Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka Fit test
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 32018 / today visits: 32018

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
32) 18.08.2018-10:48  -  kragh    Thud a historicko-politické informace. Ať se nezanáší jiná témata

J. Dominec: Jest tomu tak. VŘSR taky nevypukla tím, že se Lenin podíval z okna a řekl si, že je dost hnusné počasí, tak co kdyby spustil nějakou tu revoluci. Byly prostě splněny Vámi uvedené body. Taky se tomu říká "revoluční situace". A takových přikladů je až dost...


 

31) 18.08.2018-10:31  -  jirka dominec    Thud a historicko-politické informace. Ať se nezanáší jiná témata

Na rozpoutání války nebo revoluce potřebujeme dvě ingredience: 1) hodně frustrovaných lidí (buď objektivně chudých, nebo jen s pocitem, že si jich společnost dost neváží) a 2) charismatického vůdce, který jim slíbí, že se o ně postará (většinou nepostará, protože problém se nedá rychle vyřešit; potom vůdce najde nepřítele, jenž mu v uskutečňování zítřků brání).


V marxismu-leninismu se to jmenuje objektivní a subjektivní podmínky.


V Německu v roce cca 33 se ty komponenty sešly. Nevím, jak se tomu dalo zabránit. Historie od roku 14 mi připadá jako série vynucených kroků. (nedokážu si představit, že by anglický král nebo francouzský prezident řekl, že tu Velkou válku jsme teda vyhráli a teď ji zaplatíme).


A dále si můžeme dosazovat ty charismatické vůdce. Vidím mnoho minulých i současných. Od A. (Alijev) do Z.


 


 

30) 18.08.2018-09:37  -  El Thud    Thud a historicko-politické informace. Ať se nezanáší jiná témata

Bismark to byl chytrá palice (tradicionál)


V roce 66 pruský král chtěl být mocným císařem


proto sebral svoje vojska a pak s nima vtrhl do Rakouska.


V lese u Jičína stojí lípa, kde se stala ta velká bitva


tam kde vraždil bratr brata - a to pro jednoho lotra.


Bismark to byl  chytrá palice, ale neměl žádný srdce.


Skrz něj padlo mnoho lidí - teď se za něj pruský národ stydí.


On  měl k sobě jednoho mamlasa - známého hraběte Kandelasa,


s ním se dlouho radil jak by to rakouské vojsko zradil.


Kéž blesk zachvátí toho bídnika, jenž vehlnal myslivce do rybníka,


když se naši bili silně, on se bavil s holkama při víně.


A když přišla zpráva do Berlína, že je válka s Rakouskem vyhrána


Bismark se svým králem jásal, s tím mamlasem až do rána chlastal.


Tak to dělaj všichni tyrani, co jsou ve vůli boží nadáni, jen lid proti sobě štváti


by se měli stále  všemu smáti. Až lid pozná jednou svoji víru,


pak teprve nastane doba míru, v celém světě a všechny tyrany z hůry smete.

29) 18.08.2018-09:29  -  El Thud    Thud a historicko-politické informace. Ať se nezanáší jiná témata

Ale pánové, vy nechápete že mě jde vlastně o ten princip. A ta regulace se opravdu vztahuje i na perkusky (doteď bez ZP po novele se ZP).


Já jsem vlastně takový polozapomenutý relikt  vlastenectví z přelomu 19. a 20. století, 1.republikových ideálů (a ideologie) o které mi vyprávěli dědeček s bábičkou. Nemám nic společného s moderními "taky vlastenci".


A třeba si často pouštím sokolíky. Pan Kučera (moderátor historie cs - a jeden z mých ex učitelů z doby před dvaceti lety) vzpomínal jak z toho měli jako  teens srandu, ale když přijeli Rusáci tak hnedka to všichni zpívali po hospodách v novém kontextu...


 


A uznejte že na téhle sloce něco je :)


 


Smutně pohlíželi na vrch za Břevnovem,


na vrch za  Břevnovem směrem k Bílé Hoře,


pohleď milý Čechu kdo to tam as oře.


Oře tam Čechie, máti Naše drahá,


ona vyorává naše  česká práva.


Naše Česká práva jsou tam zakopána,


od našich nepřátel jsou tam zašlapána....


 


Konečně stará Praha je plna památek na česko-německé soupeření z té doby, Slovanský dům byl přece původně Německý a Obecní  byl postavený jako jeho protiváha - Reprezentační dům (kam nepouštěli pouliční holky a jinou dobrou společnost). A víte kde je moje Alma Mater ? No přece v Měsťanské Besedě, kdysi sídle  českých vlasteneckých spolků :)

28) 18.08.2018-09:13  -  Patla    Thud a historicko-politické informace. Ať se nezanáší jiná témata

S určitými věcmi od Thuda taky souhlasím, jinak ke zbraním- mám zbroják přes 20 let, vysněný Colt, který jsem chtěl coby dítě mít, taky, jako bývalý polda s 20 letou praxí jsem mířil na člověka cca 2x. Ale o to nejde, EU chce omezit zbraně s možností úprav a s velkoobjemovými zásobníky, což běžné zbraně pro osobní ochranu nejsou. A pokud by se měly zakázat zbraně všeobecně, což se nestane, tak ji prostě ztratím, i za cenu podmínky.

