Plastic Planet malý Válka Fit test Special Hobby malý
Forum plastikových modelářů
Témata  |  Přidej nové téma  |  Galerie modelářů  |  Fit test / Stavba  |  Nový editor  |  Nápověda
Topics  |  Start new topic  |  Model gallery  |  Kit fit test / kit build                  
 
Plastic Planet velký   Special Hobby velký



denní zobrazení: 157544 / today visits: 157544

 Slovo autor  
Řadit     příspěvků na stránku      

ZOBRAZENÍ: HTML
58) 09.12.2021-17:31  -  Zdeněk Šebesta    firma Quinta Studio představuje

Ještě  přidám dvě  relativně  nové  sady  určené   pro  dvaatřicetinu  Fokker  Dr.I  firmy MENG  a   čtvrtkový    F-4B Phantom II    firmy  Tamiya:


 



 



 



 



 


 



 



 



 



 



 



 



 



 



 

57) 04.12.2021-21:01  -  Zdeněk Šebesta    firma Quinta Studio představuje

Po  čase  opět  dorazilo  několik novějších  produktů od  firmy Quinta  Studio , které  jsem podrobil  podrobnému  zkoumání . Důležité jsou  dvě   skutečnosti. 1. výrobce   v  létě  modernizoval  zařízení  na  kterém  3D  obtisky  vyrábí , takže  vytišněné  detaily  jsou ještě  jemnější a hlavně  již  s minimálním  rastrem   i v případě  problémových   barev  jako je například  šedá .  Zde na příkladu  je  vidět  srovnání   stejného  obtisku  vytištěného   starší  a novější  technologií :


 



 



 


 


2. Další  produktovou   řadou   jsou  povrchové  detaily  (   porty , plátno, šití  apod.). Zde  je  první  čtvrtková  sada   určená  k polepení  ovládacích  ploch  modelu Bf 109 E  firmy Wingsy  kits :


 



 



 



 



 



 



 



 


Na  sadě  určené  pro  dvaatřicetinový  model IAR-81 C  firmy Special Hobby   je   hezky  vidět ,jak  plastické  a výrazné  detaily  je  tato  technologie   schopna  vytisknout (polštář ,  dýchací  přístroj) :


 



 



 




 

56) 19.09.2021-18:35  -  Libor Malý    firma Quinta Studio představuje

Náhoda tomu chtěla, že mám právě na stole dvaatřicetinu Spita od Tamiye a pořídil jsem pro něj Zdeňkem níže představený setík. Dnes jsem ho dovnitř narouboval a pro usazení dílů použil přípravek Tamiya sloužící k lepší adhezi obtisků. Musím jedním slovem říci, že to jde parádně. Tekutina je v konzistenci vody a tak jsem dílky po sejmutí z papíru usazoval pomocí tohoto přípravku. Vůbec nevadí, když se tekutina rozteče na nabarvenou plochu (např. sedák sedačky), protože po zaschnutí nevytváří lesklý flek. Ale co je hlavní - dílky na povrchu všude drží, a tak použití vteřiňáku není potřeba, snad jen v případě, kdy má díl (např. upínací pás) kopírovat tvar dílu stavebnice, na který je nanášen.




55) 06.04.2021-20:05  -  Zdeněk Šebesta    firma Quinta Studio představuje

Jednou z novinek  firmy  Quinta  Studio je  sada  určená k vylepšení  kokpitu  dvaatřicetinového modelu Supermarine  Spitfire Mk.IX  firmy  Tamiya :


 



 



 


 



 

54) 19.02.2021-08:43  -  Libor Malý    firma Quinta Studio představuje

Přidám jednu čerstvou zkušenost ze včerejšího večerního lepení upínacích pásů na sedačku Lightninga. Pásy jsem nejprve vteřiňákem přilepil k bočnicím sedačky až k její hraně. Pásy trčely nahoru, a tak po zaschnutí lepidla jsem je pinzetou chtěl vytvarovat přes vnitřní stranu bočnice a položit pás na sedák. Když jsem pás ohnul dolů, tak se mi na hraně bočnice zlomil. Myslím si, že vteřiňáku jsem měl dát míň, pás k bočnici přilepit jen jeho přezkou a nechat mu mezi přezkou a hranou sedačky trochu vůli aby se dal přehnout volně a ne přilepený až ke  hraně vnější bočnice.

