Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
denní zobrazení: 22494 / today visits: 22494 |
Nejošklivější verze Mitchela, ale model parádní
Finito.
Je ovašováno, přelakováno a téměř vše připojeno, tedy kromě klapek, křidélek, kol a vrtulí. Vrtule jsou jen nasunovací a nemusí se ani přilepit jak dobře drží. Obdobně tak směrová kormidla a výškovka, ty jsem jen nasadil a nelepil. Čmoudíky od výfuků nechávám na úplný konec stavby,
Tak ho začínám vašovat. Než se crcat s washem a plácat ho na povrch štětcem tak jsem si řekl, že povrch přestříkám pistolí mixem z umtonek umbra pálená a paynova šeď rozpuštěných v bezsmradlavém ředidle na olejovky. U horních ploch křídla a horní části trupu shora jsem wash nechal schnout až do dnešního rána, čímž povrch uschnul úplně a stírat to nešlo. Tak jsem postupně plochy přestříkával ředidlem aby se vrstva washe narušila a hned stíral hadrem. Šlo to docela dobře. Zbytek modelu už tak dlouho schnout nenechám a počkám jen několik minut až nástřik zavadne a pak ho hned setřu.
FŠ: on totiž není můj
Vypadá to dobře, ale co že si se pustil do mašiny ze středomoří? Ty, zapřísáhlý Pacifista .
Tak mám za sebou nabarvení celého modelu, dekály a přelakování povrchu lesklou Gunzicí GX silně naředěnou levelingem. Smrděl od toho celej barák, spotřeba laku byla značná. Výsostné znaky jsou rozměrné, pomohl jsem jim nejdřív Mr.Softerem k usazení a ještě přestříkáním Hypersolem v pistoli. Na to, jak se dekály tvářily prkenně, nebyl výsledek po zaschnutí špatný a docela se do rytí vcucly. Teď to budu postupně stříkat vodovým washem a stírat ho tak, aby zůstal jen v rytí a nýtkách. Očouzení od výfuků je zatím v počátečním stádiu, dodělám to až po washi. Taky jsem model podrobil vyvažovací zkoušce a dal na něj všechny zatím oddělené díly. Dopadlo to OK, stál pěkne!
Ty červený fleky jsem tam dělat neměl, naředěnou olive drb prosvítají, lepší by bylo dát místo červené hnědou. Ale poradím si s tím. Hřbet trupu ještě přefoukám vyšisovanou olive drb z Aeromasterů a začnu si hrát s barevnými tóny na horní ploše křídla a s olivovkou a ztvárněním silného očouzení na motorových gondolách. Taky jsem to zkusmo posadil na kola a dospěl ke zjištění, že do přídě je nutné dát skoro celou krabičku rybářských olůvek, které jsem tam prostrkal dírou vydlabanou v podlážce uprostřed před těly vnitřních zbraní a zajistil Herkulesem vstříknutým dovnitř toutěž dírou s pomocí injekční stříkačky.
Zkouším jak bude vypadat olive drab ve finále, pěkně odzadu a s nanesením dekálů na ploutve. Číslici 35 jsem raději obstřihnul a zbavil se tak krycího laku uvnitř čísel, seriál jsem nechal být. Je to na lesklé gunzici GX. Následovat bude poprášení dekálů zase GXkem, pak nástřik tmavého, silně naředěného washe pistolí a jeho setření tak, aby wash zůstal jen v nýtkách a negativní, jemné paneláži.
Nedalo mi to a zkusil jsem, jak budou k trupu pasovat křídla. Kolíky systému, na který se křídla nasazují, jsem musel z vnitřní strany (směrem k trupu) trochu seříznout, protože křídlo mi nešlo po nasazení na systém zasunout dozadu. Po seříznutí to zaklaplo jedna báseň a dokonce to vypadalo, že spoj s trupem nebudu muset ani lepit! Nicméně jsem jej raději přejel ultrathinem Tamiya, ale jen nahoře.
Teď to sice vypadá jako harlekýn, nicméně na červené, žluté skvrny a bílé šmouhy na motorových gondolách spoléhám při dalším barvení tak, aby olive drab a neutral grey nebyly moc jednotlité a vytvořil se tak dojem vyšisování barev a opálení od výfuků. Následně to budu stříkat gunzáckou olive drab a neutral grey a světlejší olive drab faded od Aeromaster, která mi zbyla z dávných dob. Udělám nejprve část spodních a horních ploch křídla od trupu za motory a trup za křídlo a ocasní plochy, na které pak dám dekály - to kvůli lepší manipulaci s díly při barvení, a až pak nasadím křídlo na trup a dobarvím zbytek. Křídlo se má na trup nacvaknout tak jsem zvědav, jak přesně bude pasovat když to už budu mít oboje nabarvené.
Nápověda |
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC: Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|