27) 18.08.2018-08:53  -  kragh    Thud a historicko-politické informace. Ať se nezanáší jiná témata

2 Richard (22): Tak to Vám nezávidím. Já mám splněno to první: ostrými jsem si coby policista a předtím voják z povolání zastřílel až dost. Učili mě, jak střílet abych zabil. Během 17 let u sboru jsem to na nikoho tasit nemusel a teď v důchodu za to nepřestávám být vděčný. Zbraň doma nemám, ale kdybych měl pocit, že ji budu potřebovat, tak se o zbroják a kvér pokusím...


Prostě Mr. Thud je asi (opět) mimo realitu...

26) 18.08.2018-08:46  -  El Thud    Thud a historicko-politické informace. Ať se nezanáší jiná témata

V Texasu by s Vami nesouhlasili. A ano je super ze EU zakazuje uz i perkusáky (sranda pistolky co se laduji kulemi jako starej kanon) a ted par dni zpatky prisla zprava ze bude regulace a policejni zkouska i na takove nevinne hracky jako sou drony (vlastne R/C modelarina). Kdyz byla kamoska v Americe dovezla mi z Texasu super triko - byl tam obrys statu, colt a napis - u nas poldy nevolame. Ja nezapiram ze se mi texaska kovbojska logika libi. Stejne jako dalsi heslo volne prelozeno - nes..rte se do Texasu. A dokonce se v tomhle furt kovbojskym state objevuje volani po Texitu - aby se Texas odtrhnul od Unie. Jen tak mimoděk - po Chicagu je to druhe misto v USA kde je nejvic Čechů. Ale vy mi apriori krivdite. Ve Francii jsou opravdu zbrane zakazane; musi je povolit sam ministr a to se nedeje. A zrovna na tohle doplatili novinari v Charlie Hebdo - ac jim vyhrozovali smrti; nikdo nemel zbran. Ani nikdo z novinaru; ani ten policista ktereho zabili cestou do redakce; vratny.. a to neni normalni stav. Teroriste vedeli ze je nikdo nezastavi ze vsechny koho chteji zavit zabiji- a ze pak zasahovka zabije je - ale to uz bude pozde; protoze vsichni koho chteji zavrazdit uz budou po smrti. Napoleon Bonaparte by se chudak vydesil co se to stalo s jeho Francii.(neb to je on kdo zalozil moderni franc stat).

25) 18.08.2018-08:20  -  Jarda Galler    Thud a historicko-politické informace. Ať se nezanáší jiná témata

Sice nesouhlasím se vším co tu Thud napsal, ale  na jeho přìkladu průzkumů ohledně Trumpa, Zemana, Brexitu a jeho pohledu na EU se s ním ztotožňuji a řadím se tak podle VŠ mezi vymaštěnce ( ...jo, a ženskou mám, navíc dva syny - také asi vymaštěnce, protože jsem je ke vztahu k EU tak vychoval).


Jinak to bylo jen tak na okraj, jako že když mlčím, tak že jako souhlasím s ČT, s Bruselem....atd

24) 18.08.2018-03:54  -  standa.e    Thud a historicko-politické informace. Ať se nezanáší jiná témata

Thude, nedá mi to - dnes je oblíbená taková teze, v níž 2. světovou válku rozpoutal rukou nedílnou Stalin a Hitler. Toto jsi mínil svou závěrečnou otázkou?


Přijde mi to poměrně zajímavé, protože z přísně chronologického hlediska (pomineme-li zároveň události v Číně, Habeš, Španělsko, Anšlus, Mnichov, vídeňské arbitráže, malou válčičku s Maďarskem¨, vstup polských vojsk na naše území... březen '39) vstoupil SSSR do války až 14 dní po Velké Británii, Francii a Austrálii, 11 dní po Jižní Africe a týden po Kanadě...


Ti demokraté i bolševici byli každopádně jedni jako druzí - získávali čas na úkor třetích (Mnichov, pakt o neútočení - uzavřený po pětiměsíční neúspěšné snaze bolševika uzavřít závazný pakt s demokraty proti náckovi) a doufali, že náckovu pozornost přesměrují na toho druhého... Vlastně nemám moc soucit ani s těmi Poláky, kteří když mohli, tak se také neptali a vzali si s požehnáním nácka z oslabeného sousedního státu (konkrétně z nás) co chtěli...


Ale to ber jen jako takový šťouchanec... Dějiny bývají obecně méně přímočaré, než se rádo vykládá. Ale je také fakt, že kdo platí kapelu (výklad dějin), toho písnička se hraje.

23) 18.08.2018-02:00  -  Gloton    Thud a historicko-politické informace. Ať se nezanáší jiná témata

Při představě, že by po ulici chodil se zbraní na opasku někdo ja ty Thude, bych raději i já hlasoval pro absolutní "zákaz zbraní" i když jinak jsem pro možnost zbraň vlastnit při splnění daných podmínek. Ty nejsi trouba Thude........jedinci jako jsi ty se obecně označují jako "nebezpečný blbec"......v hlavě galimatiáš, schopný zřejmě čehokoliv a s nadšením šířící své bludy.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1713611100.7068 forum