Fit test Special Hobby malý Plastic Planet malý Válka
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 31636 / today visits: 31636

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
11) 16.02.2019-20:41  -  Jarda Galler    BN-2/BN-2A Islander, Valom 1/48, fit test

Po odmlce, která byla delší než jsem si myslel, se vracím do tématu. Díky odkazu na obtisky vložené sem Jakubem jsem si rozšířil obzory o možnostech zbarvení tohoto krasavce, kdy je jedno zbarvení hezčí než druhé. Také informace o připravovaných dlaších verzích je nadějná a i když jsem v tuto chvíli trochu rozpolcen v hodnocení stavebnice, tak si další verzi určitě pořídím.
Ještě tedy pár vět o martyriu, které mě čekalo při barvení - v hlavě jsem již měl od začátku zbarvení ze stavebnice, které bylo spíš mým nostalgickým vzorem utvořeným kdysi dávno z již zmíněného Airfixu 1/72 G-AVCN...a to byla má první chyba, která ze mě udělala pomalý nákladní vlak, který kousek popojede a potom dva dny stojí (anebo jenom vykládá). Jak jsem psal na začátku fit testu, tak schéma pro tento konkrétní stroj se ve stavebnicích Valomu a Airfixu liší. Valom nemá černé náběžné hrany a nemá červené pruhy přes celé křídlo. Chvíli jsem se snažil najít na netu nějakou potvrzující fotku, ale našel jsem několik barevných verzí G-AVCN, takže nejsem schopen říct, zda to moje je správné nebo ne. Více věrohodné (a hezčí) se mi zdálo to od Airfixu...a tak jsem to podle jeho návodu udělal...a to byla má druhá chyba.
Existují dvě barvy, které jsou nejméně kryvé ze všech barev a to jsou žlutá a červená. Ne, že bych to o těchto barvách nevěděl, ale znáte to: "...vono to zase tak horký nebude". Bylo.
Protože jsem si nedovedl představit, jak bych maskoval a stříkal pruhy na trup a gondoly (a hlavně mezi nimi), tak jsem celý model nastříkal nejprve černým surfem, abych doladil povrchové nedostatky a navíc měl základ pro pruhy...a liboval jsem si, jak jsem to dobře vymyslel. Tamiya páskou jsem zakryl tři černé pruhy, dal do pistole červenou barvu, abych udělal podklad pro červený pruh..., ale ouha - červená vůbec nepřekrývala černou a už jsem se v tom vezl. Nastříkal jsem tedy celý model bílou, a protože bílá kryla jinak červenou a jinak černou, které jsem na modelu v danou chvíli měl, tak té bílé muselo být několik vrstev. Místa, kde budou červené doplňky, jsem potom přestříkal červeně a zamaskoval. Žlutá barva zase nepřekryla zbytky červené kolem maskování, tak jsem opět celý model musel nastříkat bíle. Teprve nyní jsem byl schopen dát modelu žlutý finiš, na který jsem ale vypotřeboval skoro celou lahvičku Gunze C...a veškerou mou trpělivost.


Když mluvím "o maskování", tak jen tato činnost mi zabrala tři večery a to nepočítám následné několikanásobné opravy "podfuků" členitého povrchu, kdy opět musel následovat bílý základ, protože samotná žlutá a červená nepřekryjou fakt vůbec nic. Maskovat oblé gondoly a příď byla činnost, kterou bych si pro příště raději odpustil, i když jsem měl k nápomoci a hodně mi pomohly předsekané různé oblouky a poloměry, které jsem zde již kdysi představil v tématu:
https://ipmsnymburk.com/forum/viewtema.php?ID_tema=39203&send=1&kde=d&keyword=canopy


 


 



 


Obtisků bylo naštěstí jen šest, protože tak velká kódová písmena na spodku křídel jsem na žádné fotce neviděl a menší ala Airfix jsem ve svých zbytcích nenašel....ale tuto otázku zda velká kódová písmena na spodek křídel použít nebo ne nechám zatím otevřenou.
Mimochodem, obtisky Valomu byly vynikající kvality.


 



 



 


 



 


...takže ano, další můj Islander bude určitě barevně jednodušší, protože těch chyb a nedostatků mám na modelu hromadu, ale už nemám sílu je napravovat.


