1f6b220ee8/


Jinak, Neff je fantasta, Motl dokumentarista.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1711678393.5736 forum