![]() |
![]() |
![]() |
Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
denní zobrazení: 11148 / today visits: 11148 |
Dobrej test, díky!
Pane Riedel: Děkuji. Pochopil jsem to tak, že průhledný plast se kroutí jinak než zabarvený.
Poslední tank (tuším T-34) jsem postavil někdy v r 85 a ze stavby si pamatuji, že nemá žádná okna, která bych zamazal od lepidla.
Jestli mohu jako zástupce výrobce několik poznámek..
U kanadských Delt se nedá dohledat, kdy který stroj byl vybaven kulometem a kdy kamerou. Toto vybavení se měnilo dle potřeb a mise... Proto jsme v návodu i ve stavebnici nabídli modelářům obě možnosti bez bližšího určení.
Ohledně obtisků, vzhledem k tomu, že firma Aviprint ukončila činnost, objednal jsem obtisky u firmy, která od Aviprintu odkoupila stroje na tisk obtisků. Mám neodbytný pocit, že pokud si dá česká modelářská firma do názvu "Profi"jde vždy o katastrofu. Vím o existenci tří různých, v jejichž názvu se slovo Profi vyskytovalo a výsledky byly vždy tristní. Dodavatel nejen, že nedodržel termín, ale soutisk kokord a odstín barev byl takový, že jsme museli distribuci modelu pozdržet. Distribuovat se začal až poté, co firma nám Eduard vytisk opravný aršík správných odstínů a soutisku. Zbytek aršíku je akceptovatelný. Vím, že palubní deska nejméně, ale po nabarvení překrytu není prakticky vidět.
To J. Dominec: myslíte placku s vystupujícími okénky, kterou zalepíte do trupu? Kromě toho, že je to podle mne hnusné a nemodelové řešení, pokud je do trupu vidět, tak je to velmi rušivé, tak jsou minimálně dva důvody, proč dělat okna zvlášť: 1. pokud se trup u short runu smrskne při lisování jinak než placka, tak se budou okna pasovat hrozně špatně. 2. nejen u Delty, ale i u jiných typů se průřez kabiny mění, takže by se musela "kroutit" i deska s vystupujícími skly. Výrobně by to bylo velmi komplikované... Pokud někomu vadí, že musí lepit několik okének, doporučuji nějaký tank s velkým množstvím pojezdových kol. To se pak k letadlu rád vrátí (vlastní zkušenost )
To Jenda: dle mne jde o Lysandery, možná deformované optikou fotoaparátu
Asi tak nějak.
A trochu odbočím: na tom třetím odkazu od aaa (Delta 684) se nahoře vznáší trojice letadel. Co myslíte, co je to za letouny? Mě to podle křídel připomíná Lysandery, ovšem trup mi přijde trochu hubený.
Já ten model stavěl jen podle návodu, ale až nyní po dotazu aaa, jsem chtěl něco najít jak to vlastně je, ale je to bída - mnoho verzí a úprav v průběhu služby = modelářovo trauma. Ale jak se říká kdo chce opici, musí mít i na banány, takže kdo chce přesný model, musí něco vytrpět. Mně stačilo jen to, co je v odkaze a již nyní vím, že ani příště nic hledat nebudu.
...a jak píše aaa, asi bych tam tu radiostanici nedával, stejně ji tam u toho mýho modelu moc nevidím.
https://documents.techno-science.ca/documents/CASM-Aircrafthistories-CanadianVickersNorthropDeltaMKII.pdf
Na kresbe na krabičke chodníčky sú
Mrkol som sa zbežne na fotky a vyzerá to tak, že v reáli tam neboli. Iba na tejto fotke je nejaký náznak:
http://i92.photobucket.com/albums/l23/chris7421/Deltax.png
Ale popri tom som našiel rad fotiek, že sa tie dvere používali aj bez chodníčkov:
http://aviadejavu.ru/Images6/FT/FT1937/09/2438-1.jpg
Takže ja si asi to rádio dám na opačnú stranu. Jarda Galler píše, že tie okienka sú tenké a priehľadné, tak bude lepšie nenechať to úplne prázdne.
Je otázkou, jestli ty dveře byly používány. Umístění v půlce hloubky křídla a absence chodníků. A v případě potřeby ten stolek byl asi demontovatelný.
No ale komu se to nelíbí, může ten stolek nalepit vlevo nebo pod zadní okno nebo ho úplně vynechat, stejně asi nebude moc vidět
Len malá technická:
V kroku 3 návodu sa v trupe na pravú stranu lepí zostava rádiostaníc (?) na stolíku. Ale ako pozerám na fotky modelu aj do návodu, presne na tom mieste sú na pravej strane dvere.
Nebolo by logickejšie nalepiť ten stolík s rádiami na ľavú stranu?
Takže pár slov a fotek o stavbě:
Z mého pohledu priorit nemám modelu co zásadního vytknout, problémy se směrovkou jsem si způsobil vícméně sám. Hlavní díly lze při troše pečlivosti slepit bez tmelení. Chválím skla nejen pro jejich lícování, ale také pro jejich tenkost a tím i průhlednost. Až se dostanu do stavu před barvením, tak ukážu i fotky s MH maskami.
Možná by to chtělo v návodu uvést ke které verzi instalovat kamery nebo kulomet, resp. bomby a jaké. Rovněž jejich poloha je v návodu jen orientační - a to se týká i výfuků, antény...(jako když už je v návodu taková maličkost, kterou je odstranění pantů na dveřích pro verzi se špičatou směrovkou).
...doufal jsem, že na fotce bude vidět palubka víc, ale potom už bylo na další fotku pozdě:
...a nyní by to chtělo ještě verzi s plováky...
Může mi někdo vysvětlit, proč se skla u dopraváků nedělají jako jeden kus? (kupř. protože se průhledný plast blbě lisuje?) Děkuji.
Nápověda |
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|