![]() |
![]() |
![]() |
Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
denní zobrazení: 16664 / today visits: 16664 |
Pokud to zpeněží, OK. Horší by bylo, kdyby to vyhodil.
Ta bílá 41 měla klasickou kamufláž, asi jak je vyobrazeno na tom Revellovském obalu stavebnice. Podle polí by to mohlo odpovídat. Ale měla bílou 41.
A ta zimní byla se zimní kamufláží a s červenou trojkou a červeným kuželem vrtule. Místo klasického podvozku měla lyže.
To že to je červená vím jen podle popisky, která byla u fotky. Bohužel pán, který toto album měl a fotky a skicy pořídil už pár let nežije, takže ani nevím nic dalšího. O svém životě za první republiky a během války prý nemluvil, protože to nikoho nezajímalo a jeho druhá žena o té první nechtěla ani slyšet a prý byl vždy oheň na střeše. Album chtěli vyhodit ale jelikož se o historii zajímám, tak přítelkyně mi to na rodinné akci ukázala, že možná budu něco vědět.
Mašiny mě zaujaly i z důvodu skic. Pán měl očividně talent a bylo tam skicnuto i několik pilotů. Jenže u těch pilotů nic, žádné další info.
K dalším fotkám u I-16 bohužel další popisy byly azbukou a tu já neumím. A hlavně, album jsem měl v rukou jen chvíli. A poté co jsme řekl, svou tupou větu: "že tam jsou zajímavé fotky" tak se toho jeden z potomků pána chytil a album si vzal(asi to zpeněží nebo netuším).
Měl tam fotky různých mašin, pilotů snad z celého světa. A pak hodně fotek z Ruska, tedy z tehdejšího SSSR. Pán asi byl nějaký reportér nebo netuším, protože tam byly fotky i z USA, soudě podle mašin a fotek. Ale bylo to strašně rychle. Prošel jsem si to jen na rychlo a v tom rozrušení, či vrzušení jsem řekl co jsem řekl a o albu už nemám zprávy. Bohužel ani nemám fotky, že bych to hodil na net a třeba by někdo identifikoval.
Tu bílou 41 má ve své dvaatřicetině Revell, viz zde
https://www.super-hobby.cz/products/Polikarpov-I-16-type-24-Rata.html#gallery_start
Určují jen jednotku, pilota ne.
A ta trojka na lyžích byla opravdu bílá? Nebyla to spíše tahle od Novikova?
https://massimotessitori.altervista.org/sovietwarplanes/pages/i16/i16painting/I16painting.htm
Dobrý den přeji,
prosil bych o pomoc. Měl jsem možnost nahlédnout do jednoho starého alba a v něm jsem uviděl dvě kresby a několik fotek která se váže k letadlům I-16. Bohužel netuším typ. Na fotce je I-16 celá v bílé kamufláži s lyžemi a na trupu má číslo červená 3 (tipuji podle popisku). Měla by mít i červený kužel. Nic víc o tom ale nevím. Nevíte jestli jde o fotku nějakého známého stíhacího esa SSSR?
Dále je pak fotka + skicy I-16 typ také nevím. Ale má kamufláž na celém letounu a číslo Bílá 41. Netušíte komu by mohl stroj patřit?
Děkuji za případnou pomoc
Nápověda |
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|