 




10) 23.01.2019-08:04  -  Jakub Cikhart    BN-2/BN-2A Islander, Valom 1/48, fit test

Tak jak se zda, me prosby byly vyslyseny :) Vcera jsem dostal email od p. Lomeckeho, ze na podzim bude jak BN-2T tak i BN-2T-4S, tzn. Turbo a i Turbo s prodlouzenym trupem :) Kdo by shanel nejaka fota na ruzna letectva, necht se ozve, mam toho pomerne dost :) Ja uz se tesim az si ho pod stromecek nadelim a bude piskovy ze Zalivu :)

9) 22.01.2019-11:59  -  Jakub Cikhart    BN-2/BN-2A Islander, Valom 1/48, fit test

Pekne. Jen mala skoda, ze vyrobce nemyslel (ptal jsem se ho) na verzi s turbomotory, pylony a pridavnymi nadrzemi. Nebo je tu prostor pro vyrobcu doplnku, ale obavam se, ze do toho asi nikdo nepujde. BN-2T je totiz verze, kterou bych chtel....


Nove obtisky by mely byt od Caracal.


Diky Jakub

8) 15.01.2019-22:26  -  Jarda Galler    BN-2/BN-2A Islander, Valom 1/48, fit test

Než Islander půjde do barvy, tak sem dám pár fotek s dovětkem, že to není až taková procházka a pro někoho zmlsaného Tamiyou nebo Eduardem tohle bude možná kostlivec. Ale jak jsem psal na začátku, tak touha mít tento typ v tomto měřítku bude pro někoho větší než zmíněné stavební trable a výsledek bude zajímavější než ty okoukané spity a mezky. Kdo chce mít něco zajímavého ve vitríně, tak do toho půjde - vždyť je to jen shortrun.
A pro ty, kdo se do Islandera pustí, ještě jednou ale připomínám, že je nutností narvat do přídě olova co se vejde a zároveň je nutností udělat osy kol vyztužené drátem nebo trubičkou z kovu. Celý model totiž váží 127 gramů. Další věcí, co jsem asi nezmínil, jsou tlusté odtokové hrany, obligátní vágní návod, barevné schéma pro G-AVCN, které se liší od Airfixáckého Islandera a kde mi Google také moc nepomohl a to jak v polohách různých antén, tak ve zbarvení výše zmíněného stroje, které se asi časem lišilo. Na tohle všechno si ten, kdo bude tenhle kousek stavět, bude muset dát pozor.


Snad jsem na žádná úskalí nezapomněl. Výfuky, vyvážení křidélek a ještě něco dolepím až ve finále, které ale bude kdoví kdy.


 


 



 



 



 



 



 



 


Přesto se těším na další ohlášený model tohoto výrobce, kterým bude Twin Pioneer, tentokrát ale v měřítku 1/72...

7) 06.01.2019-22:08  -  Jarda Galler    BN-2/BN-2A Islander, Valom 1/48, fit test

...něco málo jsem pokročil:


 



 



 



 



 



 



 



 



 



 


 

6) 01.01.2019-21:51  -  Jarda Galler    BN-2/BN-2A Islander, Valom 1/48, fit test

Den obnovy českého státu jsem oslavil trochou lepení:



 



 



 



 



 



 



 


...a ještě dovětek k těm pen brushům -  zatím jedinou nevýhodu vidím v tom, že nejsou matné (nebo já je alespoň nemám)...jinak na palubku, detaily do kokpitu mi vyhovují tím, že jsou ihned k použití...


 



 


5) 27.12.2018-17:40  -  Jarda Galler    BN-2/BN-2A Islander, Valom 1/48, fit test

...něco málo z vánočního posedávání když už nebaví ležet:



 



 



 



 



 



 



 



 


 

4) 14.12.2018-06:11  -  Ládík    BN-2/BN-2A Islander, Valom 1/48, fit test

Teda ty krajky z toho lezou ven. Dle mne hodně přepísklé.

3) 13.12.2018-22:56  -  jirka dominec    BN-2/BN-2A Islander, Valom 1/48, fit test

An-2, Pilatus ...

2) 13.12.2018-22:20  -  jenda    BN-2/BN-2A Islander, Valom 1/48, fit test

Jako typ dobrý, s měřítkem nevím, nevím. Do jakého tématu se to hodí? Být to 72, dám to vedle Turboleta, CASY, Twin Ottera... Ale takhle?

1  2  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1713548493.3384 forum