53) 18.02.2021-08:14  -  Libor Malý    firma Quinta Studio představuje

Včera jsem nabyl dalších zkušeností s aplikací produktů Quinta Studio, k čemuž jsem využil set do kokpitu P-38G od Tamiya. Všechno sedí na příslušná místa přesně, snad jen bude potřeba přelíznout hrany některých dílů černou barvou, protože jejich konstrukce spočívá v jakési plastické gumě, jejíž podklad po odejmutí z obtiskového papíru je bílý, a tudíž i hrany dílů, zejména čel různých krabic s ovládacími prvky, trochu svítí. Barva dílů je opět ve shodě s interiérovou zelenou, kterou jsem k barvení kokpitu použil. Díly jsem tentokrát lepil řídkým vteřiňákem, kterým jsem potřel celou plochu dílu ze stavebnice předem zbaveného reliéfu přístrojů či ovladačů (např. palubní deska) a obtisk sundaný z papíru jsem před umistěním na plochu na rubové ploše osušil. Vteřiňáku jsem dával trochu víc aby se s díly dalo ještě chvíli pohybovat a přesně je usadit pomocí pinzetry s ostrou špičkou. Pouze na zaoblených plochách jsem musel chvíli na obtisk tlačit a čekat, než se na oblouku dílu ze stavebice chytne po celé styčné ploše. Protože kokpit mám už v kupě zabudovaný v trupu a byl jsem líný to včera večer fotit, tak to bude nyní bez fotek. Za sebe ale mohu říci, že tento produkt je jedním slovem paráda! Jak co do plastičnosti, adhezi barvy i na sebemenších "čudlíkách" či pasování na příslušná místa ve stavebnici.

52) 24.01.2021-10:33  -  Libor Malý    firma Quinta Studio představuje

Ze setu Quinta Studio jsem vyzkoušel dát několik obtisků do Eduardího Mustanga. Několik proto, protože model mám delší dobu hotový. Interiérová zelená je na obtiskách shodná s barvou z produkce MRP, kterou jsem použil k nastříkání kokpitu. K zvýšení adheze obtisku jsem nepoužil doporučované vteřinové lepidlo, ale bílou vodičku Gunze Mr. Mark Setter Neo. Určitě by zafungovalo i něco jiného, např. lepidlo na kabinky Revell nebo naředěný Herkules. Použité obtisky jsou na fotkách vyznačeny šipkami.


 



51) 15.01.2021-14:38  -  Libor Malý    firma Quinta Studio představuje

V současné době 105 položek od Quinta Studio v nabídce zahraničního prodejce.

50) 04.01.2021-21:06  -  Zdeněk Šebesta    firma Quinta Studio představuje

Další  dvě sady   pro  současné  stroje. Sice  již  nějaký  měsíc  v prodeji ,ale  nezaškodí  se na ně podívat  blíže.


 


 



 



 



 



 



 


 



 



 



 



 

49) 21.12.2020-22:22  -  Zdeněk Šebesta    firma Quinta Studio představuje

Díky ochotě výrobce  jsem měl  možnost  v předstihu  vyzkoušet  testovací  vzorek   určený pro  čtvrtkovou stavebnici  Mi-2   firmy Aeroplast . Aplikoval jsem jej  do modelu na kterém právě  pracuji. Mezitím  se   sada  v  minulých dnech   dostala  již  na modelářský  trh .


 


Připojuji  pár  vlastních  postřehů  z práce  s tímto produktem:


 


-  po  namočení  do vody se  jednotivé  díly      snadno a velmi rychle      uvolňují  od podkladového papíru. Řekl bych o něco rychleji   než  standartní obtisky


 


-  po oddělení  od  papíru  se díly  nekroutí a lze  je vzít bez obav  do pinzety


 


- k   aplikaci na patřičné místo  je   nutné  použít lepidlo pro vyšší  adhezi. Disperzní např. Herkules lze  použít ,ale   dlouho  schne  a může  dojít  k posunutí  dílu.  Já  jsem použil bez problému  sekundové lepidlo . Kdo  si není  jistý   položením  dílu na první  pokus , může  použít  gelový  vteřiňák, kdy  se  dá s  dílem  ještě  chvíli pohybovat.


