Témata | | | Přidej nové téma | | | Galerie modelářů | | | Fit test / Stavba | | | Nový editor | | | Nápověda | ||
Topics | | | Start new topic | | | Model gallery | | | Kit fit test / kit build | ||||||
denní zobrazení: 1789 / today visits: 1789 |
Just a few images of the same model; this time taken by courtesy of Rob in hot California sun:-)
Minulý víkend jsem neměl do čeho píchnout a novou věc se mi načínat nechtělo, tak jsem tohoto prcka dorazil. Žádný zádrhel ve stavbě nenastal, jen jsem si zničil zadní díl překrytu kokpitu, protože mi dovnitř neopatrným stykem aplikátoru s hranou dílu zateklo lepidlo. Tak jsem ho vyměnil za nový díl z druhé stavebnice. Taky jsem si letmo přečetl Jezevčíkovo Pod košilkou z posledního Modeláře a kontrolou výlisků dospěl k poznatku, že linka paneláže za otvorem pro kolo na výlisku spodního dílu křídla ve stavebnici zakoupené před týdnem už nechybí. Jen bych zdůraznil, aby se věnovala pozornost správnému umístění čelního štítku překrytu kabiny když děláte model s odklopeným překrytem. To proto, aby se odklopná část vešla mezi něj a zadní díl překrytu; já ho původně nalepil o pár desetinek mm víc dozadu. Měl bych taky poznámku k obtiskům - protože jsou tisknuty u Eduardu dají se loupat.
Ad díra na kříž: nejprve jsem se domníval, že kvůli rozměrům kříže, který by mohly skvrny obklopovat, avšak při aplikaci obisků zjišťuji, že kříž jde svým obvodem přes skvrny. Ale díra má význam asi hlavně kvůli tomu, aby se obtisky na sebe nevrstvily.
Níže mé postřehy z dnešní aplikace:
Proč je v obtisku c2/c3 díra na kříž? Na první pohled mi připadá, že je jednodušší slepit dva rovné kusy a kříž dát přes ně.
Těžce flekaté kamuflážní schéma Wickovy "žluté 2" je tím, do kterého model obléknu za pomoci obtiskového aršíku vydaného jako jeden z doplňkových setů ke kitu. Napadlo mě vyzkoušet aplikaci už teď, aspoň na jednu stranu trupu. Zkusím na tom o víkendu popracovat. Obtisky na první pohled vypadají dobře, bude si ale potřeba pohrát s přesahem krycího laku, což by mohlo dělat problémy na hranách některých partií modelu (kýlovka, kormidlo nebo hrana trupu za vrtulovým kuželem).
díly B18 a 19 jsem nekontroloval, ale zrovna u dílů B61 a B62 si myslím, že to mají správně. Horní hrana dolepovaného dílu B61 a pak správně vychází rovnoběžně s chladičem pod křídlem.
Pod odkazem v hlavičce jsme si představili nedávnou a nečekanou novinku od Special Hobby. Dnes jsem se do ní pustil, ale jenom zlehka, protože do modelu hodlám zabudovat rezinové doplňky a vyzkoušet na něm aplikaci obtisků vydávaných samostatně pro flekaté kamuflážní schéma Wickova stroje. Víc než je na fotkách níže jsem proto dnes udělat nemohl. Pokračovat budu jakmile se k nějakému setu dostanu.
Nápověda |
Vítejte na stránce Diskuse. Chcete-li vznést jakýkoli nový dotaz, klikněte na tlačítko "Přidej nové téma" . Vyplňte ve formuláři
příslušné údaje (povinné údaje jsou: Jméno, Předmět, Dotaz). Pokud chcete, aby Vám odpovědi chodily zároveň
emailem, zaškrtněte si políčko "posílat odpovědi emailem?". |
K prohlížení jednotlivých témat použijte nabídku "Témata". Tabulka s tématy zobrazuje čtyři základní údaje: 1) Název tématu,
po kliknutí na danné téma se zobrazí všechny příspěvky k tomuto tématu. 2) Autor příspěvku, po kliknutí odešlete e-mail autorovi.
3) Reakce zobrazuje počet reakcí (odpovědí) na příslušné téma. 4) Datum určuje datum vložení, popřípadě poslední reakce na
příspěvek. |
Odpověd (reakci) na téma provedete vyplněním formuláře Přidej odpověď do diskuse v detailu danného tématu
(povinné údaje jsou: Jméno nebo značka, Předmět - doplněno automaticky, Odpověd) |
Postup vkládání fotek do diskuse z vlastního PC: Postup vkládání fotek do diskuse z jiného serveru (fotografie již umístěné v Internetu): 1) stránka diskuze musí být ve formátu "nový editor" (volba zcela vpravo v menu v záhlaví stránky). Pokud je zde napsáno "starý editor" kliknutím na nápis se přepneme na "nový" 2) fotka, kterou chceme vložit do diskuse musí mít svou vlastní URL adresu, tzn., že musí být umístěná někde na webu. Doporučená velikost 640x480. 3) URL adresu vkládané fotky zkopírujeme(CTRL+C) 4)klikneme na ikonu zeleného stromu v prostřední řadě čtvrtá zprava (INSERT/EDIT IMAGE) 5) do řádku IMAGE URL napíšeme (vložíme) adresu fotky (CTRL+V) 6) kliknutím na "insert" vložíme fotku do prohlížecího pole. Pokud je adresa napsána správně, fotka se zobrazí a vyskočí dialogové okno v angličtině. Dáme "ok". Pokud chceme přidat další fotky opakujeme body 2-6. Kliknutím na tlačítko "odeslat" se fotka vloží do diskuze. |
UPOZORNĚNÍ
Pravidla a zásady pro uživatele diskusního fóra plastikových modelářů
Níže uvedenými pravidly a zásadami se řídí všichni přispěvatelé, čtěte je proto pozorně. V případě jejich porušení riskujete smazání příspěvku nebo zamezení přístupu. Za obsah příspěvků a z něj plynoucích možných důsledků odpovídá výhradně jejich pisatel.
|