 


- 3D  efekt  produktu  po  aplikaci na model  je   skvělý


 



 



 



 



 



 

1  2  3  4  5  6  
Skoč na stránku:
Přidej odpověď do diskuse / Reply to this topic
Je potřeba provést autorizaci
Váš e-mail / your e-mail:
K provedení autorizace není potřeba registrace ani heslo, stačí jeden klik. Autorizaci potvrdíte kliknutím na odkaz, který bude zaslán do Vaší emailové schránky. Pokud se e-mail neobjeví ve složce 'přijatá pošta' zkontrolujte spam koš svého mailboxu. Vaši e-mailovou adresu můžete použít pro autorizaci více zařízení.

Your device is currently unauthorized. No registration or password is needed; only one click is enough to be authorized. The authorization link will be sent to your mailbox. Follow instructions sent via the e-mail. If no message appears please check your mailbox spam folder. Your e-mail address can be used for more device.
Autorizací souhlasíte s pravidly a zásadami fóra



Nápověda

Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?".

K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu, po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi. 3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na příspěvek.

Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu (povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd)

Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:


Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu):
1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový"
2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480.
3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE)
5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V)
6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze.


UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
  • Pro odesílání příspěvků nebo zakládání témat je nutná autorizace.
  • Základním tématem fóra je plastikové modelářství a věci s ním související. Příspěvky na základní téma i jakékoli jiné téma budou tolerovány při dodržení zákonných norem, pravidel mezilidské slušnosti a těchto pravidel a zásad.
  • Příspěvky pište spisovným jazykem, který lze prokládat slangovými výrazy. Vulgární příspěvky a příspěvky obsahující sprostá slova nebudou akceptovány.
  • Před založením nového tématu si pomocí vyhledávače nejprve ověřte, jestli v minulosti stejné téma nebylo již založeno. Obdobně postupujte před napsáním nového dotazu, protože mohl být za dobu existence fóra již zodpovězen.
  • Respektujte elementární pravidla slušného chování. Můžete vzájemně vyjádřit nesouhlas s názorem druhého, napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nebudou tolerovány subjektivní neetické a neslušné výroky směřující na konkrétní osobu nebo skupinu osob. Snažte se vyvarovat slovních narážek. Neprovokujte a nereagujte na provokující příspěvky. Nepřenášejte na fórum své spory mající základ ve vašem soukromém životě či podnikatelské činnosti.
  • Přispívání jednotlivce pod více identitami (nicky) nebo přebírání jmen či identit jiných uživatelů mající za účel např. matení ostatních nebo jejich cílené napadání nebude tolerováno stejně jako příspěvky mající povahu spamu. Za spam je považováno opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty, příspěvků s obsahem diametrálně odlišným od ostatních příspěvků v tématu a příspěvků obsahujících převážně „smajlíky“.
  • O nevhodnosti či závadnosti příspěvků v návaznosti na tato pravidla a zásady rozhoduje poskytovatel služby, který si vyhrazuje právo odstranit příspěvky, jejichž obsah je v rozporu s pravidly a zásadami a v krajním případě zamezit uživateli přístup. Poskytovatel služby není povinen dohlížet na obsah příspěvků ani vyhledávat jejich případný protiprávní obsah.
  • Dotazy na poskytovatele služby je možno podávat e-mailem na forum@plasticplanet.cz.
  • Šíření ilegálních kopií knih, publikací, časopisů, zvukových a obrazových záznamů pořízených na přenosná média (např. videokazety, diskety, disky CD nebo DVD) není povoleno. Příspěvky obsahující takové nabídky budou odstraněny.
  • Při publikování fotografií či jiného obrazového materiálu mějte neustále na paměti, že tyto materiály mohou podléhat autorským právům ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb., autorský zákon. Případnou právní odpovědnost při porušení autorských práv ponese výhradně uživatel, který takový materiál zveřejnil.
  • Kliknutím na tlačítko „zde“ v autorizačním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, které vstupuje v účinnost 25. května 2018, zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 480/2004 b., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů.




1714152255.7891 forum